مهار نفس و کسب معرفت راه رسیدن به اخلاص در عمل است

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم، در حرم مطهر با اشاره به نکات تفسیری آیه ۲۳۸ سوره بقره گفت: در این آیه از قرآن کریم خداوند میفرماید «حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاهِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتینَ» یعنی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم، در حرم مطهر با اشاره به نکات تفسیری آیه ۲۳۸ سوره بقره گفت: در این آیه از قرآن کریم خداوند میفرماید «حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاهِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتینَ» یعنی از همه نمازها و (به ویژه) نماز میانه (نماز ظهر) محافظت کنید و (در نماز و در هر امری) برای خدا خاضعانه به پا خیزید.
وی افزود: در این آیه از قرآن کریم مؤمنان به مراقبت از نمازها دعوت شده و خداوند از مؤمنان میخواهد که نسبت به نماز ظهر مراقبت بیشتری داشته باشند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در این آیه بیان شده که انگیزه شما و قیام شما برای به پا داشتن نماز باید رضایت خداوند و تحصیل رضایت او باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره به اینکه مهمترین رکن نماز نیت است و نیت خالصانه به نماز ارزش میدهد، ادامه داد: امام صادق(ع) در این زمینه حدیثی دارند و میفرمایند که ارزش عمل به نیت است و هر کس به اندازه نیتش بهره میبرد؛ بنابراین باید انسان در تمام حرکات و سکنات خود نیت خالصانهای داشته باشد.
وی افزود: اگر کسی اعمال خود را به ویژه عباداتش را برای خدا انجام ندهد در زمره غافلان قرار میگیرد و قرآن کریم در مورد غافلان میفرماید «اولئِکَ کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُونَ».
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام صادق(ع) در ذیل حدیثی که درباره نیت بیان کردهاند راهکارهای دستیابی به نیت خالص را نیز بر میشمارند، گفت: امام صادق(ع) میفرمایند که نیت از قلب انسان سرچشمه میگیرد و نیت انسان به اندازه معرفت اوست و هر چه معرفت انسان نسبت به خداوند متعال بیشتر باشد نیت او خالصتر می شود.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم اظهار کرد: امام صادق(ع) در ادامه می فرمایند: «کسی میتواند نیت خالص داشته باشد که نفسش و هواهای نفسانی او تحت سلطه خداوند مقهور باشد و عظمت و سلطنت خدا اجازه ندهد او به خواسته های نفسانیش بپردازد»؛ بنابراین کسی که به خاطر خدا خواسته و هوای نفسانیش را مهار میکند و از خداوند حیا می کند روز به روز معرفت او نسبت به خدا بیشتر شده و نیتش خالصتر میشود.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰