تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اسفند 1397 - 6:16
کد خبر : 52370

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش لخشک یکی از غذا‌های سنتی استان خراسان (شهرستان گناباد) و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، گوگرد، سولفور،

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش لخشک یکی از غذا‌های سنتی استان خراسان (شهرستان گناباد) و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، مس، فسفر، کلروفیل و غیره است.

برای بررسی خواص آش لخشک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

مهم‌ترین خواص آش لخشک

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آش‌لخشک گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود از این رو برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و سالمندان بسیار مفید خواهد بود.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

وی افزود: فیبر موجود در آش‌لخشک موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده می‌شود و علاوه بر اینکه هضم غذا را آسان می‌کند موجب رفع یبوست هم می‌شود.

بیشتر بخوانید: با این خورشت خوشمزه، خوش اخلاق شوید

عظمایی بیان کرد: این آش به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش لخشک موجب تقویت بینایی می‌شود و از آب مروارید (کاتارات) و  تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می‌کند.

عظمایی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و منگنز موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز  پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

وی گفت: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ لذا برای افراد مبتلا به آلزایمر بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آش لخشک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت از بدن می‌شود.

وی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

عظمایی گفت: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آش لخشک بنیه را تقویت می‌کند؛ لذا برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید و سودمند است.

وی گفت: از دیگر خواص این غذای خوشمزه می‌توان به  تقویت قوای جنسی، افزایش طول عمر و تقویت دستگاه تنفس اشاره کرد.

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

مواد لازم آش لخشک

-سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) ۵-۴ لیوان
-کشک ساییده غلیظ ۳-۲ لیوان
-پیاز متوسط ۴ عدد
-پودر زیره، تخم گشنیز، شوید و شنبلیله ۴-۳ قاشق غذاخوری
-نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
-روغن حیوانی ۳ قاشق غذاخوری
-لوبیاچیتی، نخود و عدس هر کدام یک لیوان
-آرد ۵-۴ لیوان
-آب به مقدار لازم
-سیرداغ و نعناع داغ برای تزئین

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ این آش خوشمزه طول عمر شما را افزایش می‌دهد

طرز تهیه لخشک

-برای تهیه لخشک، ۵ لیوان آرد، نمک روغن و آب را ترکیب می‌کنیم، آب باید به صورت کم کم اضافه شود تا خمیر شل نشود.
-وقتی خوب ورز دادیم به آن ۲۰ دقیقه استراحت می‌دهیم.
-با وردنه صاف می‌کنیم و به شکل مستطیل برش می‌دهیم.

طرز تهیه آش لخشک

-برای تهیه این غذا ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیاچیتی و عدس را که از قبل خیس کرده‌ایم با مقداری آب می‌پزیم.
-سپس پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می‌دهیم.
-زردچوبه، فلفل، تخم گشنیز و زیره را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-در این مرحله مقداری آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد تا اشکنه آش آماده شود.
-درون یک قابلمه مقداری آب می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا بجوشد.
-سپس سبزیجات را اضافه می‌کنیم.
-آرد خمیر (لخشک) را یکی یکی اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.
-اشکنه آش را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا بپزد.
-در انتها کشک ساییده را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد با سیر و نعناع داغ تزئین می‌کنیم.
-این آش همراه نان سنگک تازه و سبزی میل می‌شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد