آیا میان حجاب زن و مرد تفاوتی وجود دارد؟/ حضرت زهرا (س) برای حفظ ولایت خانه نشین نشد
حجت الاسلام و المسلمین علی صابری خطیب و کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حجاب فاطمی و جایگاه اجتماعی حضرت زهرا (س) گفت: حجاب یا آنچه ما به عنوان پوشش صحیح میدانیم صرفا فقط چادر نیست. در واقع ما هر وقت از حجاب حرف
حجت الاسلام و المسلمین علی صابری خطیب و کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حجاب فاطمی و جایگاه اجتماعی حضرت زهرا (س) گفت: حجاب یا آنچه ما به عنوان پوشش صحیح میدانیم صرفا فقط چادر نیست. در واقع ما هر وقت از حجاب حرف میزنیم چادر به ذهنها میرسد یا خانمی که کاملا بسته باشد، اما اصلا بحث ما درباره حجاب صرفا چادر آن هم با رنگ مشکی نیست، وقتی از حجاب میگوییم یعنی پوشیدگی صحیح و کامل زنان و بالاخص مردان است.
وی در ادامه بیان کرد: ما میدانیم که حضرت زهرا (س) در زمانه خود بزرگترین کلاس درس و مباحثه را داشتند و افرادی مثل سلمان در آن شرکت میکردند و درس میخوانند. حضرت زهرا (س) نیز پس از ماجرای فدک و خلافت امیرالمومنین (ع) یکی از اعتراضاتشان تعطیلی تدریسشان بود، وقتی درس را تعطیل کردند بسیاری از مردم آن زمان متعجب ماندن که چرا حضرت (س) مباحثه را تعطیل کرد. بنا به این روایات، ما نیز باید توجه داشته باشیم که بانویی چنین مانند حضرت زهرا (س) که معصوم هستند، پدرشان پیامبر اکرم (ص) و همسرشان امام هستند، در زمانه خود چگونه عمل کردند؟ این طبیعی است که زنان ما نمیتوانند حضرت زهرا (س) شوند، اما میتوانند الگویی شبیه فِضه داشته باشند.
بیشتر بخوانید: برای اثبات حجاب به شرع نیاز نداریم + فیلم
این خطیب و کارشناس مسائل دینی افزود: آن خانمی که میخواهد ارزش اجتماعی داشته باشد یا میخواهد در جامعه خود اثرگذار شود، این نیست که بخواهد خود را به بیحیایی و برهنگی بزند، اتفاقا اگر زنی دنبال دیده شدن است باید چشمهای بلهوس را از خودش دور کند. پوششی درون خود ایجاد کند که در جامعه اثرگذار باشد.
حجت الاسلام و المسلمین صابری گفت: به عنوان مثال، در زمان انقلاب همه در خانههایشان بشکههای ۲۰ لیتری نفت در گوشه حیاط داشتند، اما هیچ خانمی ترمه یا پارچه گرانقدری را روی این بشکهها نمیگذاشت، بلکه ترمه دست دوز را روی صندوقچههای خود میانداختند. همیشه گوهر و صدف را درون صندوق قرار میدادند و شی ارزشمند را در زیباترین شکل حفظ و صیانت میگذاشتند. حال آن خانمی که میخواهد ارزش پیدا کند، راهش پوشیدگی و تطهیر است.
وی ادامه داد: شاید متوجه نوع پوشش خودمان نشویم، اما نوع لباس و آراستگی ما با مردم حرف میزند. در احادیث مختلفی آمده که به نحوی لباس بپوش که قابل احترام باشید! به خودت احترام بگذار، چراکه خداوند تبارک و تعالی تو را جانشین خود در روی زمین قرار داده و حیف است که از آن جایگاه جانشینی در پایینترین درجه انسانی قرار بگیرید.
حجت الاسلام و المسلمین صابری با تاکید براینکه تفاوتی بین حجاب زن و مرد نیست، بیان کرد: هیچ فرقی بین زن و مرد در خلیفه بودن خداوند بر زمین نیست، بنابراین دستورات الهی در رسیدن به کرامات انسانی هم برای مرد و هم زن آمده است. اما وقتی میگوییم خانم یعنی سروری کردن، پس حالا که سرور هستی باید بهایی را برای سروری بر قلبها و عقلها بپردازی و بهای خود را به کمتر از خداوند نفروش.
بیشتر بخوانید: بیشترین اهالی بهشت مردانند یا زنان؟/ مسیر زنان برای رسیدن به بهشت
وی در ادامه با اشاره به جایگاه حضرت زهرا (س) گفت: حضرت تنها کسی بودند پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) پدر بزرگوارشان، دست فرزندان خود را گرفتند و به کوچه و بازار رفتند و در دیدارهای چهره به چهره اسلام را تبلیغ و سخنان پیامبر اکرم (ص) را برای مردم یادآوری کردند. ایشان در خانه نماندند و در راستای حفظ رسالت و ولایت کاری عملیاتی کردند و به گونهای حرکت کردند که در شانشان بود. ما هم باید به نحوی رفتار کنیم که در شان و جایگاهمان است.
حجت الاسلام و المسلمین صابری یادآور شد: شان و جایگاه یک بانو سروری و مادری کردن است و باید این شان را رعایت کنیم. حضرت زهرا (س) میگویند اصل حجاب را رعایت کنید نه اینکه بیاییم ادای حجاب را در بیاریم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰