تاریخ انتشار : جمعه 30 شهریور 1397 - 7:38
کد خبر : 42124

مداح پیشکسوت فارس از باید و نبایدهای مجالس عزاداری می‌گوید/ اهمیت تبیین منطق قرآنی اهل بیت(ع)

مداح پیشکسوت فارس از باید و نبایدهای مجالس عزاداری می‌گوید/ اهمیت تبیین منطق قرآنی اهل بیت(ع)

لطف‌الله حقیقی، مداح پیشکسوت استان فارس و مسئول هیئت رزمندگان اسلام استان فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، با یادآوری اهمیت کار مداحی گفت: یکی از زبان‌های هنرمندانه‌ای که می‌تواند نهضت امام حسین(ع) را به جامعه معرفی کند و آن اهداف مقدس را همچنان زنده و پویا نگه دارد، زبان شعر و مداحی است.وی

لطف‌الله حقیقی، مداح پیشکسوت استان فارس و مسئول هیئت رزمندگان اسلام استان فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، با یادآوری اهمیت کار مداحی گفت: یکی از زبان‌های هنرمندانه‌ای که می‌تواند نهضت امام حسین(ع) را به جامعه معرفی کند و آن اهداف مقدس را همچنان زنده و پویا نگه دارد، زبان شعر و مداحی است.
وی افزود: مقام معظم رهبری بر روی این موضوع بسیار با حساسیت برخورد کردند و هر سال وقت زیادی به شاعران و مخصوصاً شاعران آیینی و جامعه مداحین کشور و مبلغان تخصیص می‌دهند که باید از رهنمودهای معظم‌له در این زمینه استفاده کنیم.

هجمه دشمنان بر علیه نهضت حسینی پرشتا‌ب‌تر شده است
حقیقی با اشاره به هجمه‌های اخیر دشمنان علیه نهضت حسینی گفت: امسال هجمه‌ای که مانند سال‌های گذشته اما پر شتاب‌تر به نهضت مقدس امام حسین(ع) شده است برای این است که بخواهند این حرکت خودجوش مردمی و الهی را تعطیل کنند ولی این مسئله امکان‌پذیر نیست و دشمن هم به این حقیقت رسیده است لذا دشمنان ما دنبال این هستند که این مجالس را از محتوا تهی کنند.

داشتن اخلاص؛ گام نخست ایجاد محتوا در مجالس عزاداری
این مداح پیشکسوت استان فارس با طرح این سئوال که محتوای عزاداری‌های حسینی چیست، مسئله نخست را داشتن اخلاص و با اخلاص وارد صحنه شدن دانست و گفت: هر کسی باید در حد توان و وسع خودش قربهالی الله وارد عرصه شود و اگر خدای نکرده موضوع انتفاعی شخصی وارد این قضیه شود ضرر می‌کنیم و به جامعه هم ضرر می‌زنیم برای اینکه از آن محتوا دور می‌شویم و نمی‌توانیم آن محتوای غنی را داشته باشیم.

منطق قرآنی اهل بیت(ع) را در مجالس بیان کنیم
وی به تحریف‌هایی که امروز بیش از گذشته در عزاداری‌های حسینی وارد شده است نیز اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال مقام معظم رهبری می‌فرماید شما ۲۰ مرتبه هم تکرار کنید حسین(ع)، این خوب است اما چه چیزی عاید جامعه و شنوندگان و اهالی مجالس می‌شود؟ ما باید شعارهای امام حسین‌(ع)، رجزهای شهدای عاشورا و اهداف قیام عاشورا و منطق قرآنی اهل بیت(ع) را در این نوحه‌ها و شعارها و شعرها بیاوریم و از این طریق به جامعه معرفی کنیم.

علت مانایی شعرهای عاشورایی در طول تاریخ
حقیقی با اشاره به مانایی شعرهای عاشورایی شاعرانی چون دعبل خزاعی در طول تاریخ گفت: علت این ماندگاری آن است که اینان از مقاتل صحیح، بیانات دقیق و نغز شهدای کربلا نسبت به تبیین اهداف این نهضت مقدس استفاده کردند و سرچشمه را به دست آورده و آن را دنبال کردند.

مداحی‌ها و آهنگ‌های سوگواری باید منطبق بر فقه و رسوم ما باشد
مسئول هیئت رزمندگان اسلام استان فارس با بیان اینکه‌ امروز متأسفانه برخی از ترفندهای دشمن در لفافه صلح، دوستانه و محبت دارد به جامعه مداحین عرضه می‌شود و ما باید فریب دشمن را نخوریم، گفت: باید متوجه نفوذ دشمن در این عرصه باشیم؛ استفاده از برخی از آهنگ ها هرچقدر هم امروز برای جوانان ما جذاب باشد، اما ما حق نداریم از آن‌ها استفاده کنیم؛ مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند هیچ ایراد ندارد که شما جوانان دنبال ساختن آهنگ‌های مفید باشید اما آهنگی که با فقه و سنت و آداب و رسوم چندین صد ساله ما هماهنگی کامل داشته باشد و باید دنبال این‌ها برویم و استفاده از اشعار هم همین است.

امام حسین(ع) دنبال این بودند که ذلت را از جامعه مسلمانان کنند
وی با تأکید بر اینکه در واقعه عاشورا ذلت معنا و مفهومی ندارد، گفت: امام حسین(ع) دنبال این بودند که ذلت را از جامعه مسلمانان و اسلام دور کنند و اگر آن حضرت فرمودند هیهات مناالذله معنایش این نیست که امام حسین(ع) شخصاً زیر بار ذلت نمی‌رود اینکه اظهر من‌الشمس است و اصلاً خاندان رسالت اهل ذلت‌پذیری نبودند چنانچه امام حسین(ع) در همان مدینه که تشریف داشتند آقا و بزرگ بودند و با کرامت والای انسانی زندگی می‌کردند لذا اینکه امام حسین می‌فرماید هیهات منا الذله منظور این است که خودم که زیر بار ذلت نمی‌روم وظیفه دارم که جامعه هم روشن کنم و مسلمان نباید ذلت‌پذیر باشد.
حقیقی با تصریح اینکه ذلت‌پذیری در شکل‌های گوناگون ممکن است متجلی شود، گفت: یک روز ما را تهدید به حمله اقتصادی، روز دیگر حمله نظامی، فرهنگی، سلامت و امداد و بهداشت و غیره می‌کنند، ما در تمام این موارد باید آقا زندگی کنیم مثل امام حسین(ع) و حضرت علی(ع) زیرا «… الْعِزَّهُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ…؛… عزت از آن خدا و از آن پیامبر او و از آن مؤمنان است…» و باید این هدف را دنبال کنیم.
وی در ادامه با یادآوری این نکته که بزرگان دین، آسیب‌های عزاداری را شناسایی کرده‌اند، گفت: شهید آیت‌الله مطهری در سه جلد کتاب حماسه حسینی دقیقاً این تحریف‌ها را بیان کرده‌اند و ما باید این‌ها را مطالعه کنیم البته امروز نیز علمای بزرگ در دسترس ما هستند که بتوانند این تحریف‌ها را شناسایی و تبیین کنند.

برای آسیب‌شناسی مجالس دینی باید به سراغ کارشناسان دین برویم
این مداح برجسته استان فارس ادامه داد:‌ این علمای بزرگ کارشناس دینی هستند که باید از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم، چطور است که ما برای سلامت جسمی خودمان سراغ کارشناس مربوطه که پزشک و دکتر است می‌رویم و با حساسیت هم اینکار را انجام می‌دهیم اما برای کارهای دینی به سراغ کارشناس نمی‌رویم لذا امیدواریم که دغدغه‌ای در این حرکت نداشته باشیم و اگر دشمن هم حرکتی برای ایجاد تحریف در این حرکت‌های حسینی کند، یک موج است و تمام می‌شود زیرا امام مصباح‌الهدی و سفینهالنجاه است و همچنان ما را به صراط مستقیم هدایت می‌کند.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه آیا برای تأثیرگذاری بیشتر نیاز به بازگشت به شیوه‌های سنتی عزاداری داریم و نیاز است که شیوه‌های نوین عزاداری آسیب‌شناسی شوند، گفت: ما باید واقعیت‌ها را بپذیریم؛ اینکه دشمن دشمنی می‌کند تا ارزش‌های ما را از ما بگیرد، شکی در آن نیست و به نماز و مجالس عزاداری و حجاب و فقه و حلال و حرام ما حمله می‌کند و این کار دشمن است و طبیعی است و ما هم نمی‌توانیم این موضوع را انکار کنیم، اما ما به عنوان یک مسلمان و انسان متدین آموزش دیده در مکتب اهل بیت(ع) چه کار کرده‌ایم؟

لغزش‌ها را به تمام مداحان بسط ندهیم
حقیقی گفت:‌ در اینجا گله‌ای از برخی از رسانه‌ها و برخی از دوستان حتی در سلک روحانیت وجود است و این است که از همان ابتدای محرم که می‌شود شروع می‌کنند به توصیه کردن و چهار لغزشی که در جاهایی برخی از مداحان ما داشته‌اند را تعمیم می‌دهند در صورت که کلیت این نیست و همه جامعه مداحان ما به این لغزش‌ها دچار نیستند.

در طول سال به سراغ جوانان و مداحان برویم
مسئول هیئت رزمندگان اسلام استان فارس اضافه کرد: سئوال اینجاست که ما برای این کار در طول سال چه کار کرده‌ایم؟ باید در طول سال به سراغ جامعه مداحان و جوانان برویم و امر به معروف کنیم و مشخص کنیم که چگونه خوانده و چه شعری بخوانند و آن‌ها را راهنمایی و دستگیری کنیم و مطالب صحیح و شعر ناب را در اختیارشان بگذاریم.

انتقاد از غفلت مسئولان فرهنگی در به چاپ رسیدن اشعار بی‌محتوا
وی از غفلت‌های مسئولان فرهنگی در این عرصه نیز انتقاد کرد و گفت: مسئولان فرهنگی کشور ما چرا باید اجازه دهند شعرهایی که وزین نیست و حقیقت ندارد و یا اینکه بر او ایراداتی وارد است، اصلاً به عرصه چاپ برسد و چرا این‌ها را کارشناسی نمی‌کنند.
حقیقی افزود: اما با همه این کمبودها و مشکلاتی که وجود دارد، امروز می‌بینیم به لطف پروردگار مداحانی پرورش پیدا کرده‌اند که کم هم نیستند و بسیار خوب در این عرصه می‌درخشند چناچه امروز یک مداح جوان در نماز جمعه تهران چنان می‌خواند که مورد غضب دشمن قرار می‌گیرد لذا معلوم است که کار او تأثیرگذار بوده است.

مداحی‌ها باید به شیوه سنتی و تأثیرگذار انجام شوند
این مداح پیشکسوت استان فارس همچنین با تأکید بر اینکه مداحی‌ها باید به شیوه سنتی و تأثیرگذار انجام شوند،‌ گفت: آن زمانی که فرهنگ مطالعه جامعه و دانش و تحصیل جامعه پایین بود آن چیزی که توانست مردم را در صراط مستقیم اهل بیت(ع) نگه دارد همین مجالس و نوع عزاداری‌ها و سروده‌ها بود که به شیوه سنتی عمل می‌شد و مجلس امام حسین(ع) تبدیل به دانشگاه و مدرسه درس شده بود و در آن مردم رشد و نمو پیدا می‌کردند و امروز هم ما باید همان مسیر را بیپماییم.
وی اضافه کرد:‌ضمن اینکه باید پای کار باشیم و تلاش کنیم با حساسیت زیاد این قضیه را دنبال کرده و ترفندهای دشمن را خنثی کنیم در عین حال از آن طرف هم نگرانی نیست، چون چراغ هدایت دست امام حسین(ع) است و به آن سمت و سو هم ما را هدایت می‌کند.
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد