شهریاری: تولیدکنندگان در مقررات دست و پاگیر سردرگم شدهاند
سیدکمالالدین شهریاری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با توجه به شعار سال جاری مبنی بر رونق تولید و لزوم رفع موانع تولیدکنندگان گفت: در کشورهای مختلف برای اینکه شاخص سرمایهگذاری و تولید و رونق کسب و کار را اندازهگیری کنند شاخصی تحت عنوان فضای کسب و کار دارند
سیدکمالالدین شهریاری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با توجه به شعار سال جاری مبنی بر رونق تولید و لزوم رفع موانع تولیدکنندگان گفت: در کشورهای مختلف برای اینکه شاخص سرمایهگذاری و تولید و رونق کسب و کار را اندازهگیری کنند شاخصی تحت عنوان فضای کسب و کار دارند که این شاخص معلول دهها متغیر است که تجمیع آنها در نهایت منجر به شناسایی محیط کسب و کار و شاخص در نظر گرفته در این مورد میشود.
وی افزود: در دنیا کشورها را براساس شاخص محیط کسب و کار رتبهبندی میکنند و نشان میدهند که کدام کشورها در زمینههای کسب و کار تولید و سرمایهگذاری برتر بوده و کدام کشورها در این زمینه ضعیف هستند.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در ارزیابیهای بینالمللی از محیط کسب و کار در کشورهای مختلف متأسفانه محیط کسب و کار در کشورمان از جایگاه ضعیفی برخوردار بوده و یکی از بدترین رتبهها و نزدیک به آخر را به خود اختصاص داده است.
شهریاری گفت: قوانین و مقررات دستوپاگیر و متعدد و متکثر و ناقض و ناسخ و منسوخ یکدیگر باعث سردرگمی مسئولین دستگاههای مختلف، سرمایهگذاران و فعالین بخش خصوصی شده است که آنها حتی نمیدادند کدام قانون میتواند راهگشا بوده و کدام قانون محدود کننده است و حتی برخی مواقع قوانین پیچدرپیچ داشته و بروکراسی در آنجا موج میزند.
وی خاطرنشان کرد: سیستم بانکی در کشورمان با نرخ سودهای بالا که آنهم از محل پرداخت تسهیلات به دست میآید یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان است این در حالی است که برخی از این سودها بالای سدها و برخی اوقات بیش از ۳۰ درصد است و همین امر منجر به عدم استفاده تولیدکننده و سرمایهگذار از تسهیلات بانکی است زیرا هیچ سرمایهگذار و کارآفرینی نیست که بتواند بالای ۳۰ درصد سود وام پرداخت کند و درصدی نیز برای تولیدکننده باقی بماند.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: سهم مالیات یکی دیگر از موانع تولیدکنندگان در کشورمان به حساب میآید که متأسفانه هدف مالیاتها عمدتاً سرمایهگذاران، کارخانجات، تولیدکنندگان و مراکز ایجاد اشتغال و تولید است و به دلیل اینکه آنها نمیتوانند مودیان مالیات واقعی را شناسایی کنند که درآمدهای کلان دارند به دلیل وجود نقص اطلاعات به سمت تولیدکنندگان خرد میروند و منتظرند تا هرکس تابلوی کسب و کار جدید برپا کرد آن را به عنوان هدف دستگاههای مالیاتی در نظر بگیرند و جایگاه او را تضعیف کنند.
وی گفت: فساد اداری در دستگاهها زیاد است که متأسفانه کارآفرینها و سرمایهگذاران وقتی بخواهند برای پیگیری کارشان به دستگاههای اداری و اجرایی مراجعه کرده و مجوزی را دریافت کنند باید هزینههای پنهان زیادی را تحت عنوان رشوه بپردازند و پرداخت این فساد تحمیلی را به جان بخرند.
شهریاری افزود: سرمایهگذار و تولیدکننده به دلیل رشوه و فساد موجود در دستگاههای اداری و همچنین عدم ثبت آن به منظور تعیین هزینههای تولید منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده اجناس و کالاها شده است.
وی تصریح کرد: رانتبازی و رانتخواری در کشور ما فضای رقابتی سالمی را برای کارآفرین و سرمایهگذار ایجاد نکرده و این در حالی است که هرکسی که دارای خلاقیت و تجربه است باید بتواند در فضای سالم رقابت کند اما متأسفانه رانتخواری و پارتیبازی باعث شده تا برخیها زودتر به کسب و کار و رونق برسند و تولید داشته باشند اما برخی افراد اجازه سرمایهگذاری را پیدا نکرده و انحصارطلبی باعث عدم ایجاد فضای رقابتی سالم میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: سرمایهگذاری و تولید و اشتغال هیچوقت مورد رغبت سرمایهگذاران در کشورما قرار نگرفته است و معمولاً سرمایهگذاران پول خود را در بانکها تبدیل به سپرده کرده و سود را بدون دردسر دریافت میکنند چرا که این کار برای آنها راحت بوده و تضمین شدهتر است ضمن اینکه فارغ از ریسک و دردسر تولید و اشتغال و سرمایهگذاری است. این در حالی است که برخی سرمایهگذاران پول خود را به خارج از کشور برده و به خرید ملک میپردازند.
شهریاری اظهار داشت: برخی تغییرات نرخ ارز که باعث کاهش ارزش پول ملی شده منجر به سرمایهگذاری در دیگر بخشها شده است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس، مخاطبان گرامی با ثبت سوژهای در بخش «فارس من» با عناوین «آقای رئیس جمهور شعار رونق تولید را اجرایی کنید» ، «فروش وام های میلیاردی به اسم تولید!» و «حمایت از تولید داخل به شرط افزایش کیفیت» خواستار پیگیری این موضوع شدند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰