تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 فروردین 1396 - 4:07
کد خبر : 5029

چرا به خدا احساس نیاز نمی کنیم/ اعتکاف عملیات کشف عمیق ترین نیازهای انسان است

چرا به خدا احساس نیاز نمی کنیم/ اعتکاف عملیات کشف عمیق ترین نیازهای انسان است

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن( ایکنا) از خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سید منصور موسوی از مبلغان حوزه علمیه قم روز گذشته ۲۲ فروردین در جمع معتکفان مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه شهید چمران اهواز در موضوع نزدیک شدن به خدا با

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن( ایکنا) از خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سید منصور موسوی از مبلغان حوزه علمیه قم روز گذشته ۲۲ فروردین در جمع معتکفان مسجد امام خمینی(ره) دانشگاه شهید چمران اهواز در موضوع نزدیک شدن به خدا با معتکفان سخن گفت. 

وی در آغاز گفت: روان شناسان گفته اند مهم ترین عامل جذب انسان به یک رفتار لذت بخش بودن آن است. کارهایی که انسان ها انجام می دهند، فطرتا جهت کسب لذت و یا فرار از درد است، به عبارتی همه کارهای ما دائر مدار کسب لذت یا رهایی از الم است. 

موسوی اظهار کرد: تمام مکاتب به دنبال این هستند که بگویند آن زندگی لذت بخش که بدنبال آن هستی، برنامه اش را من دارم. جالب این است که خداوند متعال نیز ما را با لذت ها جذب می کند و توصیف نعمت های بهشتی از این قبیل است. شیطان هم برای جذب ما به خودش گناهان را برای ما تزیین می کند.

وی با طرح این سؤال که عامل اصلی لذت چیست، گفت: البته لذت در اینجا لزوما لذت های مادی نیست، بلکه ما لذت های عقلانی، علمی و معنوی هم داریم. عامل اصلی جذابیت لذت این است نیازهای ما را رفع می کند. یک سؤال: ممکن است کسی بپرسد چرا از خواندن قرآن لذت نمی برم؟ چرا از نماز لذت نمی برم؟ چرا برخی در ارتباط با خدا آنقدر لذت می برند که نمی توانند در طول روز قرآن نخوانند؟

این مبلغ دینی با بیان اینکه اعتکاف بهترین فرصت است که در این نکات فکر کنیم، گفت: مهم ترین مسأله معتکف ارتباط با خدا است. مشکل در لذت نبردن از نماز و قرآن این است که آنقدر بدبختیم که عمیق ترین نیاز خودمان یعنی ارتباط با خدا را درک نمی کنیم. کسی که این نیاز را درک نکرده معلوم است از خواندن قرآن و نماز لذت نمی برد. اگر عطش این نیاز در من شعله ور شد، ناخودآگاه نماز و دعا و قرآن برای ما لذت بخش می شود.

موسوی تصریح کرد: آنقدر غرق نعمت های خدا شده ایم که خود منعم(نعمت دهنده) را فراموش کرده ایم، در دعاهایمان از خدا نعمت ها را طلب می کنیم و توجهی به منعم نداریم، در حالیکه خدا نعمت را داده که به منعم برسیم. هر کدام از نعمت ها باید نشانه معبود باشد، نه اینکه ما از توجه به خدا مشغول کند.

وی با طرح این سؤال که چرا به خدا احساس نیاز نداریم؟ گفت: انسان در هنگام سرماخوردگی با وجود نیاز به غذا، احساس میل به غذا را از دست می دهد و ویروس سرماخوردگی باعث می شود احساس نیاز به غذا نکند. گناه نیز مانند ویروس عمل می کند و احساس نیاز ما به خدا را از بین می برد. علاوه بر این، پاسخ دادن به نیازهای سطحی؛ خواب زیاد، حرف زدن های زیاد، فکرهای بیهوده هم نیازهای حقیقی ما را تحت تاثیر قرار می دهد. 

این کارشناس دینی ادامه داد: در اعتکاف شما ۳ روز نیازهای سطحی خود را کمتر پاسخ می دهید، برای همین نیاز به ارتباط به معبود را بهتر درک می کنید و نیازهای عمیقتان آشکار می شود. اعتکاف عملیات کشف این نیازها است. بعد از اعتکاف چه کنیم؟ فرمول اعتکاف را شبیه سازی کنیم؛ یعنی به نیازهای کاذب پاسخ نده، به نیازهای سطحی کمتر توجه کن. آن گاه می بینی نیازهای عمیقت آشکار می شود.

موسوی افزود: اثر لذت بخش بودن زندگی در آرامش و نشاط فرد خود را نشان می دهد. اگر بخواهیم تمدن غرب را به چالش بکشیم، بزرگترین نقطه ضعفشان همین است؛ از آنها که با مادی گرایی زندگی خود را براساس لذت های مادی طراحی کرده اند، می پرسیم: آرامش تان کجاست؟ بیش ترین بیماری در غرب افسردگی است و هر مملکتی هر قدر به فرهنگ مدرنیته نزدیک تر شود، شاخص افسردگی اش بیش تر می شود. چرا؟ چون در این فرهنگ فقط به نیازهای سطحی و لذت های مادی توجه شده و طبیعتا آرامش و نشاط حاصل از آن هم سطحی و کوتاه مدت است.

این مبلغ دینی اظهار کرد: مهم ترین شاخص دینداری براین اساس این است که ببینید انسان چه قدر نشاط و آرامش دارد. چه قدر از زندگی اش لذت می برد؟ انسان هایی که واقعا دین را فهمیده اند و دیندارند، خوشبخت ترین آدم های روی زمین هستند، این آرامش و نشاط در راه رفتن و حرف زدنشان معلوم است و فقط یاد خدا است که عمیق ترین آرامش ها را ایجاد می کند. 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد