۴۰درصد طلاقها بهعلت معیارهای اشتباه در انتخاب همسر است/ اقتدار مرد و عواطف زن باید حفظ شود
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شاخص، حجت الاسلام عباس پسندیده صبح امروز در سومین کارگاه آموزشی پیشگیری از طلاق که در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه امروز حال خانوادههای ایرانی خوب نیست و آمارها نشان میدهد که
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شاخص، حجت الاسلام عباس پسندیده صبح امروز در سومین کارگاه آموزشی پیشگیری از طلاق که در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه امروز حال خانوادههای ایرانی خوب نیست و آمارها نشان میدهد که این روند آینده خوبی ندارد و اگر این طور پیش رویم به بحران خانواده در جامعه خواهیم رسید.
مشاور و متخصص امور خانواده افزود: باید به دنبال این مسئله باشیم که واقعا چرا احساس نارضایتی در خانواده افزایش یافته است؟؛ متاسفانه امروز مسئله طلاق در دو سطح طلاق عاطفی و رسمی شکل میگیرد.
پسندیده با بیان اینکه عوامل اقتصادی تاثیر چندانی در مسئله طلاق ندارد، ابراز کرد: در مناطق مرفهتر و توسعه یافته طلاق بیشتر است و طبق بررسی آمار، طلاق ثبت شده در شمال شهر تهران بیشتر از جنوب شهر است.
وی اذعان داشت: بنابراین مسائل اقتصادی نقش اول را در این زمینه ندارد و باید به دنبال دلایل دیگر در بررسی موضوع طلاق باشیم؛ بر اساس تحقیقات انجام شده در کشور بیش از ۴۰ درصد از طلاقها مربوط به سبک و شیوه انتخاب همسر است که اگر نادرست باشد منجر به طلاق خواهد شد.
وی اضافه کرد: بحران خانواده در تمام دنیا یک بحران جدی است و اندیشمندان غربی امروز به این نتیجه رسیدهاند که راه رضایت در زندگی شناسایی ارزشهای مذهبی است.
پسندیده تصریح کرد: اندیشمندان غربی معتقدند آنچه خانوادهها را نجات میدهد ارزشهای مذهبی است و معتقدند باید به سمتی برویم که این ارزشها را گسترش دهیم.
مشاور و متخصص امور خانواده بیان کرد: بشر غربی از متون مقدس دست کشید و آنقدر آزمون و خطا کرد که بعد از گذشت سالها به سفارشات اسلام در زندگی رسیدند؛ بر اساس تحقیقات غرب زوجینی که ارزشها مشترک مذهبی دارند نیز زندگی موفقتری دارند.
پسندیده با بیان اینکه آنهایی که بر اساس مذهب و تعالیم دینی زندگی میکنند معنای بهتری برای زندگی دارند.، افزود: امروز مسائل زندگی زناشویی در کشور ما ترویج یافته در حالیکه این مسئله غربیها را رنج میدهد؛ درواقع کسانی که بر مبنای مذهب زندگی خود را طراحی میکنند در یک قلعه امن قرار گرفته و آسیب وارد زندگیشان نمیشود.
غرب در حفظ خانواده به روشهای اسلامی روی آورده
وی با بیان اینکه ارزشهای معنوی و خیانت در زندگی باهم رابطه مستقیم دارند، گفت: متاسفانه در کشور ما ارزشهای معنوی کاهش و خیانت در زندگی افزایش یافته است.
پسندیده ابراز کرد: از زمانی که روش سبک زندگی و ازدواج تغییر یافته آسیب های اجتماعی و طلاق افزایش یافته است.
مشاور و متخصص امور خانواده تصریح کرد: کارکرد مذهب در خانوادهها این است که نقشه و مسیر را برای خانوادهها مشخص میکند و بایدها و نبایدها را برای زن و مرد نمایان میسازد.
وی با بیان اینکه باید تعریف مشخصی از خانواده داشته باشیم، گفت: خانواده همانند یک سیستم است که از اجزای مختلفی تشکیل شده که به طور منظم هرکدام ماموریت خاصی دارند.
پسندیده با بیان اینکه زن و مرد باید بین هم مرز داشته باشند، اظهار کرد: مرز خانواده با بیرون باید یک مرز پررنگ و جدی باشد و زمانی که شخصی ازدواج میکند باید هویت مستقل داشته و ارتباط بستهای با خانواده خود برقرار کند.
وی ابراز کرد: اگر یکی از زن یا شوهر با بیرون از خانواده درباره همسر و یا فرزندان خود ارتباط برقرار کند خانواده به سیستم باز تبدیل میشود و همین مسائل زندگی را دچار مشکل خواهد کرد.
پسندیده با بیان اینکه مسائل خانوادگی نباید در بیرون از خانواده مطرح شود، ادامه داد: مراجعه به مراکز مشاوره خانواده در عید نوروز در ایران افزایش مییابد که این نشان می دهد و در اثر رفت و آمدها بستگان در تعطیلات سیستم خانواده باز است به همین خاطر مشکلات خانوادگی بیشتر میشود.
مشاور و متخصص امور خانواده اذعان داشت: بر اساس تحقیقاتی که چند سال پیش در خراسان رضوی انجام شده ۴۰ درصد از طلاقها به خاطر باز بودن سیستم خانوادگی و اجازه دخالت اطرافیان در زندگی است.
وی اضافه کرد: اگر می خواهید خانواده موفق باشد باید نسبت به بیرون سیستم بسته اما نسبت به داخل باز و منعطف باشد.
مشاور و متخصص امور خانواده تشریح کرد: جالب است بدانیم که امروز پسران وابستهتر از دختران هستند و همین موضوع سبب شده که بسیاری از جوانان توانایی مدیریت زندگی را نداشته باشند.
وی اظهار کرد: معتقدیم سن ازدواج باید کاهش یابد اما دختران و پسران امروزی نمیتوانند یک زندگی را اداره کنند و براساس تحقیقات روانشناختی جوانان ۲۴ ساله امروزی به اندازه جوانان ۱۸ ساله گذشته رشد دارند و این به معنای این است که به تعبیری از نظر رشد ۶ سال بازگشت داشتیم.
شبکههای مجازی و ماهوارهها عواقب نافرجامی در خانواده دارد
پسندیده با اشاره به اثرات منفی ماهوارهها در خانوادهها تصریح کرد: اخیرا شبکههای مجازی و ماهوارهها به عنوان ورودی سیستم عمل میکنند که میتواند تاثیرات نافرجامی در زندگی داشته باشد.
مشاور و متخصص امور خانواده اذعان داشت: چشم هم چشمی خانمها بویژه در تعطیلات عید نوروز و یا تعریف و تمجید آقایان از بانوان دیگر نشان میدهد که سیستم خانواده باز است و میتواند به آشوب در خانواده تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: زندگی موفق است که نسبت به بیرون بسته و در درون منعطف باشد؛ باید بتوانیم بین خود و افراد بیرون از خانواده مرز قائل شویم.
پسندیده با اشاره به اجرای الگوی مهر و قدرت در خانواده اضافه کرد: در داخل یک خانواده باید علاوه بر مهر ،قدرت هم وجود داشته باشد که این رابطه نحوه تعامل در خانواده را مشخص میکند.
مشاور و متخصص امور خانواده ابراز کرد: زن کانون عواطف است و نیاز به محبت دارد مرد کانون قدرت است پس نیاز به اقتدار دارد.
وی تصریح کرد: براساس گفته یک اندیشمند غربی مردان در صورتی میتوانند مهرورزی کنند که اقتدار دیده باشند و زنان در صورتی میتوانند اقتدار دهند که مهر دهند.
پسندیده با بیان اینکه بهترین تعامل مرد و زن در زندگی این است که مردان نیاز به قدرت و زنان نیاز به مهر دارند، گفت: اعمال قدرت کار مرد است اما قدرت مرد از قدرت زن به دست میآید و اگر این ستون بشکند دیگر نمیتواند استحکام خانه باشد.
مشاور و متخصص امور خانواده در پایان گفت: اگر زن و مرد بخواهند رابطه درستی در زندگی داشته باشند باید چرخه مهر دهی و قدرت دهی را رعایت کنند در غیر این صورت نشان دهنده خراب بودن سیستم است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰