تاریخ انتشار : جمعه 25 آبان 1397 - 17:11
کد خبر : 45868

یک سوم جمعیت کشور از خشکی دریاچه ارومیه متاثر می‌شوند

یک سوم جمعیت کشور از خشکی دریاچه ارومیه متاثر می‌شوند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، زهرا ساعی در سخنرانی پیش از خطبه‌ نماز جمعه این هفته تبریز اظهار کرد: نمایندگان استان از هر فرصتی برای حل و فصل و پیگیری بحران خشکی دریاچه ارومیه استفاده می‌کنند؛ اخیرا بازدیدی از تونل انتقال آب از سد کانی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، زهرا ساعی در سخنرانی پیش از خطبه‌ نماز جمعه این هفته تبریز اظهار کرد: نمایندگان استان از هر فرصتی برای حل و فصل و پیگیری بحران خشکی دریاچه ارومیه استفاده می‌کنند؛ اخیرا بازدیدی از تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه داشتیم و معتقد هستیم با عزم فراملی می‌توان دریاچه را احیا کرد، در غیر این صورت، یک سوم جمعیت کشور از خشکی دریاچه ارومیه متاثر می‌شوند و بروز امراض مختلف و خطرات زیست محیطی، بیکاری، فقر و از بین رفتن زمین‌های کشاورزی از جمله پیامدهای منفی این معضل خواهد بود.

وی در ادامه گفت: کمیسیون اجتماعی یکی از کمیسیون‌های مهم مجلس بوده و به عنوان عضوی از این کمیسیون، درکنار مسائل کشوری، تلاش کرده‌ام نقش اثرگذاری در مسائل استانی نیز داشته باشم.

وی افزود: رفع مشکلات صنایع، راه‌های مواصلاتی، مسائل اقتصادی و سیاسی استان و دریاچه ارومیه از جمله اقدامات در کمیسیون اجتماعی بوده و وزارتخانه‌ای که مستقیما با کمیسیون اجتماعی ارتباط دارد، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.

وی اظهار کرد: با توجه به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شورای اجتماعی کشور ، مسایلی در حوزه آسیب‌های اجتماعی مطرح است و نهادهای ذی‌ربط نباید از واقعیت‌های روز جامعه فاصله بگیرند و باید تلاش کنند تا قوانین بر اساس شرع مقدس اسلام و نیازهای روز تصویب و ایجاد آرامش و امنیت شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اولویت‌های اصلی در حوزه آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و بافت فرسوده از جمله اولویت‌ها بوده و دستگاه‌های اجرایی متولی در برنامه ششم توسعه موظف شده‌اند تا پایان برنامه که پنج سال است، آسیب‌های اجتماعی را ۲۵ درصد کاهش دهند.

وی در ادامه بر ضرورت شناسایی، جمع‌آوری، درمان و توانبخشی معتادان تاکید کرد و گفت: در بازگرداندن معتادان به نهاد خانواده و جامعه ضعف داریم و باید تلاش بیشتری کنیم. مبارزه با مواد مخدر و روانگردان‌ها در چارچوب سیاست‌های ابلاغی برای اولین بار در برنامه ششم توسعه لحاظ شده است، بازدید از کمپ‌های ترک اعتیاد مردان و زنان در استان و ابلاغ کمبودها و اشکالات به وزارت کشور از جمله اقدامات در این راستا است. 

وی با بیان این که تعداد معتادان در استان ما در مقایسه با ۳۰ استان دیگر، کم‌تر بوده و ما بیست و هشتیمن استان از این نظر هستیم، اظهار کرد: خوشبختانه ما معتاد متجاهر در استان نداریم، اما جای کار و تلاش بیش از این است.

ساعی با تاکید بر نقش سازمان‌های مردم نهاد در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: سمن‌ها به عنوان بازوی کمکی بین مسئولان و مردم کمک کنند، سمن‌های تبریز نیز در این حوزه بسیار فعال بوده و تبریز به دلیل نداشتن معتاد متجاهر، الگویی برای سایر شهرها و استان‌ها است. کودکان کار و خیابان باید توسط دولت شناسایی شوند و کمک به ادامه تحصیل و مسائل بهداشتی و درمانی آن‌ها از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه گفت: طلاق از جمله آسیب‌های نوظهور بوده و تقویت استحکام خانواده برای ما بسیار مهم است، از این رو در مجلس فراکسیون خانواده را تشکیل داده‌ایم، در صورت بررسی می‌بینیم که تغییر سبک زندگی از عمده دلایل افزایش آمار طلاق در جامعه است.

وی افزود: تقویت حس ایثار، درک متقابل و مسئولیت پذیری از جمله ویژگی‌های اخلاقی است که نهادهای ذی‌ربط به خصوص آموزش و پرورش باید به آن توجه کنند، چرا که جوانان ما ۱۲ سال در مدارس درس می‌خوانند، باید به بحث مهارت‌های زندگی در کنار مباحث درسی توجه شود؛ آمار نرخ طلاق در استان ما نسبت به دهه‌های قبل افزایش یافته و این پدیده در کل کلانشهرهای کشور اتفاق افتاده است.

ساعی با اشاره به اقدامات در کمیسیون اجتماعی مجلس برای رفع مشکل حاشیه نشینی و بافت فرسوده گفت: قوانینی را در این راستا تصویب کرده و وزارت مسکن و شهرداری را نسبت به نوسازی و بهسازی بافت فرسوده موظف کرده‌ایم که اعطای تسهیلات بانکی ارزان قیمت و ۲۵ درصدی برای نوسازی بافت فرسوده از آن جمله است.

وی در ادامه با تاکید بر این که به عنوان تنها نماینده زن حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو تلاش کرده‌ام که قوانینی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، تصویب کنیم، گفت: به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی در حوزه‌های مختلف و آسیب‌های اجتماعی، شاهد افزایش روز افزون زنان بدسرپرست، بی‌سرپرست و خود سرپرست هستیم و زنان علاوه بر وظایف مادری  و همسری، وارد چرخه تامین معاش خانواده شده‌اند، از این رو توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در برنامه ششم توسعه مطرح و تصویب شده است. باید تلاش کنیم تا با ایجاد مشاغل خانگی با رویکرد خانواده محور زمینه اشتغال بانوان در خانه را فراهم کنیم.

نماینده مردم تبریز در پایان، تشکیل فراکسیون جوان را از دیگر اقدامات در کمیسیون اجتماعی مجلس دانست.
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد