تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اسفند 1397 - 8:59
کد خبر : 52389

کمیته امداد تولیدکننده فقر نیست/ افزایش کمک‌های مردمی با وجود مشکلات اقتصادی

کمیته امداد تولیدکننده فقر نیست/ افزایش کمک‌های مردمی با وجود مشکلات اقتصادی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، محمدرضا متین‌پور پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سال تأسیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: توانمندسازی و اشتغال‌زایی مددجویان دو بحث مهم در کمیته امداد است که هنوز

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، محمدرضا متین‌پور پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سال تأسیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: توانمندسازی و اشتغال‌زایی مددجویان دو بحث مهم در کمیته امداد است که هنوز جامعه کمیته امداد را از این زاویه نگاه نمی‌کند، امام خمینی(ره) حمایت از اقشار ضعیف جامعه را از وظایف حکومت اسلامی می‌دانست و نهادی برای این وظیفه باید وجود داشته باشد.

کمیته امداد تولیدکننده فقر نیست

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان افزود: در کمیته امداد دو سرفصل خدمات رساندن و زمینه فراهم کردن برای کمک و مشارکت مردم در بحث مالی کمک رسانی را داریم، البته خیر اشتغال‌زا و خدمات رسان را هم داریم؛ خدمات کمیته امداد در قالب حمایت‌های مادی و دیگری خدمات و حمایت‌ها در راستای توانمندی مددجویان است؛ درست زندگی کردن را نیز باید به خانواده‌های نیازمند یاد بدهیم که تأمین نیازهای مادی، معنوی و فکری آنها است.

وی ادامه داد: کمیته امداد تولیدکننده فقر نیست بلکه مثل بیمارستان است که وظیفه درمان را دارد، ۱۰۵ هزار خانواده در استان اصفهان تحت پوشش داریم و ماهیانه ۲۵ میلیارد تومان مستمری پرداخت می‌کنیم که به طور متوسط برای هر خانواده ۲۵۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود.

خبر خوش کمیته امداد برای مستمری‌بگیرانش

متین‌پور در ادامه اعلام کرد: به خانواده‌های مستمری‌بگیر یک ماه مستمری به عنوان عیدی برای نخستین بار پرداخت خواهد شد، سال آینده مستمری‌ها ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت؛ در ۱۰ ماه سال ۹۷ مبلغ ۹ میلیارد تومان برای ۲ هزار و ۶۰۰ خانواده در سطح استان برای خرید و ساخت مسکن شهری و همچنین خرید و ساخت منزل روستایی و تعمیرات هزینه شد.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با اشاره به این‌که مددجویان تک خدمتی کمیته امداد نیز عددی در حدود ۱۰۵ هزار نفر هستند که به طور مثال در بحث درمان و اشتغال خدمت دریافت می‌کنند، مطرح کرد: کمک به ازدواج فرزندان مددجویان را نیز برای خانواده مستمری‌بگیر داریم که در همین قالب ۴ میلیون برای جهیزیه به دخترخانم‌ها و ۲ میلیون تومان به آقاپسرها برای کمک هزینه ازدواج داده می‌شود.

وی با بیان این‌که کمک‌های مردمی ۲۵ درصد هزینه‌های کمیته امداد را تشکیل می‌دهد، گفت: کمیته امداد مجموعاً ۱۸ هزار دانش‌آموز و دانشجو ( ۱۵ هزار دانش‌آموز و ۳ هزار دانشجو) را نیز تحت پوشش دارد که کمک هزینه تحصیلی و زندگی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود؛ کمیته امداد در کل ۴۳ خدمت برای خانواده‌های تحت پوشش دارد که پزشک خانواده یکی از این خدمات است که هزینه‌های درمان را نیز کاهش می‌دهد، همچنین ۱۱ هزار خانم سرپرست خانوار بیمه تأمین اجتماعی شده‌اند که بعد از سن بازنشستگی مستمری دریافت کنند.

شرایط اقتصادی سال ۹۷ و اضافه شدن مددجویان

متین‌پور معاونت اشتغال را دیگر معاونت مهم کمیته امداد دانست که شعار اصلی آن «یاددادن ماهیگیری» است و توضیح داد: استعدادسنجی مددجویان یکی از کارهایی است که انجام شده و فرد با توجه به همین استعدادسنجی برای شغلی کاندیدا شده و برای آموزش به فنی و حرفه‌ای و مراکز آموزشی خصوصی معرفی می‌شوند، کمیته امداد در گرفتن مجوزهای قانونی نیز به مددجویان کمک می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان ادامه داد: در کمیته امداد وام نیز به این افراد به صورت مرحله‌ای پرداخت می‌شود و پرداخت هر مرحله منوط به عملی کردن موارد مرحله قبل است؛ همچنین تا ۳ سال نظارت و حمایت از مددجو را بعد از ایجاد اشتغال داریم، شغل‌های ایجادشده بیشتر تولیدی هستند که در بازاریابی و فروش نیاز به حمایت دارند، کمیته امداد از طریق نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌ها و فروش اینترنتی به فروش محصولات این افراد کمک می‌کند.

وی با اشاره به این‌که این افراد در زمانی که به درآمد حداقل اداره کار برسند دیگر تحت پوشش نخواهند بود، عنوان کرد: در سال ۹۶ و ۹۷ هر سال ۱۰ درصد از مددجویان را از تحت پوشش خارج کرده و خودکفا شدند؛ البته ما در سیاست‌ها انعطاف‌پذیر هستیم، در سال ۹۷ به دلیل شرایط اقتصادی ۲۱ هزار خانواده و در حدود ۳۰ درصد به خانواده‌های تحت پوشش در استان اصفهان اضافه شدند.

کمک‌های هر شهرستان در همان‌جا خرج می‌شود

متین‌پور تقویت مبانی فکری و فرهنگی مددجویان را از برنامه‌های معاونت فرهنگی این نهاد دانست و گفت: در همین راستا ۱۰ هزار نفر در اردوهای تفریحی استانی و بین استانی و زیارتی شرکت کردند.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با بیان این‌که در بعضی زمینه‌ها ارتباط مستقیم خیر و نیکوکار با نیازمند را ایجاد می‌کنیم، ابراز کرد: در بحث ایتام هم به طور کنترل شده این ارتباط برقرار می‌شود و افراد خیر می‌تواند ببیند که کمکشان به خانواده نیازمند می‌رسد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کل کمک‌های مردمی که به کمیته امداد می‌رسد به مردم همان منطقه که کمک کرده‌اند منتقل می‌شود، به عنوان مثال حتی یک ریال کمک مردم نجف‌آباد به شهر دیگری در استان داده نمی‌شود؛ نیت کمک کننده مهم است و ما شأن خود را وکالت رساندن کمک مردم به مردم نیازمند می‌دانیم؛ حقوق کارمندان کمیته امداد از صدقات مردم نیست و یک ریال از کمک مردم برای سایر هزینه‌ها مصرف نمی‌شود.

مشارکت دانش‌آموزان در کمک به نیازمندان

متین‌پور با اشاره به این‌که فردا چهارشنبه زنگ احسان و نیکوکاری در مدارس استان اصفهان زده خواهد شد، خبر داد: ۵۰۰ هزار پاکت به آموزش و پرورش داده شد که در بین دانش‌آموزان توزیع شده و کمک‌های خانواده‌ها توسط دانش‌آموزان داده می‌شود؛ کل این کمک‌ها در آموزش و پرورش هزینه خواهد شد و به کمیته امداد حتی یک ریال آن انتقال داده نخواهد شد.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان همچنین بیان کرد: روز پنج‌شنبه در کل استان اصفهان پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی را خواهیم داشت؛ پایگاه اصلی استان هم همین نمایشگاه خواهد بود؛ واقعاً مردم اصفهان مردم خیری هستند و حجم کمک‌های مردم زیاد است، در کل کشور در پرداخت صدقه در رتبه دوم کشوری قرار داریم.

وی با اشاره به این‌که روز جمعه هم جمع‌آوری کمک‌های مردم را در محل برگزاری نمازجمعه‌ها در سطح استان خواهیم داشت، عنوان کرد: مردم همچنین از طریق شماره گیری *۸۸۷۷*۱*۰۳۱# با تلفن همراه و ۰۹۶۸۸۷۷ با شماره ثابت و ارسال عدد ۱ به ۸۸۷۷ می‌توانند صدقات خود را پرداخت کنند.

دستاوردهای کمیته امداد در ۴۰ سال

متین‌پور در ادامه با اشاره به دستاوردهای کمیته امداد در ۴۰ سال گذشته، اظهار کرد: یکی از دستاوردها این بود که خیلی از خانواده‌هایی که مورد حمایت قرار گرفتند به سرانجام‌های خوبی رسیدند، کمیته امداد همیشه سعی کرد به روز باشد؛ ایجاد صندوق امداد ولایت یکی دیگر از دستاوردهای کمیته امداد بود که در بحث خدمت‌رسانی به اقشار محروم و دادن خدمات سهل‌تر عمل خواهد کرد و با نگاه بانک اسلامی واقعی تشکیل شد، در این صندوق به سپرده‌ها سودی نخواهیم داد و برای پرداخت وام هم سودی نخواهیم گرفت.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان افزود: هفته نیکوکاری از شنبه شروع شده و تا جمعه ادامه دارد؛ برگزاری نمایشگاه دستاوردهای مددجویان کمیته امداد، جمع‌آوری کمک‌های دانش‌آموزان در مدارس با توزیع ۵۰۰ هزار پاکت در زنگ نیکوکاری در روز سه‌شنبه، جمع‌آوری کمک‌های عمومی در روز پنج‌شنبه و برگزاری جشن گلریزان جهت جمع‌آوری کمک‌های نیکوکاران و خیران بزرگ در روز سه شنبه ۲۱ اسفند از برنامه‌های کمیته امداد به مناسبت هفته احسان و نیکوکاری است.

وی ادامه داد: خدمات و حمایت‌ها از افراد توانخواه و نیازمند را با بهزیستی و سایر ادارات تقسیم کرده‌ایم، حمایت از فرزندانی که نه سرپرست پدر و نه سرپرست مادر دارند به بهزیستی سپرده شده است و کودکانی که یک سرپرست دارند تحت حمایت کمیته امداد قرار خواهند گرفت، گرمخانه‌ها هم در عهده کمیته امداد نیست و ردیف بودجه‌ای هم به همان سازمان پرداخت می‌شود.

متین‌پور در ادامه تصریح کرد: همه صندوق‌های کمیته امداد خانگی و خیابانی شناسه دارند و میزان کمکشان ثبت و ارزیابی شده و در تخلیه صندوق نظارت شدیدی داریم، کمیته امداد علاقه‌مند به مردمی شدن است، در همین راستا به درست شدن مراکزی تحت عنوان مراکز نیکوکاری کمک می‌کنیم، معتمدان محل ارزیابی و تحقیق شده و اگر صلاحیت داشته باشند به آن‌ها مجوز داده شده و جغرافیایی شناسایی شده و نیازمندان و توانمندان شناسایی میکنند و از نظر مالی و کاری تحت نظارت کمیته امداد قرار دارند، صندوقهای آن محل به این مراکز سپرده شده و در همان محل خرج خواهند شد.

افزایش کمک‌های مردمی با وجود مشکلات اقتصادی

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان خاطرنشان کرد: کمک‌های مردمی در استان اصفهان با توجه به شرایط اقتصادی موجود نه تنها کم نشده که افزایش هم داشته است؛ در بحث زکات ۲۰۰ درصد و در اکرام بالای ۱۵۰ درصد رشد داشته‌ایم؛ تعداد مراکز نیکوکاری در استان اصفهان هم ۸۷ مورد بوده است که البته هر روز در حال زیاد شدن است.

وی همچنین در رابطه با ارائه تسهیلات و اشتغال‌زایی برای مددجویان کمیته امداد گفت: ۹۵ میلیارد تومان تسهیلات به مخاطبان پرداخت شده و ۵ هزار شغل هم ایجاد شد که در این راستا ۱۰ هزار نفر آموزش داده شده بودند، در ۵ هزار شغل ایجادشده حدود ۷ هزار نفر مشغول به کار شده‌اند.

متین‌پور با اشاره به این‌که ۷۵۰ نفر هم معرفی به کار داشتیم، ابراز کرد: برای کارفرماهایی که از مددجویان ما استفاده کنند تسهیلات و سیاست‌های تشویقی در نظر گرفته شده است؛ با کمک‌های کمیته امداد ۳ هزار و ۷۰۰ خانواده خودکفا شده‌اند، کمیته امداد در استان اصفهان در رتبه خوبی در ایجاد اشتغال دارد و ۹۸ درصد اعتبارات را سال گذشته جذب کرده است.

بانکداری اسلامی در صندوق امداد ولایت

سید مجتبی حجازی مدیر صندوق امور شعب صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت در استان اصفهان با اشاره به این‌که کمیته امداد ۳۰ سال است کار قرض الحسنه را دارد، عنوان کرد: در سال ۹۵ صندوق امداد ولایت با مجوز بانک مرکزی کار خود را شروع کرد، منابع استان اصفهان بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است و مبنی بر بانکداری بدون شعبه کار خواهیم کرد، البته در هر دفتر کمیته امداد صندوق یک نمایندگی دارد که افتتاح حساب، پرداخت تسهیلات و وام را انجام می‌دهد.

مدیر صندوق امور شعب صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت در استان اصفهان با اشاره به این‌که شعار این صندوق این است که «بهره جای دگری است»، مطرح کرد: ادعا می‌کنیم که بر مبنای بانکداری اسلامی کار می‌کنیم، به شبکه شتاب هم متصل هستیم و همه خدمات متداول در بانک‌ها را انجام می‌دهیم، تاکنون ۲۴هزار فقره وام پرداخت به مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال پرداخت کرده‌ایم و جامعه هدف ما صرفاً اقشار آسیب‌پذیر هستند و اکثر وام‌ها هم برای ایجاد اشتغال بوده است.

انتهای پیام/۶۳۰۸۸/م۳۰/

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد