تاریخ انتشار : دوشنبه 5 آذر 1397 - 6:08
کد خبر : 46267

بسیج٬ تجلی اوج اقتدار و بصیرت و ولایتمداری/امنیت؛ ارمغان بسیج

بسیج٬ تجلی اوج اقتدار و بصیرت و ولایتمداری/امنیت؛ ارمغان بسیج

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، هفته بسیج، بزرگ داشت جان فشانی هایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، هفته بسیج، بزرگ داشت جان فشانی هایی است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته و در ملت های مسلمان رشد کرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله و عدالت خواهی میلیون ها انسان باایمان، تنها، تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.

آذرماه سال ۵۸ در شرایطی که ملت پیروز ایران فصلی تازه را آغاز کرده و شاید شادمان از پیروزی حق بر باطل همه‌چیز را تمام‌شده می‌پنداشتند، این نفس مسیحایی امام امت بود که باتدبیر و آینده‌نگری بی‌بدیل خود دستور تشکیل نهاد بسیج مستضعفان را صادر کرد و این در شرایطی بود که برخی بدون توجه به بینش عمیق حضرت روح‌الله (ره) تأسیس این نهاد را ضروری نمی‌دانستند، غافل از اینکه تشکیل بسیج در آن زمان بازسازی خرابی‌ها و رسیدگی به وضعیت محرومین و همکاری صادقانه با دیگر نیروها جهت کنترل تحرکات معاندین و بدخواهان انقلاب و حتی اقدامات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تسهیل می‌بخشید.

اما بازهم شاید همگان نمی‌دانستند که حضرت امام (ره) از خطراتی که نهال نوپای انقلاب را تهدید می‌کند به روشنی آگاهی دارد و می‌داند که کمتر از یک سال پس از فرمان تشکیل بسیج استکبار به دنبال سهم‌خواهی از ایران و ناکامی در خاورمیانه، مزدوری به نام صدام را اجیر می‌کند تا با همکاری کشورهای سرسپرده منطقه، نقش تأمین نظرات‌ باج‌خواهان غرب را بازی نمایند و در این زمان که فوج‌ عظیم بسیجیان برای دفاع از انقلاب عازم جبهه می‌شدند گروهی که تشکیل این نهاد مقدس را لازم نمی‌دانستند پی به دوراندیشی پیر جماران بردند.

این پایان ماجرا نبود چراکه با پایان جنگ هم بسیج در سازندگی ویرانی‌های بجا مانده نیز تلاشی ستودنی داشت و بی‌شک امروز هم که بسیجیان با افزایش روحیه شهادت‌طلبی از تمام آزمون‌ها نظیر دفع فتنه‌ها و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و فرهنگی، علی‌رغم تمام بی‌مهری‌ها سربلند بیرون آمده هر روز بیشتر از دیروز به تدبیر و دوراندیشی حضرت امام(ره) پی می‌بریم و بدون شک تأکیدات مکرر جانشین خلف او بر تقویت فرهنگ بسیجی و شهادت‌طلبی نشان از عمق درک معظم‌له نسبت به لزوم توجه بیشتر به مقوله پر‌اهمیت بسیج دارد.

یکی از حوادث مهم انقلاب اسلامی که بسیج نقش غیرقابل‌انکاری در کسب افتخارات و موفقیت‌های آن ایفا نموده دوران دفاع مقدس است و جا دارد در این ایام تا یادی کنیم از‌ آن‌ دوران سراسر افتخار که بی‌شک درس‌های بزرگی برای همه ما به دنبال داشت و هنگامی به اثرات مثبت آن برای تداوم انقلاب پی می‌بریم که امام (ره) از این واقعه به‌عنوان نعمت الهی ‌یاد می‌نماید.

بی‌گمان حماسه دوران دفاع مقدس و ویژگی‌های بی‌بدیل این افتخار ماندگار نیاز به ساعت‌ها سخن گفتن و شمارگان بسیار نوشتن دارد اما فرارسیدن هفته بسیج بهانه‌ای شد تا سرفصل دل نوشته‌ای باشد برای روزگار دیروز و ایام امروز و نسل‌های سوم و چهارم انقلاب، جماعت عاشقی که نسل سوخته نام‌گرفته است، نسلی که در حقیقت سوخت تا پرتوش چراغ روشنی باشد برای نسل‌های آینده انقلاب و تا افق‌های دوردست بتابد و گرمابخش و امیدآفرین برای فرزندانی باشد که هنوز هم داستان عشق پدر را ندانسته و درک نکرده‌اند.

این نسل سوخت تا تشنگان دانستن را سیراب نماید و خون‌های بر زمین ریخته مجاهدان راه خدا نهال انقلاب را آبیاری، تنومند و ثمربخش نمود تا جایی که طوفان‌های سهمگین در مقابلش سر فرود آورند، خون‌های پاکی که به عنوان یکی از ارزش‌های والا پیوند ناگسستنی مردم با نظام شد و حفظ حرمت این خون‌ها در صیانت انقلاب خلاصه گردید.

روزگاری جنگ مهم‌ترین دل‌مشغولی ما بود، قرار و آرام جایز نبود و این بی‌قراری هنگامی دوچندان می‌شود که در هیئت‌های عزاداری برای مظلومیت حسین(ع) اشک بریزی و نخواهی از حادثه عظیم عاشورا و بی‌وفایی کوفیان درس بگیری، آن روز هم کربلا بود و عاشورایی دیگر در شرف وقوع، فرزندان یزید با بستن راه انقلاب نوپای فرزند حسین(ع) ساز برپایی عاشورایی دیگر را کوک کردند و این قرار از یاران روح‌الله گرفت، یارانی که در خردادماه ۴۲ با رویاهای شیرین کودکی در گهواره خوابیده بودند و روزگاری علمدار قیام انقلاب خمینی(ره) شدند و زمانی هم اطاعت ولی را به جان خریدند و به ندایش لبیک گفتند تا همگان بدانند که حسین، حسین گفتن‌های آن‌ها ریا نیست و به جبران نبودشان در رکاب امام حسین (ع)یاری‌دهنده فرزند خلف او می‌شوند.

امنیت؛ ارمغان بسیج
مخالفت دشمنان با تحقق اندیشه های اسلامی، برپایی حکومت عدل را با مشکلات فراوانی روبه رو می کند؛ شیطنت ها و مزاحمت هایی که سلامت جامعه را به خطر می اندازد. نخستین گام برای گسترش مبانی دینی در کشور، ایجاد بستر مناسب و امنیت است. آرامش روانی و آسایش خاطر، عرصه را برای حاکمیت خدا و قانون او فراهم می آورد.

یکی از حیاتی ترین وظایف بسیج، حفظ امنیت کشور است. شرکت پرشور در جنگ تحمیلی، نمونه برجسته ای از حضور موفق بسیج در صحنه امنیت ملی بوده است. اکنون نیز نیروهای بسیجی با گذراندن دوره های گوناگون نظامی، خود را در برابر تهاجم دشمنان خارجی و توطئه های داخلی آماده می سازند.

واکنش‌های اضطراری بسیج
حوادث پیش بینی نشده مانند زلزله، سیل و توفان، هر ساله انسان های فراوانی را به کام مرگ می کشاند. گرچه اقدام برای پیش گیری، نخستین گام برای کاهش خسارت های ناشی از این حوادث است، ولی به امدادرسانی پس از وقوع این پدیده ها نیز نباید بی توجهی کرد. تجربه های تلخ گذشته که به از دست دادن هم میهنانمان در حوادث گوناگون به ویژه زلزله انجامید، زمینه حرکت مؤثر نیروهای بسیج در سراسر کشور شد.

آنان با آموزش شیوه های امداد و نجات و روش های پیش گیری و کاهش خسارت، آمادگی مردم را در برابر این حوادث، افزایش می دهند. هم اکنون ایران، یکی از سریع ترین کشورهای جهان در امدادرسانی به مناطق حادثه دیده است؛ چرا که نیروهای آگاه و هوشیار بسیج، در این برنامه نیز همچون فعالیت های دیگر خود، موفق عمل کرده اند.

امر به معروف و نهی از منکر در نگاه بسیج
هر حکمی از احکام اسلامی، اهمیتی دارد که بی توجهی به آن، اجرای احکام دیگر را نیز با مشکل روبه رو می سازد. در این میان، بی توجهی به احکامی که جنبه اجتماعی دارند، بیش از احکام دیگر، نابسامانی پدید می آورد. اسلام، روش جلوگیری از نابسامانی های اجتماعی را امر به معروف و نهی از منکر می داند. قرآن کریم و احادیث معصومان به صراحت بر این فریضه الهی تأکید می کنند و فراموشی آن را آفتی می دانند که سلامت دین و دنیا را به خطر می اندازد و جامعه را به فساد می کشاند.

یکی از وظایف مهم و دقیق بسیج، امر به معروف و نهی از منکر است. بسیج به عنوان نیرویی مردمی، وظیفه دارد با هرگونه فساد و انحراف اجتماعی برخورد کند. انجام چنین وظیفه حساسی، نیازمند تربیت نیروهای باتجربه و کارآزموده است که شیوه های برخورد درست با متخلفان را بشناسند و با شرایط و موقعیت های امر به معروف و نهی از منکر نیز آشنا باشند. امروزه، پایگاه های بسیج در سراسر کشور، برنامه منظم و گسترده ای را برای آموزش چنین افرادی پیش رو دارند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد