مبلغان دینی به علم روانشناسی مسلط شوند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی شامگاه شنبه در جمع اعضای انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: علم روانشناسی از دیرباز در دنیا
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی شامگاه شنبه در جمع اعضای انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: علم روانشناسی از دیرباز در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است و نقش بسزایی در زیرساختهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و.. ایفا کرده و هر روز اهمیت آن بیش از گذشته میشود.
وی از وسواسی به عنوان یک معضل یاد کرد و گفت: بارها به بنده اعلام شده است که برای رفع آن باید از علم روانشناسی استفاده کنیم؛ چرا که نسخههای پزشک با حجم انبوهی از داروهای متفاوت نمیتواند در رفع وسواس کارساز باشد، اما روانشناسی اسلامی میتواند تاثیرگذاری لازم را داشته باشد.
استاد سطوح عالی حوزه ادامه داد: اگر آثار اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم به خوبی مشاهده میکنیم که ائمه اطهار(ع) نیز از علم روانشناسی اسلامی استفاده میکردند.
وی با اشاره به داستانهایی از دوران صدر اسلام بیان داشت: این افراد با استفاده از روشهای رواشناسی اعتقادات مردم را تغییر دادند، گاهی روشهای روانشناسی نسبت به دیگر روشها تاثیرگذاری بیشتری به دنبال دارد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه روانشناسی در ابعاد مختلف زندگی مردم تأثیرگذار است، اظهار داشت: جامعه اسلامی نیاز بیشتری به علم روانشناسی دارد؛ چرا که کتابها و مقالههایی که از اصول روانشناسی استفاده کرده باشند، در جامعه تاثیرگذارتر خواهند بود.
وی با تأکید بر اینکه خداوند متعال نیز از اصول روانشناسی استفاده کرده است، افزود: انسان باید از اصول این علم در عرصههای مختلف استفاده کند، این اصول در ابتدا باید به حوزویان آموزش داده شود تا آنها در عرصه تبلیغ و آموزش از آن استفاده کنند در حالی که اکنون بیگانگان از اصول روانشناسی برای پیشرفت استفاده میکنند.
این مفسر قران کریم تولید علم روانشناسی اسلامی را کار سنگینی توصیف کرد و ادامه داد: این امر مهم دیر شروع شده است به همین علت باید بیشتر در راستای آن فعالیت شود؛ انجمن روانشناسان اسلامی باید اصول را تولید و آنها را در اختیار حوزویان قرار دهند؛ تاکنون خبررسانیهای لازم به منظور معرفی برنامهها و اقدامات انجام شده در این انجمن دنبال نشده است در حالی که اهتمام نسبت به خبررسانی میتواند نتایج مطلوبتری را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه انجمن روانشناسی اسلامی باید برای طلاب، مداحان، سخنرانان، زوجهای جوان و اقشار مختلف جامعه برنامه داشته باشد، اظهار داشت: اگر اصول روانشناسی به شیوه صحیح پیادهسازی شود نیمی از مشکلات کشور رفع میشود در حالی که برخی افراد روانشناسی را علم محسوب نمیکنند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: هر چند علم روانشناسی از ضروریات است اما آسیبهایی نیز دارد و افراط در آن میتواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد که در این راستا باید با پرداختن به اصول واقعی از آسیبها جلوگیری شود.
وی تولید علم رواشناسی اسلامی را اقدام شایستهای خواند و تصریح کرد: با توجه به اولویتهای مطرح شده در علم روانشناسی میتوانیم مشکلات جامعه را رفع کنیم.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه کار فردی اثر مورد نظر را ندارد، گفت: باید کار جمعی در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم در سطح گستردهتری تأثیرگذار باشیم.
وی با بیان اینکه پرداختن به اصول برای جلوگیری از آسیبهای روانشناسی اثرگذارتر خواهد بود، اظهار داشت: هر چند علم روانشناسی از ضروریات است، اما آسیبهایی نیز دارد و افراط در آن میتواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد که در این راستا باید با پرداختن به اصول واقعی از آسیبها جلوگیری شود.
آیتالله مکارم شیرازی توجه حوزه و تولید روانشاسی اسلامی را یک اقدام کلیدی و بسیار ضروری عنوان کرد و افزود: روانشناسی به عنوان یک زیربنا در فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و آموزشی تأثیرگذار بوده و برای حوزههای علمیه نیز در ابعاد مختلف نیاز است، هر چند موضوع اسلامیسازی علم روانشناسی دیر مطرح شده، اما هر چقدر هم به صورت گستردهتر پیگیری شود به نتایج مطلوبتری میرسد.
وی با تأکید بر اینکه تدریس در حوزههای علمیه باید با اصول رواشناسی همراه باشد، اظهار داشت: بدون رعایت اصول روانشناسی تدریس اثری کمتری دارد، اما اگر استاد با نگاه رواشناسی وظایف خود را دنبال کند میتواند به نتایج بیشتری برسد.
استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه نیمی از تبلیغ روحانیون برگرفته از علم روانشناسی است، تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از اولویتها مطرح است و رواشناسی در این حوزه نقش بسیار مهمی دارد، چرا که امر به معروف و نهی از منکر با روانشناسی به شکل جدیدی در جامعه اجرا میشود.
آیت الله مکارم شیرازی در پایان سخنان خود، بکارگیری علم روانشناسی را به صورت اصولی بسیار اثربخش و تاثیرگذار توصیف کرد و گفت: اگر نگاه کاربردی به این علم داشته باشیم بدون تردید اثرگذارتر عمل خواهیم کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰