تاریخ انتشار : جمعه 10 اسفند 1397 - 6:17
کد خبر : 51984

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کی‌پلا (کدو پلو)  یکی از غذا‌های سنتی شهرستان آمل و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، فولات، سلنیوم، فیبر، اسیدآمینه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کی‌پلا (کدو پلو)  یکی از غذا‌های سنتی شهرستان آمل و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، فولات، سلنیوم، فیبر، اسیدآمینه تریپتوفان و … است.

برای بررسی خواص کی‌پلای آمل و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

مهم‌ترین خواص کی‌پلای آمل

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص کی‌پلای آمل گفت: این غذا خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع عفونت‌های بدن می‌شود.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

وی افزود: مصرف کی‌پلای آمل برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را می‌گذرانند بسیار مفید و اثربخش است.

بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای کنترل کلسترول خون/ این خوراک سلامت دندان‌هایتان را تضمین می‌کند

عظمایی بیان کرد: فیبر بالا در این غذا موجب عملکرد بهتر رود‌ه‌ها، تقویت دستگاه گوارش و رفع یبوست می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص کی‌پلای آمل می‌توان به تقویت بینایی و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

عظمایی بیان کرد: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید و سودمند است.

وی گفت: کی‌پلای آمل به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا خاصیت نشاط‌آوری دارد و موجب پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

عظمایی افزود: کی‌پلای آمل به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: سلامت چشمانتان را با این غذای لذیذ تضمین کنید

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کی‌پلای آمل دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

وی بیان کرد: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند.

عظمایی گفت: کی‌پلای آمل را می‌توان جزو غذا‌های رژیم لاغری محسوب کرد، زیرا باعث چربی‌سوزی، لاغری و تناسب اندام می‌شود.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

پیشگیری از افسردگی با «کی پلای آمل» / این غذای محلی عفونت‌های بدن را نابود می‌کند

مواد لازم کی‌پلای آمل

-کدوی خرد شده ۳۰۰-۲۰۰ گرم
-سیر ۵-۴ حبه
-پیاز متوسط ۲ عدد
-سینه مرغ یک عدد
-آب یک لیوان
-نمک، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

طرز تهیه کی‌پلای آمل

-برای تهیه این غذا ابتدا سینه مرغ را خرد می‌کنیم و با روغن کنجد یا دنبه کمی تفت می‌دهیم.
-نمک و زردچوبه را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-سپس یک لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد تا آب آن بخار شود.
-پیاز و سیر را نگینی خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم.
-کدو را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-سپس زردچوبه و دارچین را اضافه می‌کنیم.
-در انتها مرغ را به کدو اضافه کرده و حرارت را متعادل می‌کنیم.
-صبر می‌کنیم تا غذا کامل بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه برنج یا نان سنگک تازه و سبزی میل می‌شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد