بررسی آخرین وضعیت گرایش زنان بی سرپرست و مطلقه به فضای مجازی/ارائه راهکارهای مناسب جهت استفاده موثر از فضای مجازی+تصاویر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایل بانو، در روزهای گذشته بخش اول میزگرد سایت ایل بانو –اینجا را بخوانید– در خصوص آسیب های ناشی از فضای مجازی برای خانواده ها منتشر شد. حضور بانوان در فضای مجازی و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایل بانو، در روزهای گذشته بخش اول میزگرد سایت ایل بانو –اینجا را بخوانید– در خصوص آسیب های ناشی از فضای مجازی برای خانواده ها منتشر شد.
حضور بانوان در فضای مجازی و آسیب هایی که ممکن است در این فضا گریبان گیر آنها شود، از جمله مواردیکه در بخش اول میزگرد به آن اشاره شد. بدلیل کسترده بودن مباحث مطرح شده در "میزگرد فضای مجازی و آسیب های آن برای بانوان" به دو بخش تبدیل شد، که بخش دوم آن را در زیر می خوانید:
ایل بانو- وضعیت گرایش زنان بی سرپرست و مطلقه به فضای مجازی چطور است؟
رحمانی -زنان بی سرپرست زیادی در استان هستند که واقعا به یک شغل نیاز دارند، چرا که هم سرگرم می شوند و هم خرج زندگی شان را در می آورند. اگر بیاییم بانوان را اینگونه حمایت کنیم بدون شک دیگر وقت کمتری دارند که در فضای مجازی فعالیت نامناسب انجام دهند، چون که سرگرم کار خودشان هستند.
گاهی نیز برخی از زنان بی سرپرست به دلیل کمبود محبت به فضای مجازی روی می آورند، نیاز دارند گاهی کسی به حرف هایشان گوش دهد اما متاسفانه گاهی در خانواده ها زنان بی سرپرست و یا مطلقه را کسی حمایت نمی کن.د کسی که طلاق گرفته است مثل کسی است که اعتیاد دارد و ترک کرده است ما باید این بانوان را حمایت کنیم.
خانواده ها نباید بانوان بی سرپرست و یا مطلقه را تنها بگذارند، باید محبت کنند چون که خانمی که طلاق گرفته است بعد از طلاق دچار آسیب های زیادی می شود.
ایل بانو- چه می شود که یک خانم یاسوجی عکسهای نامناسبی از خودش را بدون هیچ ترسی در فضای مجازی و صفحات مختلف منتشر می کند؟
اکبری-در ابتدا که بانوان وارد فضای مجازی می شوند از خودشان عکسی را منتشر نمی کنند یا از پشت سر عکسی را می گذارند یا با چادر یا گلی یا چیزی دیگری را می گذارند. بعد از مدتی که با صفحات مختلفی آشنا می شود و می بیند که این صفحات راحت عکس هایشان را منتشر کرده اند، جلوتر می روند.
گاهی صفحات افراد را از نظر تعصبات و مذهبی بودن دچار تضعیف می کند. بعداز مدتی که پروفایل عکس نامربوط یا عکس خودشان نیست به عکس با چادر یا عکس از پشت سر می گذارند این یک روند جالب است که ما آن را بررسی کردیم.
بعد از مدتی همین عکس از پشت سر را به عنوان پست در اینستاگرام می گذارند که بقیه لایک می کنند و کامنت ها را می بندند، سپس خانم های ما می بینند که خیلی ها عکس از پشت سر نمی گذارند، بلکه عکس خودشان را می گذارند و از بقیه نیز نظر خواهی می کنند، بعد از چند ماه این خانم عکسی که از پشت سر گذاشته است را به صورت نا معلوم از جلو می گذارد.
مدتی بعد دوباره عکس واضح می شود با یک استیکر قلب کوچک بعد از مدتی دوباره استیکر برداشته می شود و می نویسند لایک و کامنت بگذارید همه اینها نشان می دهد که فضای مجازی اینگونه کم کم تاثیرش را می گذارد.
ایل بانو- -فضای مجازی چه آسیب هایی داد؟
اکبری-سایت های که اصول خانواده را هدف قرار داده اند خیلی راحت با همین روند کار را جلو می برند، ما انواع آسیب در فضای مجازی داریم خانمی که وارد فضای مجازی می شود و وقت زیادی را در آنجا می گذراند فقط به خودش آسیب نمی زند. اول به فرهنگ و اجتماع به عنوان یک فرد تاثیر می گذارد و از خیلی از مباحث اجتماعی کنار می کشد.
بعد باعث ایجاد آسیب برای خود فرد می شود چرا این فرد در فضای مجازی زوم می کند. بنابراین از توانایی ها و استعدادهایی که دارد دور می شود سعی می کند همیشه در این فضا باشد، خاصیت فضای مجازی وقت گیری و جذابیت آن است.
در مرحله سوم خانواده این خانم نیز دچار مشکل می شوند. خانم منبع آرامش خانواده است وقتی خانمی ۱۲ ساعت در فضای مجازی باشد در حقیقت دارد ۱۲ ساعت از عاطفه خودش نسبت به همسرش و فرزندش را کم می کند.
بی توجهی و عدم ارتباط موثر مثبت ایجاد می شود، خانمی که در فضای مجازی است به همسر و فرزندش صدمه می زند از آن طرف فرزند را نیز تحت تاثیر قرار می دهد این خانم به یک فرد فضای مجازی تبدیل می شود و با خانواده اش مثل یک خانم فضای مجازی برخورد می کند.
ایل بانو- چرا خانم ها حضورشان در فضای مجازی روز به روز پررنگ تر می شود؟
رحمانی-بانوان به تایید نیاز دارند، دوست دارد دیگران تاییدش کنند به همین دلیل در فضای مجازی پست می گذارد وقتی تایید می شود برای این خانم جذاب است و سعی می کند این را ادامه دهد موردی پیش آمده که گاهی این خانم کلیپ ها و تصاویری را در گوشی اش داشته که کودک آن تصاویر را دیده و تاثیر بسیار منفی روی این بچه گذاشته است و دست به کارهایی می زند.
موارد زیادی در چند هفته اخیر به من مراجعه کرده است، آسیبی که این کودکان به آن دچار می شوند از تاثیر منفی ما در فضای مجازی است.
باید به مادران آگاهی دهیم که فضای مجازی علاوه بر تاثیر منفی که روی فرد دارد، روی بچه ها و همسر و جامعه نیز تاثیرگذار است بچه ای که در سن ۸ سالگی به آگاهی جنسی زود هنگام می رسد، همه از حضور بانوان ما در فضای مجازی است، اگر من مادر می خواهم گوشی را دست فرزندم بدهم متوجه باشم که چه چیزی در گوشی دارم. بچه ۱۲ ساله فیلمی را دیده و کنجکاو شده الان روی روح و روان بچه تاثیر گذار بوده است.
ایل بانو- فضای مجازی الگوی رفتاری بانوان را چگونه تغییر می دهد؟
رحمانی-ما نحوه لباس پوشیدن دختران و مادران جوان را در شهر یاسوج می بینیم همه اینها برگرفته از فضای مجازی است ما قبلا دختری بدون چادر نمی دیدم اما اکنون می بینیم که زانو در شلوارها کاملا مشخص است. این روزها متاسفانه پدر و مادرها نیز کاری ندارند که دخترشان با چه لباسی بیرون می رود.
مادری که بابچه ۱۲ ساله اش بیرون می رود و لباسش طوری است که زانوی مادر کاملا مشخص است این الگوی رفتاری را بچه نیز یاد می گیرد. همه اینها در فضای مجازی است و لباس هایی که در این فضا تبلیغ می شود اینها آسیب های فضای مجازی است، این فضا مزیت هایی نیز دارد که می توانیم از این فضا برای افزایش آگاهی خودمان در زمینه های مختلف استفاده کنیم.
گاهی بانوی ما چون که هیچ تفریحی در خانه ندارد به این سمت می رود، استادی داشتم که می گفت در ژاپن هیچ معلمی در مدرسه گوشی در دست نمی گیرد من مشاور مدارس هستم گاهی دانش آموزان اعتراض می کنند که معلم همش در فضای مجازی است.
اما گاهی می رویم در ادارات و می بینیم که کارمند همش در فضای مجازی است، وقت ارباب روجوع یا وقت دانش آموز در فضای مجازی تمام می شود.
ایل بانو-آگاهی سازی در زمینه فضای مجازی برای بانوان تا کنون چگونه بوده است؟
اکبری-تا کنون آگاهی سازی در استان به صورت سطحی انجام شده است، فقط شاید در راس اداره ای جلسه تشکیل شده و آسیب های فضای مجازی را گفته اند. کارگاه هایی نیز برگزار می شود اما اگر بتوانیم برنامه ریزی عمده داشته باشیم تاثیرگذار تر خواهیم بود.
باید آسیب های فضای مجازی که بانوان درگیر آنها هستند را دسته بندی کنیم، گفتیم که بخشی از آسیب ها مربوط به جامعه، بخشی خود فرد و بخشی خانواده است وقتی تمام وقت برای این فضا هزینه شود، شوهر دل زده می شود که آسیب های را به دنبال دارد.
این فضا را می توان آسیب ها و فرصت ها دانست وقتی میزان استفاده بیش از حد و آسیب زیاد باشد فرصت نیز از بین می رود، مادر می تواند در این فضا یاد بگیرد که چگونه فرزندش را تربیت کند، فضای مجازی در استان بیش از حد تاثیرگذار بوده است آگاهی سازی خیلی پایین بوده است روز به روز گرایش به فضای مجازی در استان بیشتر است. جالب اینجاست که گرایش بانوان بیشتر از مردان است .
ایل بانو-آگاه سازی باید چگونه انجام شود؟
ما باید خانواده ها را با آسیب های این فضا آشنا کنیم، می توانیم از رسانه ملی یا سایر رسانه ها استفاده کنیم. ادرات مختلف از جمله ورزش و جوانان بهزیستی می تواند تاثیرگذار باشند، باید برای ادارات کارگروه هایی را تشکیل دهیم گروه هدف را مشخص کنیم آگاهی سازی کامل باید در این فضا انجام شود.
کلاس یا کارگاه علمی برگزار کنیم بنابراین ادارات استان می توانند تاثیر داشته باشند. ادارات به صورت مستقیم با مردم در ارتباط هستند استانداری می تواند ادارات را تقسیم بندی کند، از روانشناسان مختلف در جهت آگاه سازی والدین به ویژه مادران استفاده کنند. راه های پیشگیری را به والدین آموزش دهد.
بهزیستی می تواند کارگاه های مختلف را در این خصوص برگزار کند. سایت های خبری آگاهی سازی انجام دهند که فضای مجازی اینگونه بانوان را هدف قرار داده اند بهتر است کارگروه ها مشخص باشد.
سوال این است که صدا و سیمای استان ما یا شبکه های ملی تا چه اندازه توانسته اند موثر باشند و یا از آسیب های این فضا بگویند؟
در آموزش و پرورش چه کارهایی انجام شده است؟
باید کارگروهی باشد که اصول استفاده مناسب از این فضا را مطرح کند وقتی خانواده ها با آسیب های این فضا آشنا شوند، خیلی راحت با آنها مقابله می کنند.
ایل بانو-نظر شما در خصوص کارهایی که برای کاهش آسیب های اجتماعی باید انجام شود چیست؟
رحمانی-برای بانوان استان کارگاه برگزار کنیم اگر ۳۰ نفر از این کارگاه مفید استفاده کنند، می توانند ۱۰۰ نفر را آموزش دهند در صدا سیما نیز یک روانشناس را دعوت کنند و آسیب های این فضا را مطرح کنند.
مادر شاد برابر با زندگی شاد و مادر سالم برابر با زندگی سالم است که روی بانوان کار کنیم، اگر قرار است بودجه ای تخصیص داده شود روی این موارد کار کنیم. کارگاه های آموزشی فضای مجازی را راه اندازی کنیم گاهی مادران ما مهارت های ارتباطی را بلد نیستند.
اگر بتوانیم یک فرد را از این آسیب ها دور کنیم ۱۰ نفر دیگر به واسطه این فرد آموزش می بینند، من تجربی در حال کار کردن هستم و آسیب های این فضا را هر روز می بینم.
گاهی مادران مراجعه می کنند که بچه من اگر گوشی در دستش نباشد شب خوابش نمی برد. اگر کارگاه برگزار می شد و مادر می دانست باید چگونه با این کودک برخورد کند، خیلی بهتر بود و آسیب پایین بود.
گاهی مادران فقط می خواهند بچه سر و صدا نکند و ساکت شود گوشی را در دستش می گذارد که بچه آرام شود بچه ها الگویهای رفتاری را یاد می گیرند، این گوشی آسیب های زیادی را برای بچه ایجاد می کند.
ایل بانو-صحبت پایانی با بانوانی که در این فضا فعال هستند، چیست؟
اکبری- دستگاه ها بودجه فرهنگی دارند، کاش این بودجه ها در بخش خانواده ها نیز هزینه شود. اصول استفاده صحیحی از این فضا بیان شود می توانند بروشوری را تهیه کنند و در اختیار جامعه هدف خودشان قرار دهند
بانوانی که وارد فضای مجازی می شوند بدانند از این فضا چه می خواهند؟ چرا فقط به دنبال صفحه های مد گرایی هستند؟ چرا به دنبال صفحه هایی نمی روند که به آنها در تربیت فرزند یا ارتباط مناسب کمک کند؟ کسانی که این صفحات را طراحی کرده اند می خواهند مادران را تحت تاثیر قرار دهند آسیب هایی را وارد خانواده ها می کنند.
گاهی مادران کودکشان را به عنوان مد معرفی می کنند آنها را آرایش می کنند و در صفحه خود می گذارند که این فرزند من است و کلاس می گذارند اگر این موارد کنترل شود و آگاهی کافی داده شود آسیب ها نیز معرفی شود مادران نیز به صورت صحیح از آن استفاده می کنند.
ایل بانو-صحبت پایانی با مسئولان و بانوان ؟
رحمانی-می توانیم بروشورهای مختلف را توزیع کنیم بگوییم این فضا آسیب دارد وجه مثبت هم دارد، مهارت های مختلف زندگی را نیز آموزش دهیم.
آگاهی مادران را بالا ببریم مادران سعی کنند به جای دادن گوشی دست بچه کارهای دیگری برای بچه هایشان انجام دهند، با کودکشان بازی های سرگرم کننده انجام دهند، گوشی را از دسترس بچه خارج کنیم مدتی که گوشی دست بچه نباشد به مرور از آن فاصله می گیرند.
برای بچه قصه بگویید با کودکتان حرف بزنید، سرگرمی های زیادی هست اما چون صبر مادران کم است برای آرام شدن بچه، گوشی را به دستش می دهند انرژی کودک باید تخلیه شود، این انرژی با داد زدن و پریدن و حرکت کردن تخلیه می شود مادر هم سن بچه شود و بازی کند.
کتابخوانی را ترویج کنیم هزینه کتاب کم است اما خیلی از سوال ها را پاسخ می دهد.
گفت و گو: زهرا داوودی

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰