رفع اضطراب با «تهچین کشمش و لپه»/ غذایی محلی که زیبایی را به شما هدیه میدهد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، تهچین کشمش و لپه یکی از غذاهای سنتی سمنان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، فولاد، سلنیوم، فیبر، فسفر، قند ساکاروز، گلوکز،
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، تهچین کشمش و لپه یکی از غذاهای سنتی سمنان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، فولاد، سلنیوم، فیبر، فسفر، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، اسید آمینه تریپتوفان، گوگرد، سولفور و … است.
برای بررسی خواص تهچین کشمش و لپه سمنان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص تهچین کشمش و لپه سمنان
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص تهچین کشمش و لپه سمنان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
وی افزود: تهچین کشمش و لپه سمنان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف تهچین کشمش و لپه سمنان موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا از آلزایمر پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: بواسیر را با غذایی محلی ریشهکن کنید/ تجربه جوانی و شادابی با «خورش تره کردی»
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
وی گفت: تهچین کشمش و لپه سمنان به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش میشود؛ لذا نشاطآور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
عظمایی افزود: تهچین کشمش و لپه سمنان برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص این غذا میتوان به بهبود سندروم پیش از قاعدگی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: غذایی مفید برای تقویت استخوانبندی کودکان/ با مصرف این غذا شادابی پوست را تجربه کنید
وی بیان کرد: تهچین کشمش و لپه سمنان موجب تقویت بینایی میشود؛ همچنین از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
مواد لازم تهچین کشمش و لپه سمنان
-برنج ۵ پیمانه
-پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
-سینه مرغ یک کیلو
-کشمش پلویی یک پیمانه
-تخم مرغ ۴-۳ عدد
-لپه یک پیمانه
-ماست چکیده ۵-۴ قاشق غذاخوری
-پیاز متوسط ۲ عدد
-زعفران دمکرده به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
طرز تهیه تهچین کشمش و لپه سمنان
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را میشوییم و خیس میکنیم.
-سپس آن را به صورت کته یا آبکش میپزیم.
-پودر سبوس برنج را به آن اضافه میکنیم.
-لپه را جداگانه با آب میپزیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و با روغن تفت میدهیم.
-مرغ خرد کرده را به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.
-آب را به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد.
-هنگامی که مرغ پخته شد آن را ریش ریش میکنیم.
-کشمش را که از قبل در آب خیس کردهایم، در مقدار کمی روغن تفت میدهیم.
-در یک کاسه تخممرغ را با چنگال هم میزنیم.
-سپس ماست را به تخممرغ همزده اضافه میکنیم.
-مقداری زعفران دمکرده و روغن را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
-در این مرحله کف قابلمه مواد تهچین شامل ماست، تخممرغ و زعفران را میریزیم.
-داخل قابلمه مقداری برنج میریزیم.
-مرغ ریش ریش شده را روی آن قرار میدهیم.
-سپس یک لایه لپه و یک لایه کشمش میریزیم.
-بقیه برنج را روی مواد میریزیم و صبر میکنیم تا غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰