تاریخ انتشار : دوشنبه 21 فروردین 1396 - 5:44
کد خبر : 4953

اعتکاف؛ زمانی برای تنبلی یا دوری از تنبلی؟

اعتکاف؛ زمانی برای تنبلی یا دوری از تنبلی؟

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رادکانا؛ با فرا رسیدن ایامی همچون ماه های رجب و شعبان و رمضان… و الحمدلله رویکرد عبادی و معنوی مردم برای بجا آوردن اعمال و ادعیه این ایام… و خصوصا این ماههای

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رادکانا؛ با فرا رسیدن ایامی همچون ماه های رجب و شعبان و رمضان… و الحمدلله رویکرد عبادی و معنوی مردم برای بجا آوردن اعمال و ادعیه این ایام… و خصوصا این ماههای محترم .. مناسبات خاصی چون اعتکاف و لیله الرغائب هم دارد… و نمازها و دعاها و اذکاری که هر کدام برکات و آثار بسیاری را وعده داده اند..

بسیاری خود را آماده استفاده و بهره مندی از این ماه ها و مناسبات و اعمال خاص می کنند.

اما برای بعضی و گروهی از ما مأنوس شدن و پیگیر شدن برای شرکت در چنین برنامه هایی چون اعتکاف و دیگر اعمال وارده، با اذکار و اعمال آنچنانی بیشتر از تنبلی و سستی ما نشات می گیرد تا تقید و پایبندی ما.

بی نمازی و بی توجهی و سستی در طول سال را می خواهیم با شرکت و درک این اعمال جبران کنیم.

اصلا سه روز اعتکاف را به خود سختی می دهیم که جبران تنبلی و سستی قبل و یا احیانا بعد اعتکاف مان شود ،که این مصداق بارز تنبلی است، تحمل سه روز سختی برای راحتی یک سال…

البته که فرمودند نواقص در واجبات را با انجام مستحبات کامل کنید و بنده عاصی و غافل برای توبه و بازگشت و ادامه یک زندگی الهی و نه از روی تنبلی که سه روز را سخت بگیریم که تنبلی بعدهای ما جبران شود به عبادت می پردازد.

اما اگر این ایام با برکت باعث تنبلی و سستی ما در انجام تکالیف الهی در دیگر ایام شود نگاه ما به انجام این اعمال دارای ضعفی است.

بعضی از ما از روی تنبلی حاضریم اعمال خاص فلان را با صد رکعت و صد بار فلان ذکر انجام دهیم که هرکس بجا آورد حاجت روا شود و ثواب شهدای فلان و ثواب حج ووو… ببریم و به این مطلب کاملا اعتقاد و باور داریم،

اما به آثار و برکات نماز اول وقت که سندیت بیشتری هم دارد اعتماد و اعتقاد نداریم.

اینقدری که می گویند فلان دعا را چند بار بخوان حاجت روا می شوی اعتقاد داریم. به روایتی چون من صدق نجی.. نجات در راستگویی ست باور نداریم و در ادا امانات و حق الناس ها سستیم.

حقیقت اینست که اینقدری که امیدواریم با دعا و اذکار در ما تحولی انجام شود انتظار نداریم که با تغییر رفتار و اعمال در ما و زندگی ما تغییری و اتفاقی حاصل شود.

به همان اندازه که اعمال خاص و سختی های آن اعمال را متحمل می شویم که به آثارش در آن زمان خاص برسیم به همان اندازه بلکه بیشتر اعمالی چون نماز اول وقت، راستگویی، رعایت ساعات اداری و کم نگذاشتن در حق ارباب رجوع، صله ارحام، احترام به والدین و دستگیری از دیگران که متعلق به همه ایام هست و تغییر جدی رفتار ما را می طلبد هم ، آثاری دارد و برکات بسیاری شامل حال ما و اطرافیان ما میکند.

اعتکاف زمینه ای است برای دوری از تنبلی، نه تن پروری.

خوشا به سعادت بزرگواران و معتکفینی که نه تنها حقیقت این عمل عبادی خاص بلکه کلیه اعمال را درک کرده و قربه الی الله به دنبال بندگی و رستگاری اند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد