تاریخ انتشار : سه شنبه 7 اسفند 1397 - 5:48
کد خبر : 51725

طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های نوروزی

طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های نوروزی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌هایی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانو‌های ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌هایی جالب در اختیار خانم‌ها قرار می‌دهد.

«قرابیه» یکی از شیرینی‌هایی است که در شهر‌های تبریز، زنجان و مراغه پخت می‌شود، این شیرینی در کشور‌هایی مانند آذربایجان و ترکیه نیز طرفدارانی بسیار دارد، برای بررسی خواص قرابیه و طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین ترکیبات شرینی قرابیه

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین ترکیبات شیرینی قرابیه اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فیبر، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، سلنیوم، اسید فولیک، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و قند است.

طرز تهیه قرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های خانوادگی در تعطیلات نوروز

بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی

مهم‌ترین خواص شیرینی قرابیه

وی بیان کرد: شیرینی قرابیه نقشی موثر در تقویت اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) دارد؛ این شیرینی کم‌خونی را رفع می‌کند ا این رو برای زنان باردار و جنین بسیار مفید خواهد بود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی قرابیه تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد، بنابراین مصرف آن برای افرادی که فعالیت‌های فکری انجام می‌دهند به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار مناسب است.

عظمایی تأکید کرد: شیرینی قرابیه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند، این شیرینی تأثیری چشمگیر در تقویت قوای جنسی، ازدیاد اسپرم و افزایش قدرت باروری افراد دارد.

وی تصریح کرد: شیرینی قرابیه به علت وجود انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی به جوان‌سازی، شادابی و طراوت پوست و مو کمک می‌کند، این شیرینی به علت داشتن پروتئین نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، بنابراین مصرف آن به ورزشکاران به ویژه بدنسازان و افرادی که فعالیت‌های فیزیکی دارند مانند کارگران ساختمانی پیشنهاد می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شیرینی قرابیه به علت وجود اسیدآمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک کرده، بنابراین آرامش‌بخش بوده و شادی و نشاط را در افراد ایجاد و از اضطراب، استرس و افسردگی پیشگیری می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: شیرینی قرابیه سیستم قلبی و عروقی، بینایی، دستگاه گوارش و معده را تقویت می‌کند.

نکته: مبتلایان به قند و فشار خون بالا در مصرف شیرینی قرابیه احتیاط کنند.

طرز تهیه قرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمی‌های خانوادگی در تعطیلات نوروز

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی ویژه مهمانان نوروزی

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه

آرد گندم                                      ۲ لیوان
روغن کنجد یا حیوانی                ۱۸۰ گرم
پودر نارگیل                                  یک لیوان
شیره انگور                                    یک لیوان
هل ساییده شده                           یک قاشق چای‌خوری
خلال پسته و بادام برای تزئین    به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی قرابیه

-نخست روغن، هل ساییده شده و شیره انگور را با هم مخلوط کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید.
-آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید.
-سپس پودر نارگیل را به سایر مواد بیفزایید.
-مواد را با همزن دستی یا برقی هم بزنید.
-خمیر به دست آمده را درون کیسه فریزری قرار دهید و بگذارید یک ساعت درون کیسه باقی بماند.
-خمیر را بر سطحی صاف پهن و آن را به قطر نیم سانتی متر نازک کنید.
-خمیر را قالب بزنید سپس روی آن خلال پسته و بادام بپاشید.
-روی سینی فر مقداری آرد بپاشید تا شیرینی‌ها به کف سینی نچسبند.
-روی سینی فر خمیر‌های قالب زده شده را بچینید و آنها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا به خوبی پخته شوند.
-شیرینی‌های پخته شده را از فر خارج و صبر کنید تا خنک شوند سپس آنها را در یخچال نگهداری کنید.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد