طلاقهای امروز حاصل طلاقهای اتفاق نیفتادهی دیروز
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، دکتر «علی روحانی» در نوزدهمین نشست کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد که پیرامون سه محور کلیدی هدف، محتوا و روش در آموزش خانواده برگزار شد، با اشاره به نتایج تحقیقاتی راجع به خردمندی، گفت: منظور از خردمندی این
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، دکتر «علی روحانی» در نوزدهمین نشست کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد که پیرامون سه محور کلیدی هدف، محتوا و روش در آموزش خانواده برگزار شد، با اشاره به نتایج تحقیقاتی راجع به خردمندی، گفت: منظور از خردمندی این است که فرد از آنچه در اختیار دارد، آگاهی داشته باشد و بتواند در لحظه، درستترین تصمیم را گرفته و این تصمیم آسیبی به دیگران نزند.
وی با بیان این در این تحقیق، خردمندی به دو نوع خردمندی عمومی و خردمندی فردی تقسیم شده است، اظهار کرد: تحقیق مذکور در مورد ۲۰ نفر از زنان مطلقه و ۲۰ نفر از زنانی که از زندگی مشترک رضایت دارند، انجام شده است.
به گفتهی این عضو هیات علمی دانشگاه، نتیجه تحقیق نشان داد که زنانی که دچار بحرانهایی از جمله طلاق شدهاند، خردمندی عمومی و فردیشان ارتقا یافته است، بنابراین فرزندان طلاق اگر دلبستگی و ایمنی مناسبی را تجربه کرده باشند، به دلیل تجربه چالشها و مسائل خانوادگی، در زندگی آتی موفقتر خواهند بود .
وی در ادامه خاطرنشان کرد: طلاقهای اتفاق نیفتاده دیروز، طلاقهای امروز را رقم زده است و این امر نشاندهنده اهمیت طلاق عاطفی در خانوادههاست .
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آرمانزدایی در جامعه، تغییر نمادهای سنتی و دینی و نبود آرمان و هدف در بین نوجوان و جوانان امروزی، افزود: تعیین هدف در آموزش ضروری است و آموزش حقوق شهروندی، خلا جامعه و خانواده است .
وی تصریح کرد: آموزش حقوق شهروندی سبب می شود که از دید فرد، دیگری نیز دیده شود و خانواده به جامعه گره خورده و در نتیجه از اعضای خانواده، شهروندانی خوب بسازیم .
طلاق گاهاً بهترین راهحل است
دکتر «مجتبی ملک افضلی» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد عنوان کرد: در برخی مواقع، طلاق بهترین راه حل است و اصراری بر این که طلاق مطلقاً منفور است، نبایستی وجود داشته باشد .
وی تصریح کرد: سیستم قضایی کشور، تشخیص موضوع مذکور را نمیدهد و با اصرار به زوجین مبنی بر ادامه زندگی، ممکن است آسیبهای جدیتری به خانواده وارد شود و چه بسا فرزندان طلاق خوشبختتر از فرزندان دعوا هستند .
وی افزود: هر کسی نباید قاضی یا وکیل در حوزه خانواده شود و باید افراد با شرایط مناسب برای این امر مهم انتخاب شوند .
ملک افضلی تصریح کرد: جامعه، دینی است و طبق دین و براساس روایات، یکی از ویژگیهای زن خوب مطیع بودن است بنابراین بایستی در ارائه راهکارها در مورد آموزش خانوادهها، به دینی بودن جامعه توجه ویژهای شود .
اصلاح سنتهای غلط خانوادهها
«ونوس عامری» دبیر کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد نیز با تاکید بر اهمیت دادن آگاهیهای مختلف از جمله آگاهی حقوقی به خانوادهها، تصریح کرد: اگر زوجین دلیلی برای زندگی داشته باشند، وکلا نمیتوانند به قصد مالی آنها را به جدایی سوق دهند .
وی با تاکید بر این که سنتهای غلط باید اصلاح شود، عنوان کرد: فرهنگ کنترل زنان توسط مردان سبب آسیبهای جدی به خانواده شده است و باید جامعه به سمتی رود که به زنان به عنوان موجود مستقل توجه شود .
عامری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سیر نزولی توجه به موضوعات تربیتی و اجتماعی در نظام آموزش و پروش، افزود: بچهها در مدارس فعالیت اجتماعی انجام نمیدهند و مدارس تنها نقش علمی دارد که این امر بسیار آسیب زاست .
آسیبشناسی سیستم آموزش و پرورش
«حمیده رادپور» رییس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش یزد، ابهام در هویت و بیهدفی را از مشکلات جوانان امروز و از عوامل مهم و مسئلهساز در بین خانواده عنوان کرد و افزود: باید در مورد عوامل زمینهساز شکلگیری هویت در دوره های کودکی و نوجوانی تدبیری اندیشید .
وی پیشنهاد کرد که آموزش خانوادهها از حالت مستقیم و یکطرفه به صورت گروهی تغییر کند تا افراد در گروهها و با حضور متخصص مسائلشان را مطرح و با کمک خودشان این مسائل حل و فصل شود .
دکتر اسعدی از اعضای عیات علمی دانشگاه با انتقاد از کارکرد آموزش و پرورش، عنوان کرد: آموزش و پرورش نیاز به آسیبشناسی دارد و کلاسهای رسمی مانند کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج، ناکارآمد است و بهتر است این قبیل آموزشها در چهارچوب آموزش و پرورش عملیاتی شود .
دکتر «منوچهر علی نژاد» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز عنوان کرد: آموزش به خانوادهها بعضاً خصلتهای محلی هم دارد.
به گفته وی، مثلاً خانوادههای یزدی در مورد تحصیلات فرزند خود سختگیر هستند ولی به تفاوتهای فردی کودکان توجه نمیکنند و خود خانوادهها در بروز برخی اشکالات مربوط به نظام آموزش و پرورش سهیم هستند .
تعیین هدف، محتوا و روش در آموزش خانواده
دکتر «سید محسن موسوی» عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به خانواده به عنوان کارآمدترین نهاد جامعه، عنوان کرد: در هدفگذاری در بحث آموزش خانواده بایستی به بهروزی و نشاط خانواده در کنار چالشها و آسیبهای این حوزه نیز توجه کرد .
وی تصریح کرد: مسائل اجتماعی خانواده نسبی، پویا، پیچیده و متغیر است و خانواده، مفهومی انتزاعی دارد اما بایستی به بعد انضمامی خانواده نیز توجه کرد .
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: آموزش خانواده برای طبقات مختلف جامعه متفاوت است و در نتیجه مسئله و هدف آموزش بسته به طیف و طبقه مخاطب، متفاوت خواهد شد.
وی تاکید کرد که در آموزش خانواده باید به همه ابعاد از جمله تعامل خانواده با جامعه توجه کرد .
گفتنی است؛ در این نشست تنی چند از اساتید دانشگاه و فعالان اجتماعی نیز به ایراد سخن پرداختند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰