رفع کمخونی با یک آش اراکی/ مصرف این غذای رژیمی شما را به تناسب اندام میرساند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آش مصطفی یکی از غذاهای سنتی شهرستان فرمهین اراک و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، پروتئین، فیبر، فسفر، روی (زینک)، کلروفیل، سولفور، گوگرد و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آش مصطفی یکی از غذاهای سنتی شهرستان فرمهین اراک و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، پروتئین، فیبر، فسفر، روی (زینک)، کلروفیل، سولفور، گوگرد و … است.
برای بررسی خواص آش مصطفی فرمهین اراک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.

مهمترین خواص آش مصطفی فرمهین
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آش مصطفی فرمهین اراک گفت: این آش به عنوان یک غذای رژیمی محسوب میشود؛ زیرا موجب چربیسوزی، لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در آش مصطفی فرمهین اراک موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید
عظمایی بیان کرد: این آش به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: آش مصطفی فرمهین اراک دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.

وی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: درمان فشارخون با یک خورش خوشمزه/ با مصرف این غذا از آرتروز در امان بمانید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص این آش خوشمزه و بینظیر میتوان به تقویت بینایی اشاره کرد.

مواد لازم آش مصطفی فرمهین اراک
-برنج ۳۰۰ گرم
-نخود ۱۵۰ گرم
-برگ چغندر ۷۵۰ گرم
-کشک ۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-پیازداغ و نعناع داغ به مقدار لازم
-زردچوبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش مصطفی فرمهین اراک
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود را که از شب قبل خیس کردهایم با مقداری آب نیمپز میکنیم.
-برنج را با آب خیس میکنیم.
-مقداری آب درون قابلمه میریزیم و میجوشانیم.
-برگ چغندر و زردچوبه را به آب جوشیده اضافه میکنیم.
-برنج خیس خورده و نخود را به برگ چغندر اضافه میکنیم.
-سپس اجازه میدهیم غذا در حرارت متعادل بپزد و جابیفتد.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن تفت میدهیم.
-کمی زردچوبه به پیاز تفت داده شده اضافه میکنیم.
-مقداری نعناع را درون روغن تفت میدهیم و آن را آماده میکنیم.
-پس از پخت غذا، با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزئین میکنیم.
نکته: معمولا در این غذا به علت وجود کشک از نمک استفاده نمیشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰