پاسخ بعثه مقام معظم رهبری به خطیب نماز جمعه تهران
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری نسبت به سخنان امام جمعه موقت تهران درباره مسئله حج تمتع امسال توضیحاتی را ارائه کرد. متن کامل توضیحات بعثه مقام معظم رهبری بدین شرح است: در رابطه با
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری نسبت به سخنان امام جمعه موقت تهران درباره مسئله حج تمتع امسال توضیحاتی را ارائه کرد.
متن کامل توضیحات بعثه مقام معظم رهبری بدین شرح است: در رابطه با اظهارات امام جمعه موقت تهران در نماز جمعه مورخ یکم اردیبهشت ماه سال ۹۶ در زمینه مسائل مرتبط با حج امسال، ضمن احترام به معظمُله، چند نکته را برای اطلاع عموم ملت شریف ایران متذکر میشویم:
۱- همانگونه که بارها گفتهایم، مسئله حج را باید از روابط سیاسی دو کشور جدا بدانیم تا در نتیجه مشکلی برای حجگزاران کشورمان ایجاد نشود.
۲- آنچه که امسال اتفاق افتاده، اکتفا به وعده شفاهی نبوده، بلکه طرفین پس از چند جلسه کارشناسی و دو دور گفتوگوی طولانی در رابطه با مسائل حج ۹۶ به توافق رسیدند و توافقنامه به امضای وزیر حج عربستان آقای دکتر بنتن و ریاست سازمان حج و زیارت آقای حمید محمدی رسیده است بنابراین طبق عرف بینالمللی تا موارد توافق نقض نگردیده، طرفین نسبت به اجرای مواد آن باید ملتزم باشند.
۳- ملت شریف ایران اطلاع دارند که علاوه بر ایران اسلامی، پیروان مکتب اهل بیت از عراق، پاکستان، هندوستان، لبنان و بسیاری از کشورها در حج سال گذشته و عمره سال جاری حضور داشتند و تهدیدی متوجه آنها نبوده است؛ از طرف دیگر، عدهای در پی عدم حضور یا کمرنگ کردن حضور شیعیان در مناسک حج هستند و برخی با اهداف مغرضانه و… با انتشار مطالب کذب نه تنها هدف ضد دینی بلکه اغراض سیاسی و ضد ملی را دنبال میکنند، بنابراین توصیه میکنیم به اخبار دروغی که درشبکههای اجتماعی منتشر میشود اعتماد نشود و تنها به اخباری که از سوی بعثه و سازمان حج و زیارت منتشر میشود اعتماد داشته باشند.
۴- استفتائی که از محضر مراجع معظم تقلید به عمل آمده، همه بیانگر آن است که با آن چه امروز به عنوان خطر احتمالی یاد میشود، استطاعت سلب نمیشود و آنان که نوبت اعزامشان فرا رسیده، حج بر آنها واجب است و بدون عذر موجه شرعی نمیتوانند آن را به تاخیر بیاندازند.
۵- حضور کارشناسان اعزامی در مکه و مدینه و همکاریهای خوب وزارت حج عربستان نشانگر آن است که طرفین به آن چه در توافق امضا شده وفادارند و جای نگرانی برای حج امسال نیست.
۶- مسوولان نظام جمهوری اسلامی ایران هیچگاه طرفدار تعطیلی حج نبوده و نیستند و اگر سال گذشته نیز شرایط برای اعزام حجاج از سوی کشور میزبان فراهم میشد، حتما حجاج ما به حج اعزام میشدند.
۷- از حجِ گذشته تاکنون بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با تمام توان پیگیر حقوق مسلّم خانواده معظم شهدای مسجدالحرام و منا بوده و بر این باورند که از طریق گفتوگوی مستقیم میتوان به نتیجه رسید، بنابراین برقراری حج هیچ منافاتی با پیگریهای حقوقی آن دو فاجعه بزرگ ندارد.
۸- ما بر این باوریم که با بهرهگیری از دیپلماسی حج میتوان در کاهش تنش میان امت اسلامی گام برداشت، و استفاده از الفاظ دشنام گونه مشکلی را حل نمیکند و همان گونه که خطیب محترم جمعه ملاحظه فرمودهاند، قرآن خطاب به پیروان اسلام میفرماید: ((لا تسبّوا الذین یدعون من دون الله فیسبوالله عدوا بغیر علم)). بر اساس این آیه شریفه دشنام دهی حتی به مشرکان و کافران هم جایز نیست چرا که این امر موجب میشود آنها نیز به مقدسات مسلمانان اهانت کنند. بنابراین مطمئن باشیم با این گونه موضع گیریها مشکل حل نخواهد شد.
۹- امام جمعه محترم موقت تهران چند ماه قبل این توصیه را داشتند و مسئولان حج نیز در مذاکرات دقت کافی را به عمل آوردهاند، حال سؤال این است، هم اکنون که توافق امضا شده و کارشناسان اعزامی نسبت به اجاره هتلها در مدینه و مکه اقدام کردهاند و بسیاری از قراردادها منعقد شده است، آیا امام جمعه محترم موقت تهران میتوانند بگویند از این راه رفته برگردید؟ این روش با کدام یک از اصول مدیریتی سازگار است؟ خسارات مادی اینگونه کارها را چه کسی باید پرداخت کند؟ این در حالی است که نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی از سوی مقام معظم رهبری منصوب شده و امور مربوطه با هماهنگی ایشان تصمیمگیری و انجام میشود.
۱۰- مردم عزیز و فداکار ما همیشه از غربت بقیع گریستهاند و هم اینک که راه برای زیارت شش معصوم در مدینه و زیارت بیتالله الحرام فراهم شده بسیار خرسندند، مراقب باشیم این خوشحالی به تلخ کامی تبدیل نشود و مردم شهید پرورمان بتوانند از برکات حج که در رکن دین است بهرهمند شوند.
۱۱- حفظ امنیت در حرمین شریفین فقط بر عهده کشور میزبان نیست. حجاج تمامی کشورها وظیفه دارند حرمت حرمین را پاس بدارند و در حفظ امنیت مکه و مدینه و نیز حجاج بیت الله الحرام کوشا باشند، تا به بیان امام علی ابن ابیطالب (ع) این بیرق اسلام برافراشته بماند.
ما امید داریم با عنایات خداوند تبارک و تعالی امسال حجی مطلوب و در کمال امنیت و آسایش داشته باشیم و حجاج کشورمان با عزت و عظمت در مراسم حج شرکت و با سلامتی و موفقیت هرچه تمامتر به کشور بازگردند.»
گفتنی است، آیتالله محمد علی موحدیکرمانی ـ امام جمعه موقت تهران روز جمعه در بخشی از سخنان خود اظهار کرده بود: مسئولین حج میکوشند که امسال مردم موفق به زیات خانه خدا شوند، این تلاش جای تشکر دارد، اما به آقایان میگویم که به وعدههای رژیم آلسعود اعتماد نکنید، به صرف یک کلمه درباره تأمین امنیت زائران، به آنها اعتماد نکنید.
وی ادامه داده بود: هنوز جای زخمهای جراحات «حادثه منا» التیام پیدا نکرده است؛ باید رژیم آلسعود تضمین کند و بپذیرد که اگر کوچکترین اتفاقی برای حجاج بیافتد، نسبت به آن پاسخگو باشد؛ هجمههایی علیه شیعیان در حرمین شریفین مطرح میکنند که من از بیان آن شرم دارم.
امام جمعه موقت تهران خطاب به مسئولان و دستاندرکاران حج، گفته بود: امنیت را شما صددرصد باید تأمین کنید، مردم به شما در اعزام حجاج اعتماد میکنند، اگر امنیت در سفر حج نباشد، این حج واجب نیست؛ مبادا خدایی ناکرده در ایام حج شاهد اتفاقات ناگوار باشیم، به رژیم سفاک آل سعود اعتماد نکنید، اینها عمل و گفتارشان خطرناک است، آنها عُمال آمریکا هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰