تاریخ انتشار : شنبه 27 بهمن 1397 - 17:59
کد خبر : 50918

پرورش پادشاه قارچ‌های دارویی به همت محققان فارسی

پرورش پادشاه قارچ‌های دارویی به همت محققان فارسی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالکریم طاهری مهر کارشناس مسئول گل و گیاهان زینتی و قارچ خوراکی جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: بزرگترین مجتمع پرورش قارچ گانودرما در جنوب کشور در هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا و

پرورش پادشاه قارچ‌های دارویی به همت محققان فارسی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالکریم طاهری مهر کارشناس مسئول گل و گیاهان زینتی و قارچ خوراکی جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: بزرگترین مجتمع پرورش قارچ گانودرما در جنوب کشور در هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا و با ظرفیت تولید ۱۰ هزار بسته کمپوست به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه قارچ گانودرما در طب سنتی دنیا قدمتی ۴ هزار ساله دارد، ادامه داد: در کشور چین این گیاه به دلیل خاصیت درمانی فراوان به پادشاه قارچ‌های دارویی شهرت دارد.

عبدالکریم طاهری مهر افزود: در کشور ما کمتر از ۱۰ سال است که فناوری پرورش این قارچ مورد توجه قرار گرفته است.

محسن پرهیزی عضو تیم تحقیقات پرورش قارچ گانودرما در فسا بیان کرد: از ۲ سال پیش تحقیقات خود را بر پرورش قارچ‌های دارویی متمرکز کردیم و پس از موفقیت در پرورش قارچ گانودرما در مقیاس تحقیقاتی، توانستیم این گیاه ارزشمند را به تولید انبوه برسانیم.

وی گفت: این قارچ در بسته‌های مخصوص کمپوست و در سالن‌های سرپوشیده با کنترل میزان دما و رطوبت پرورش داده می‌شود.
پرهیزی اضافه کرد: بذر قارچ گانودرما که در بسته‌های کمپوست تزریق شده است، با قرار گرفتن در شرایط مطلوب از نظر دما و رطوبت رشد کرده و جوانه می‌زند.

وی تصریح کرد: وقتی جوانه‌های قارچ گانودرما به رشد کافی رسیدند برداشت آن‌ها آغاز می‌شود.

پرهیزی افزود: قارچ‌ها پس از برداشت در دستگاه خشک کن مواد غذایی و در دمایی ۵۰ درجه سانتیگراد خشک شده و سپس به صورت پودر در می‌آید.

حسن اسماعیلی یکی دیگر از اعضای این تیم تحقیقاتی نیز گفت: از مرحله قرار گرفتن کمپوست در سالن‌های پرورش تا برداشت قارچ حدود ۴ ماه طول می‌کشد.

وی با بیان اینکه این قارچ در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نیز به رشد خود ادامه می‌دهد، اضافه کرد: راه اندازی این واحد تولیدی در شهرستان فسا می‌تواند نویدبخش راه اندازی صنعت پررونق پرورش قارچ گانودرما در شهرستان‌های گرمسیر فارس و استان‌های جنوبی کشور باشد.

اسماعیلی ادامه داد: این مجتمع در حال حاضر توان تولید سالانه ۲ تن پودر قارچ گانودرما را دارد که در صورت حمایت مسئولان این میزان به دو برابر قابل افزایش است.

محمدرضا اکبری، کارشناس طب سنتی هم بیان کرد: قارچ گانودرما دارای ارزش دارویی فراوان بوده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد.

وی افزود: در طب سنتی، این گیاه برای کاهش قند خون و فشار خون، افزایش پلاکت، درمان کبد چرب، زخم معده، بیماری‌های کلیه و ضعف اعصاب تجویز می‌شود.

اکبری ادامه داد: بهترین شیوه مصرف قارچ گانودرما به صورت دمنوش و حداکثر میزان مصرف روزانه برای هر بیمار حدود ۵ تا ۷ گرم است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد