اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی از دانشآموزان در اراک و محلات
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از استان مرکزی، حجتالله درودگر سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی صبح امروز در نشست مطبوعاتی با اشاره به برنامههای ۴۷ گانه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی در سال
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از استان مرکزی، حجتالله درودگر سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی صبح امروز در نشست مطبوعاتی با اشاره به برنامههای ۴۷ گانه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی در سال ۹۷ بیان کرد: یکی از برنامههای اصلی این معاونت راهاندازی سامانه جامع اطلاعات مردمی(سامانه سجام) بوده است، قوهقضائیه اعتقاد دارد که بدون همکاری و هماهنگی مردم موفقیت برنامههای پیشگیرانه ممکن نخواهد بود به همین دلیل این سامانه در راستای افزایش مشارکت مردم در اطلاعرسانی موضوعات قبل از وقوع بحران راهاندازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای اطلاعرسانی در خصوص وقایع و جرائم به مسئولان، باید مستندات لازم در این سامانه ارائه شود، افزود: در حال حاضر هزار و ۵۰۰ نفر دیدهبان پیشگیری به عضویت این سامانه درآمدهاند که در ۳۰ هسته دستهبندی شده است و تا به امروز ۵۰ گزارش از این اعضا در سامانه بارگذاری شده است، اما متاسفانه به دلیل اینکه گزارشات فاقد مستندات لازم است، اثربخشی لازم را ندارد.
درودگر اضافه کرد: بر اساس آمار بیشترین تعداد پروندهها و ریز جرائم استان مرکزی، ۹ اولویت اصلی در این سامانه تعریف شده است و مردم میتوانند از طریق مراجعه به سامانهwww.sajam.adliran.ir وقایع را همراه با مستندات اطلاعرسانی کنند.
وی یکی از اقدامات این معاونت را پیشگیری رشدمدار دانست و با تاکید بر اینکه باید با مراقبتهای لازم مانع بزهکار شدن کودکان در دوران بزرگسالی شد، گفت: در این راستا برگزاری کارگاه مهارت تربیت فرزندان ۷ تا ۱۲ سال برای والدین ترتیب داده شد و در این راستا ۶ کارگاه برنامهریزی شده و ۳ کارگاه فوقالعاده با حضور ۱۰۰ نفر و هزار و ۶۰۰ نفر ساعت آموزش برگزار شد، همچنین پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی از دانشآموزان سال گذشته در ۶ مدرسه اراک و محلات اجرایی شد که در سال جاری اجرای این پروژه در ۶ مدرسه اراک ادامه یافت و در شهرستان محلات نیز در تمامی مدارس به اجرا رسید.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اظهار کرد: ۱۷ کارگاه برنامهریزی شده مهارت اجتماعی پایه ویژه مربیان مهدهای کودک و پیشدبستانیها به همراه دو کارگاه فوقالعاده با حضور ۴۰۰ شرکتکننده و ۶۴۰۰ نفرساعت آموزش برگزار شد.
وی با بیان اینکه این معاونت کار مراقبت از کودکان را از مهدهای کودک آغاز کرده است تا از آسیبها و خطرات بزرگسالی در امان باشند، تصریح کرد: یکی از آسیبهای جامعه کنونی متوجه بنیان خانواده است که در این راستا برنامهها و دستگاههای مختلفی در جهت استحکامبخشی این بنیان تلاش دارند و حتی سندی در این راستا توسط دفتر اجتماعی استانداری مرکزی تهیه شده است که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ناظر بر اجرای این سند است، البته در کنار این نظارت برنامههای اختصاصی خاص خود را نیز دنبال میکند.
درودگر با اشاره به اجرای طرح هماهنگی و مشارکت در نهادینهسازی آموزشهای پیش از ازدواج بیان کرد: در حال حاضر علاوه بر مسائل بهداشتی آموزشهایی در حوزه روانشناسی، حقوقی و اخلاقی به زوجین پیش از ازدواج ارائه میشود که ارائه مباحث حقوقی توسط معاونت اجتماعی دادگستری استان انجام میگیرد.
وی اضافه کرد: پیگیری اجرای شیوهنامه اداره مراکز مشاوره خانواده در استان مرکزی اجرایی شده است به طوری که دادخواست طلاق و تمکین قبل از ثبت پرونده در دادگستری به ویژه طلاقهای توافقی، افراد به این مراکز مشاوره معرفی میشوند تا در جلسات، مشاوره حقوقی، روانشناسی و مذهبی انجام گیرد، علت بروز اختلافات شناسایی شود و برای درمان آن راه حل ارائه و به سازش منجر شود.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی تعداد مراکز مشاوره در اراک را سه مرکز و در ساوه، خمین و محلات را هرکدام دو مرکز و شهرستان دلیجان و شازند را یک مرکز دانست و افزود: پروسه کار این مراکز در اراک و دیگر شهرستانها متفاوت است به طوری که در اراک به دلیل وجود سامانه، افراد قبل از مراجعه به دادگستری باید به این سامانه مراجعه کنند که پس از آن درخواست از طبق بهزیستی به مرکز مشاوره ارجاع میشود.
وی بیان کرد: تعداد پروندههای ارجاعی به این مراکز مشاوره در ۹ ماهه نخست سال ۹۷ در استان مرکزی ۹۲۱ پرونده مربوط به پروندههای طلاق توافقی است که ۴۶ درصد پروندههای ارجاع شده به این مراکز را شامل میشود، ۱۳۱ فقره مربوط به پرونده طلاق به درخواست زوج، ۵۲۸ فقره مربوط به پرونده طلاق به درخواست زوجه و ۴۴۲ فقره مربوط به پرونده عدم تمکین بوده است که ۲۶۳ پرونده معادل ۱۳ درصد کل پروندههای ارجاع شده به سازش منتهی شد و هزار و ۶۹۱ پرونده معادل ۸۴ درصد پروندهها به سازش نرسید و ۳ درصد نیز به دلیل عدم همکاری و عدم مراجعه بلاتکلیف باقی ماند.
درودگر گفت: ۱۰ هزار و ۴۲۸ نفر ساعت در این مراکز خدمات روانشناسی، ۲ هزار و ۵۲۶ نفر ساعت خدمات حقوقی و ۲ هزار و ۳۶۹ نفرساعت خدمات مددکاری ارائه شده است.
وی ترک منزل(۴درصد پروندهها)، عدم مهارت رفتاری(۱۷ درصد)، عدم مهارت زناشویی(۱۹ درصد)، مشکلات اقتصادی(۳درصد)بیماری جسمی(یک درصد)، بیماری جنسی(۲درصد)اختلال شخصیت و بیماری روانی(۲ درصد)، دخالت اطرافیان(۶درصد)، طلاق عاطفی(۹درصد)، عدم تمکین(۷درصد)، خیانت(۱۳ درصد) و اعتیاد(۱۶ درصد پروندهها) را علل طلاق در این تعداد پرونده ارجاع شده به مراکز مشاوره بیان کرد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی درخصوص آمار طلاق و ازدواج در ۹ ماهه نخست سال ۹۷ در استان تصریح کرد: در بازه زمانی مذکور ۶ هزار و ۴۰۵ فقره ازدواج به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ثبت هفت هزار و ۲۳۹ فقره ازدواج کاهش ۱۱ درصدی در این واقعه حاصل شده است، همچنین ۲ هزار و ۲۷۸ فقره طلاق سال ۹۶ به ۲ هزار و ۵۲ فقره در سال ۹۷ رسیده است که گویای کاهش ۱۰ درصدی طلاق در استان است، اما نسبت طلاق به ازدواج در سال ۹۶ معادل ۳۱.۴ درصد بوده است که این نسبت در سال جاری به ۳۲ درصد رسیده و آمارها قابل قبول نیست.
وی با اشاره به تربیت ۱۱۷ نفر در قالب برگزاری هفت کارگاه تربیت مصلحین و حکمین قرآنی در استان مرکزی، هدف از این اقدام را وساطت و ایجاد سازش در بین خانوادهها، آشنایان، دوستان و … دچار مشکل و اختلاف قبل از مراجعه جهت طلاق دانست.
درودگر برگزاری ۱۵ کارگاه مهر برنامهریزی شده و ۵۰ کارگاه فوقالعاده با حضور ۹۴۰ نفر و هفت هزار و ۵۲۰ نفر ساعت آموزش برای افرادی که حکم طلاق خود را گرفتهاند را یکی از برنامههای این معاونت بیان کرد و افزود: ایجاد مراکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین یکی دیگر از اقدامات این مجموعه است که در حال حاضر ۲ مرکز دراراک و یک مرکز در ساوه فعالیت دارد و موجبات راهاندازی این مراکز در خمین، دلیجان و زرندیه فراهم شده است.
وی گفت: در سال جاری ۲۱۱ پرونده به این سه مرکز ارجاع و ۲ هزار و ۸۸ ملاقات والدین با فرزندان، و هزار و ۶۵۳ جلسه خدمات مشاوره روانشناسی و چهار هزار و ۱۱۱ جلسه خدمات مشاوره مددکاری به والدین و فرزندان نیز انجام شده که این خدمات سازش و رجوع ۱۱ پرونده طلاق را به همراه داشته است و ۹۹ پرونده رجوع نیز در دست بررسی است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: این مراکز جلسات مشاوره قبل از ازدواج مجدد را نیز ارائه میکنند تا فرزندان برای ازدواج مجدد والدین خود نیز آمادگی داشته باشند، همچنین در برخی از موارد قضات خانواده نیاز به مشاوره و نظرات کارشناسی دارند که این مراکز خدمات رسانی خواهند داشت به طوری که در سال جاری ۲۷۹ مورد گزارش در خصوص وضعیت کودکان به قضات ارسال شده است و مددکاران نیز از منزل ۲۳ کودک بازدید داشتهاند.
وی در خصوص اقدامات این معاونت در حوزه اعتیاد بیان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی در این راستا سه برنامه دارد. معتادان مکلفند یا به صورت اختیاری به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ مراجعه کنند و یا از طریق نیروی انتظامی تحت عنوان معتاد متجاهر به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ ارجاع میشوند، اما عموما پس از خروج از این مراکز مجدد به مصرف بازمیگردند به همین دلیل به منظور جلوگیری از بازگشت برنامه پیگیری “اجرای آییننامه مراقبت پس از خروج معتادان از مراکز ماده ۱۶” دنبال میشود به طوری که در زمان درمان آموزشهایی به افراد داده میشود که افراد پس از ترخیص مکلف به انجام اقداماتی باشند و در این راستا از عناوین ۱۲ گانه برنامهها، قاضی مواردی را انتخاب میکند که افراد بهبودیافته مکلف به اجرای آن هستند و ناظر قضایی وضعیت این افراد نیز بررسی و رصد میکنند.
درودگر با اشاره به ناامنسازی محیط تولید و توزیع موادمخدر صنعتی با استفاده از ظرفیت بسیج، برگزاری ۱۷ کارگاه سبک زندگی ویژه معتادان بهبودیافته و حضور ۲۱۳ شرکتکننده، اجرای طرح بر هم زدن بازار فروش اموال مسروقه که عاملی موثر در کاهش سرقتهاست، شناسایی مجرمین متواری، برگزاری کارگروه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کاهش نقاط حادثهخیز، اجرای قانون پیشفروش ساختمانها پس از هشت سال را از جمله اقدامات انجام شده توسط این مجموعه بیان کرد.
وی همچنین با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در سال آینده، افزود: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی برای سال آتی ۴۶ برنامه ویژه انتخابات به تهران ارائه کرده است که یکی از برنامهها تشکیل ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی خواهد بود.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی با اشاره به ماه رجب به عنوان یک ماه حرام گفت: دیه قتل غیرعمد در این ماه تغلیظ میشود به طوری که به جای پرداخت یک دیه کامل باید یک و یکسوم دیه کامل پرداخت شود و با توجه به تعطیلات نوروزی، افزایش سفر و تصادفات لازم است که مردم در رانندگی نهایت دقت را داشته باشند.
وی در خصوص شب چهارشنبه آخر سال نیز با اعلام هشدار به والدین به منظور مراقبت از فرزندان خود و استفاده از مواد آتشزای بیخطر و جلوگیری از رفتارهای پرخطر برخی از افراد تاکید کرد: لازم است موارد احتمالی در نگهداری، فروش، تهیه و ساخت مواد محترقه و منفجره بویژه اقلام غیرمجاز جهت پیشگیری به پلیس ۱۱۰ گزارش شود.
درودگر گفت: افرادی که اقدام به نگهداری مواد محترقه و منفجره غیرمجاز کنند مجازات حبس و جزای نقدی در انتظار آنها خواهد بود، همچنین اخلال در نظم و آسایش عمومی و تعرض و ایجاد مزاحمت برای اطفال و زنان در اماکن عمومی مجازات حبس و شلاق را به دنبال خواهد داشت همچنین آتشزدن محل مسکونی و تخریب اشیا منقول و غیرمنقول محکومیت حبس را منجر میشود.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰