تولد حدود ۶۰ هزار نوزاد امسال در اصفهان به ثبت رسید
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حسین غفرانی ظهر امروز در نشست خبری ثبت احوال استان به مناسبت یکصدمین سال پایهگذاری ثبت احوال، با اشاره به ترکیب موزون نام فاطمه ایرانی، اظهار داشت: این نام در سوم دی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حسین غفرانی ظهر امروز در نشست خبری ثبت احوال استان به مناسبت یکصدمین سال پایهگذاری ثبت احوال، با اشاره به ترکیب موزون نام فاطمه ایرانی، اظهار داشت: این نام در سوم دی ۱۲۹۷ در برگ سند سجلد ثبت شد و از آن روز ثبت احوال یا به عبارتی سجلد احوال مملکتی تشکیل شد.
وی افزود: از آن تاریخ ، مقرر شد ظرف مدت ۱۰ سال تشکیلات تداوم پیدا کند و در اصفهان هم در سال ۱۳۰۴ با نام محمد در پوشش سند سجلی محمدحسن کسایی اتفاق افتاد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با بیان اینکه در سال ۱۲۹۷ با تشکیل دولت مدرن، تصمیماتی متاثر از دوران مشروطیت گرفته شد، گفت: در این زمان سازمان اداری شکل گرفت و مراجعاتی برای سازمانها به وجود آمد که باید شناسایی میشدند و رابطه سیاسی افراد با دولت و رابطه کل ملت با دولت از لحاظ تابعیت محرض میشد و هیچ تشکلی مانند ثبت احوال، سجلد احوال مملکتی آن زمان، نمیتوانست از عهده این کار بر بیاید.
وی ادامه داد: تشکیل قانون نظام وظیفه در سال ۱۳۰۳، قدری بر اهمیت این سازمان افزود و کار را تقریبا در بخشی از رفتارهای نظام اجتماعی نهادینه کرد و متعاقب آن کار ثبت وقایع حیاتی با دشواریهای زیاد انجام شد.
غفرانی تصریح کرد: به دلایلی از جمله فقر اقتصادی و فرهنگی و عدم شناسایی حقوق شهروندی و استفاده از کارهای مدرن، ثبت وقایع با مشکلاتی مواجه شد به طوریکه در روز سرشماری، مردم تهران، ۲۴ ساعت از منازلشان بیرون نیامدند.
وط با اشاره به ۵ بار تغییر، اصلاح و تکمیل قوانین ثبت احوال در آن زمان، اظهار داشت: برای بهتر شدن روند اجرای کار این ۵ مرحله اصلاح صورت گرفت و به عنوان نخستین تغییر، نام خود را به اداره احصائیه مملکتی، سپس اداره آمار و سرانجام اداره ثبت احوال تغییر داد و تا کنون این نام باقی مانده است.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: ثبت احوال تا سال ۱۳۳۵، تولیت آمار رابه عهده گرفت و امروزه آمار نفوس مسکن فراخور زمان و شرایط از جمله وظایف ثبت احوال است که به خوبی از پس آن برآمده است.
تمام متولدین سال ۶۸ به بعد دارای شماره ملی ۱۰ رقمی شدند
وی ادامه داد: ابتدا شناسنامههای قدیم، تبدیل به شناسنامههای طرح جدید شد و با تنظیم سند جدید از سال ۱۳۶۸، کلیه کسانی که متولد شدند، دارای شماره ملی ۱۰ رقمی برای پیوند دستگاهها و مبتنی بر فنآوری و سایبری بود، شدند.
غفرانی تصریح کرد: ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار از این اسناد تا کنون همچنان تداوم داشت و بعد از آن نیاز به شماره شناسنامه نبود و شماره ملی کفایت میکرد.
وی با اشاره به اشکالات شناسنامههای طرح قدیم، اظهار داشت: آنها از ضریب امنیتی کمی برخوردار بودند و با دست بردن در شناسنامه، هویت یک فرد تغییر میکرد و پس از آن با شناسنامههای جدید و سپس کارت ملی هوشمند پیوند خورد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: اطلاعات ثبت شده در اداره ثبت احوال استان در سال ۱۳۰۴، گنجینه نفیسی از خطوط شکسته زیبا بود که با مشکل قرائت مواجه بود و برای رفع این مشکل از همکاران با تجربه و بازنشسته آشنا به خطوط، کمک گرفته شد و نهایتا بعد از چند بار بازنگری، اطلاعات وارد پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور شد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۱۰ میلیون اسناد سجلدی قدیمی به اضافه اسناد جدید اطلاعات نسبی، سببی، فوتی و ولادت در کشور وجود دارد که سهم استان اصفهان از این تعداد، ۶ میلیون سند است.
غفرانی با بیان اینکه کار انتقال با موفقیت به پایان رسید، گفت: صدور کارت ملی طرح قدیم به منظور شناسایی بصری، مکانی و اقامتی افراد صادر شد و در این مرحله ساختار شناسنامههای در دست مردم نیز باید تغییر میکرد.
وی ادامه داد: در این مرحله، شناسنامه مکانیزه با روکش ایمنی طراحی شد تا از همه اشکالات و خدشههایی که در شناسنامههای قبلی رخ میداد، جلوگیری شود.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان بیان کرد: از این مرحله به خوبی عبور کردیم و در مرحله بسیار حساس و متناسب با مشکلات شهری مواجه شدیم که هر ساله، میلیونها نفر برای تعویض و گرفتن شناسنامه باید راهی شهر محل تولدشان میشدند که خود باعث بروز مشکلاتی میشد.
مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به تشکیل ۵۰۰ واحد بایگانی متمرکز و قابل مشاهده آنلاین، این مشکل مراجعه به شهر محل تولد رفع شد و به صورت سکونت محور انجام گرفت.
۶۴ هزار شناسنامه مکانیزه در استان همدان صادر شد۲۸ درصد جمعیت استان بوشهر برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام نکردهاند۵۶۵ هزار کارت ملی هوشمند در استان یزد صادر شد
صدور کارت ملی هوشمند از سال ۹۱ در دستور کار قرار گرفت
وی افزود: کارت ملی هوشمند از سال ۹۱ در دستور کار ثبت احوال کشور قرار گرفت و این کارت از تمامی اصلاحات به نحو مطلوب بهره برد و این پدیده نوین وارد چرخه اداری ایرانیان شد و به این ترتیب ثبت وقایع حیاتی با شیوههای جدید ادامه یافت و حقوق شهروندی از این طریق ایجاد شد.
غفرانی خاطرنشان کرد: استفاده از کارت ملی هوشمند، زمینه را برای توسعه اقتصادی و جلوگیری از محرومیتهای اجتماعی، باز کرد تا بتوانیم آمار را به صورت آنلاین و به روز به نظام برنامه کشور اعلام کنیم.
مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه نرخ رشد باروری از سال ۱۳۶۵ به بعد، کاهش یافت، گفت: سیاست فرزند آوری کم بعد از انفجار تعدد فرزندان، باعث شد، در حال حاضر تعداد سالمندان بالای ۶۵ سال زیاد شود و به ۷ درصد در سالهای اخیر برسد.
وی ادامه داد: ثبت احوال به عنوان شورای راهبردی از طریق ۶ کارگروه و کمیته، در صدد پیشبینی چالشهای موجود و رفع آنها هستیم.
۴۸ درصد جمعیت استان را افراد ۳۰ تا ۶۴ سال تشکیل میدهند
غفرانی تصریح کرد: در حال حاضر دارای جمعیت جوان و پویا و مستعد برنامهریزی هستیم و افراد زیر ۱۵ سال در استان اصفهان، یک میلیون و ۱۰۳ هزار و ۵۴۶ نفر با ۲۲ درصد از جمعیت، افراد بین ۱۵ تا ۲۹ یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۵۴ نفر با ۲۴ درصد و ۳۰ تا ۶۴ سال ۲ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۱۹۲ نفر با ۴۸ درصد و ۶۵ سال به بالا را ۳۶۱ هزار و ۲۵۸ نفر وجود دارند.
مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، اظهار داشت: اولین فاز شیپور هشدار پیری جمعیت استان و کشور به گوش میرسد و پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۳ وارد فاز سالمندی شویم.
وی افزود: برای رسیدن به جمعیت متناسب و یکنواخت، عدد ۲.۵ نرخ جانشین باید لحاظ شود یعنی هر خانواده باید دو فرزند داشته باشد. رتبه سالمندی در استان اصفهان، ۶ است که بعد از گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و آذربایجان شرقی قرار دارد.
۳ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۳۵۸ اصفهانی کارت ملی هوشمند دریافت کردهاند
مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه ۳ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۳۵۸ نفر اصفهانی از ابتدای طرح صدور کارت ملی هوشمند تا امروز، کارت ملی هوشمند دریافت کردهاند، گفت: تعداد ۶۲ هزار و ۹۲۰ نفر اصفهانی هم مراحل تکمیل ثبت نام را انجام دادهاند ولی به دلایلی هنوز برای دریافت آن به ادارات مربوطه مراجعه نکردهاند.
وی ادامه داد: افرادی که قبل از سال ۹۷، برای کارت ملی هوشمند ثبت نام کردهاند ولی برای دریافت مراجعه نکردهاند، کارت ملی نمونه قدیم آنها ظرف چند روز آینده از اعتبار ساقط میشود و نمیتوانند از آن استفاده کنند.
غفرانی تصریح کرد: ۷۶.۹ درصد مردم استان اصفهان کارت ملی هوشمند دریافت کردهاند و از افرادی که ثبت نام نکردهاند یا برای دریافت مراجعه نکردهاند، تقاضا میشود هر چه زودتر اقدام کنند چرا که تا پایان سال فرصت هست و به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.
مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به صدور ۱۸۹ هزار و ۶۳۸ شناسنامه در ۸ ماه امسال، اظهار داشت: در این بازه زمانی ۱۳۸ هزار و ۷۷۷ تعویض شناسنامه بزرگسال و ۵۰ هزار و ۸۶۱ مورد شناسنامه نوزاد صادر شده است.
وی افزود: در ۸ ماهه امسال، ۶۵۲ نفر با مراجعه مستقیم به ثبت احوال و ۲۹۶ نفر با مراجعه به دادگاه، نام خود را تغییر دادند و ۴ هزار و ۸۳۵ نفر هم نام خانوادگی خود را تغییر یا اقدام به حذف پسوند نام خانوادگی کردند.
غفرانی تصریح کرد: ۵ هزار و ۵۳۸ نفر برای رفع اختلاف در شناسنامه و اصلاح اشتباهات گذشته و ۲۵ هزار و ۶۹۰ نفر مورد استعلام کتبی در رابطه با صحت و سقم و اطلاعات نسبی و سببی به ادارات ثبت احوال استان اصفهان مراجعه کردند.
امسال ۵۰ هزار و ۹۱۲ نوزاد در اصفهان به دنیا آمدند
مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به متولدین امسال تا این لحظه در کشور، اظهار داشت: یک میلیون و ۱۷۶ هزار نفر در کشور به دنیا آمدند که سهم اصفهان از این تعداد ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر که ۲۶ هزار و ۱۱ پسر و ۲۴ هزار و ۹۰۱ دختر است.
وی ادامه داد: آمار فوتی در این بازه زمانی در کشور ۳۸۶ هزار مورد است که ۱۵ هزار و ۵۷۰ نفر آنها در استان اصفهان فوت شدهاند.
غفرانی تصریح کرد: در ۶ ماهه نخست امسال، ۱۶ هزار و ۴۶۶ ازدواج و ۵ هزار و ۱۷۴ مورد طلاق به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه در طول ۱۰۰ سال گذشته مردم اصفهان بیشتر از اسامی محمدعلی، حسین، مهدی و علیرضا استفاده میکردند، گفت: در ۸ ماهه اخیر نامهای امیرعلی، علی، امیرحسین، حسین، محمدحسین نامهای محبوب اصفهانیها بوده است.
وی افزود: در گذشته نامهای دخترانه فاطمه، زهرا، مریم، معصومه، صدیقه در زمره نامهای پرطرفدار بود و اکنون نامهای فاطمه، زهرا، حلما، آوا و زینب بیشترین فراوانی را دارند.
غفرانی تعداد دوقلوهای به دنیا آمده در ۸ ماهه امسال را ۸۳۲ مورد عنوان کرد و گفت: ۳۸ مورد دوقلو، ۴ مورد ۴ قلو و یک مورد ۵ قلو در اصفهان به دنیا آمدند.
مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به سن ازدواج زنان در استان اظهار داشت: ۲۵.۳ درصد سن ازدواج زنان و ۲۹.۸ درصد سن ازدواج مردان بوده و میانگین سن طلاق مردان ۳۸.۹ و سن طلاق زنان ۳۳.۵ درصد بوده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰