رفع خارش و اگزما با «اسفناج مرجی رامسر»/ این غذای محلی از چشمانتان محافظت میکند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اسفناج مرجی یکی از غذاهای سنتی رامسر و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، مس، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، کلروفیل و …
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اسفناج مرجی یکی از غذاهای سنتی رامسر و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، مس، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، کلروفیل و … است.
برای بررسی خواص اسفناج مرجی رامسر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص اسفناج مرجی رامسر
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص اسفناج مرجی رامسر گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: مقادیر بالای پروتئین در اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان پوکی استخوان با آش «هویج و جو» / با غذایی محلی به جنگ سرطان بروید
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: اسفناج مرجی رامسر را میتوان جزو غذاهای رژیمی دانست، زیرا باعث لاغری و تناسب اندام میشود.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود و یبوست را رفع میکند.
وی گفت: اسفناج مرجی رامسر دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا میتوان به تقویت دستگاه گوارش، تصفیه خون، رفع خارش و اگزما و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
عظمایی افزود: اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت بینایی میشود؛ همچنین از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از سکتههای قلبی با «نخودآب اصفهان» / این غذای محلی شما را زیباتر میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند؛ همچنین باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی در بدن میشود.
مواد لازم اسفناج مرجی رامسر
-اسفناج یک کیلو
-عدس ۲۵۰ گرم
-سیر ۴-۳ حبه
-رب انار ترش ۵ قاشق غذاخوری
-آب به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر به مقدار لازم
طرز تهیه اسفناج مرجی رامسر
-برای تهیه این غذا ابتدا عدس را که از قبل در آب خیس کردهایم، میپزیم.
-آب را در قابلمه میجوشانیم و اسفناج خرد کرده را به آن اضافه میکنیم.
-سیر را خرد میکنیم و با کمی روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر را به سیر تفت داده شده اضافه میکنیم.
-سپس مواد تفت داده شده را به اسفناج اضافه میکنیم.
-عدس پخته شده را به اسفناج و سیر اضافه میکنیم.
-در انتهای پخت، رب انار را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰