حجاب؛ از دیروز تا امروز/ حفظ عفاف در عین نقش آفرینی در جامعه

حجتالاسلام و المسلمین مهدی عبدالرزاق نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهارکرد: در طول تاریخ حجاب همواره در بین ملتها از جایگاه خاصی برخوردار است. وی افزود: در ایران قبل و بعد از انقلاب حجاب در بین مردم از اهمیت خاصی برخوردار بوده اما در دوران پهلوی
حجتالاسلام و المسلمین مهدی عبدالرزاق نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهارکرد: در طول تاریخ حجاب همواره در بین ملتها از جایگاه خاصی برخوردار است.
وی افزود: در ایران قبل و بعد از انقلاب حجاب در بین مردم از اهمیت خاصی برخوردار بوده اما در دوران پهلوی رژیم حاکم اصرار زیادی بر کشف حجاب زنان داشت اما نه تنها موفق نشد بلکه مخالفتهای آشکاری نیز با این امر صورت گرفت.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: نکته مهم پیرامون حجاب در قبل از انقلاب این است که حکومت به بدحجابی تبلیغ میکرد و چه بسا در اثر این تبلیغات سو بعضی از افراد جاهلانه به بیحجابی و بیبندوباری روی آوردند.
عبدالرزاق نژاد تصریح کرد: در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حکومت سعی کرد در راستای اهداف بلند خود بر اصول و ارزشهای اسلامی به ویژه رعایت پوشش و حجاب اسلامی در جامعه تأکید کند.
آثار حجاب
وی افزود: احترام به حریم خانوادهها، جلوگیری از بداخلاقیهای خانوادگی، پیشگیری از روابط نامعقول، پیشگیری از ورود به زمینههای مختلف گناه و توجه به شخصیت و کرامت انسانی چه درخصوص خود شخص رعایتکننده و چه در برابر دیگران از آثار تربیتی رعایت این فریضه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: حجاب برای توجه دادن به شخصیت زن و ایجاد زمینه برای حضور زن در اجتماع و جامعه انسانی است، بنابراین زن در صورتیکه میخواهد پا به عرصه جامعه بگذارد، ایجاب میکند بهمنظور حفظ کرامت انسانی و جایگاه شخصیتی خود و برای رعایت احترام به حریم دیگران حدود حجاب خود را رعایت کند.
عبدالرزاقنژاد گفت: فلسفه پوشش در دیدگاه اسلام برای این است که زن بتواند در جامعه ضمن حضور فعال و در ارتباط با محیط اطراف خود نقشآفرینی داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از پیامهای سکولاریسم در جامعه ترویج بدحجابی و فروپاشی بنیان خانوادهها است، افزود: جامعه غرب امروز به این نتیجه رسیده که با ورود به عرصه مدرنیته و رواج اندیشه سکولاریسمی، خانواده بهصورت جدی تهدید شده است.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: حفظ حرمت جایگاه زن در نگاه دیگران، حفظ نقشآفرینی زن در تربیت جامعه و پاکدامنی او برای بهوجود آوردن نسلی سالم و پاکدامن را از فلسفههای تأکید اسلام در مورد حجاب و عفاف زنان دانست.
عبدالرزاقنژاد درباره نقش حجاب در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی، گفت: چنانچه حریم زن از بیعفتی و آلودگیهای اخلاقی حفظ شود، بدون شک روابط خانوادهها استوارتر و از اختلافات خانوادگی جلوگیری میشود.
عوامل بدحجابی
وی تصریح کرد: عوامل بدحجابی در جامعه بسته به موارد مختلف و متنوعی است چنانچه اگر چه خانواده بیقید و بیتجربه باشد شخص بیتجربه و غفلتزده میشود چراکه ساختار خانوادگی افراد مؤثرترین عامل در بیحجابی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: عامل دیگری که در بدحجابی مؤثر است کوچه، خیابان، بازار، پارک و سایر مجامع هستند که میتوانند در تبلیغ حجاب مؤثر باشند، همچنین محیط مدرسه و دانشگاه در این زمینه مثمر ثمر است.
عبدالرزاق نژاد با اشاره به اینکه تبلیغات سوء دشمن یکی از عوامل بدحجابی در جوامع است، تصریح کرد: بیتوجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیز در ترویج بیحجابی در جامعه مؤثر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگی دستگاههای اجرایی و رسانههای گروهی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف توسط مبلغان و نظارت مؤثر گشت ارشاد از جمله راهکارهای نهادینه کردن حجاب در جامعه است.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه جوامع سنتی جوامع اخلاقمحور و در حال رفتن بهسمت دانش هستند، افزود: جوامعی که امروز از مرزهای دانش عبور کردهاند به فروپاشی اخلاق رسیدهاند و با دانش نمیشود اخلاق جامعه را درست کرد در حالیکه با اخلاق میشود بهسمت دانش رفت و این فرق بین جامعه ایران با دیگر جوامع است.
عبدالرزاق نژاد، نقشه و طرح دشمن را برای گسترش فرهنگ برهنگی در کشورهای اسلامی بسیار جدی دانست و خاطرنشان کرد: باید مسئولان امر به این نکته بیشتر توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه حجاب مخصوص زنان تنها نیست، یادآورشد: حجاب هم برای زنان و هم برای مردان است که باید هر دو این حجاب را رعایت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه عفت یک صفت مشترک بین زنان و مردان است، خاطرنشان کرد: بنابراین بحث عفاف و حجاب دو مقوله جدا از هم هستند که امروزه فرق بین عفاف و حجاب برای جامعه روشن نشده است.
عبدالرزاق نژاد یادآور شد: حجاب رعایت پوشش ظاهری بوده اما عفت هم رعایت پوشش ظاهری و هم مراقبت از امور معنوی و روحی است، جامعه باید در کنار عفاف، حجاب را رعایت کند و ما باید به دنبال جامعه عفیف باشیم.
انتهای پیام

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰