پیشگیری از آلزایمر با «پتله پلو» / دوره نقاهت بیماری را با این غذای سنتی بگذرانید

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پتله پلو یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، مس، فولات، آهن، فیبر، اسیدفولیک، اسیدچرب امگا ۳ و ۶،
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پتله پلو یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، مس، فولات، آهن، فیبر، اسیدفولیک، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، سلنیوم و … است.
برای بررسی خواص پتله پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.

مهمترین خواص پتله پلو استان مرکزی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص پتله پلو گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.

وی افزود: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد.
بیشتر بخوانید: ورود سرطان به این آشپزخانه ممنوع است
عظمایی بیان کرد: پتله پلو به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا میتوان به تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: پتله پلو برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را میگذرانند بسیار مفید و اثربخش است.
وی گفت: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

عظمایی افزود: پتله پلو به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پتله پلو قدرت باروری را در افراد بالا میبرد.
وی اظهار کرد: این غذا دارای پروتئین گیاهی است، بنابراین میتواند در برنامه غذایی افرادی که از رژیم گیاهخواری استفاده میکنند قرار بگیرد.

مواد لازم پتله پلو استان مرکزی
-گندم ۱۰۰ گرم
-برنج ۱۷۰ گرم
-سیب زمینی متوسط یک عدد
-عدس ۱۰۰ گرم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آب ۴-۳ لیوان
-پیاز متوسط یک تا ۲ عدد
طرز تهیه پتله پلو استان مرکزی
-برای تهیه این غذا ابتدا گندم را پاک میکنیم، میشوییم و با آب کمی میجوشانیم.
-گندم را پهن میکنیم تا خشک شود، سپس با آسیاب نیمکوب میکنیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن کنجد یا دنبه تفت میدهیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
-سپس ۴-۳ لیوان آب به غذا اضافه میکنیم.
-در مرحله بعد گندم نیمکوب شده را به مواد اضافه میکنیم.
-عدس را که از قبل با آب پختهایم به مواد اضافه میکنیم.
-برنج را به غذا اضافه میکنیم.
-سیب زمینی خرد شده را درون قابلمه میریزیم.
-صبر میکنیم تا غذا کمی بجوشد و آب آن کمتر شود.
-در این مرحله دمکنی را روی قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج دم بکشد.
نکته: در برخی از سلیقهها گوشت گوسفندی چرخ کرده یا خرد شده را به غذا اضافه میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰