تاریخ انتشار : دوشنبه 22 مرداد 1397 - 7:23
کد خبر : 38973

رفع خلاءهای قانونی طلاق ارتباطی به بهزیستی ندارد

رفع خلاءهای قانونی طلاق ارتباطی به بهزیستی ندارد

غلامحسین حقدادی در گفت‌گو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با طرح کاهش طلاق و مداخله بهزیستی در این زمینه اظهار کرد: براساس آمار به‌دست‌آمده ۱۷ درصد از زوج‌هایی که برای جدایی به مراکز خدمات قضایی و مشاوره مراجعه کردند از طلاق منصرف شده و پرونده آن‌ها ختم به سازش شده است. بنابراین صورت جلسه سازش

غلامحسین حقدادی در گفت‌گو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با طرح کاهش طلاق و مداخله بهزیستی در این زمینه اظهار کرد: براساس آمار به‌دست‌آمده ۱۷ درصد از زوج‌هایی که برای جدایی به مراکز خدمات قضایی و مشاوره مراجعه کردند از طلاق منصرف شده و پرونده آن‌ها ختم به سازش شده است. بنابراین صورت جلسه سازش به‌وسیله مشاور تأیید گردید. همچنین تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان در طول مسیر قانونی طلاق منصرف شده و مسیر مشاوره‌ها را ادامه نداده‌اند که آمار دقیق آن‌ها در دسترس نیست. براساس بررسی‌های انجام شده، حدود ۴۰ درصد از این افراد که خواستار جدایی بوده‌اند در طول گذراندن جلسه‌های مشاوره از طلاق منصرف شده‌اند.

وی افزود: این طرح برای نخستین بار در خردادماه سال ۱۳۹۵ در مشهد اجرا شد و پس از شش ماه در کل استان به اجرا درآمد. در این مدت نزدیک به ۴۰ هزار مراجعه‌کننده برای طلاق، مشاوره داده شد. همچنین حدود ۲۶ هزار نفر که تصمیم قطعی برای جدایی داشته‌اند، دوره مشاوره‌های پیش از طلاق را به پایان رسانده‌اند. 

حقدادی با اشاره به تعداد زیاد متقاضیان طلاق توافقی ادامه داد: ۶۴ درصد مراجعه‌کنندگان، درخواست طلاق به صورت توافقی داشته‌اند، ۲۹ درصد متقاضیان طلاق زنان بوده‌اند و تنها حدود ۷-۸ درصد از مراجعه‌کنندگان برای طلاق، آقایان هستند. مدت زمان دوره مشاوره پیش از طلاق ۴۵ روز است. نکته مهم این است که در گذشته اگر یک خانم به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق یک طرفه می‌کرد، جلسه‌های حضور وی در دادگاه تکرار می‌شد و زمان زیادی را صرف می‌کرد، حال آنکه امروز با گذراندن جلسه‌های مشاوره پیش از طلاق و پس از آن مراجعه به دادگاه سرعت روند طلاق افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: لایحه‌های حمایتی زنان مربوط به دادگستری و قوه‌قضاییه است، بنابراین اصلاح برخی از خلاءهای آن به حقوقدانان و قاضیان بازمی‌گردد. فرایند برگزاری جلسات مشاوره پیش از طلاق، تنها براساس اجرای قانون خانواده مصوب در سال ۱۳۹۳ که تأکید بر الزامی بودن مشاوره پیش از طلاق دارد انجام شده است. بنابراین هرچه با اصلاح قانون در ارتباط باشد به حوزه کار بهزیستی ارتباطی ندارد. 

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی در رابطه با علت مشاوره مذهبی در این جلسات توضیح داد: افرادی که برای طلاق مراجعه می‌کنند، شرایط گوناگونی دارند، همچنین از اقشار مختلفی چون مذهبی و غیر مذهبی، روستایی، شهری و… هستند. در برخی از خانواده‌ها که گرایش مذهبی شدیدتری وجود دارد و متمایل به آشنایی با روایات و احادیث در زمینه طلاق هستند این امکان را فراهم کرده‌ایم تا بتوانند مشاور مذهبی نیز بهره‌مند شوند. بنابراین در طرح کاهش طلاق، مشاوره مذهبی، روانشناسی، حقوقی و مددکاری درنظر گرفته شده است. 

وی با بیان اینکه «طرح کاهش طلاق در شرایط موجود بهترین برنامه برای بهبود شرایط فعلی جامعه است»، خاطرنشان کرد: در مراحل نخستین ارائه طرح، ایرادهای بسیاری وجود داشت، اما در طول دو سال گذشته مشکلات طرح برطرف شده است. برای اصلاح فرایند طرح، نزدیک به ۱۰۰ جلسه برگزار شده است؛ جلسه‌های گوناگون گروهی و فنی که سامانه طرح کاهش طلاق را از لحاظ فنی بررسی کردند، همچنین جلسات گوناگونی با دادگستری و… صورت گرفته که منجر به رفع ایرادها و مشکلات طرح شده و پس از آن در کشور به اجرا درآمده است. 

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی تصریح کرد: طرح کاهش طلاق که پیشنهاددهنده آن، سازمان بهزیستی و دادگستری خراسان‌رضوی است، سال گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور مطرح شد و در شورای اجتماعی کشور مورد بررسی قرار گرفت. این طرح با عنوان یک طرح ملی شناخته شده و در شهریور ماه سال گذشته ملی شدن آن اعلام شده است و در حال حاضر در ۱۰ استان کشور در دست اجرا است. 

حقدادی توضیح داد: این طرح در طول روال دادرسی نیز تأثیر مثبت داشته و از سوی دیگر جلسات مشاوره جنبه کاهش آسیب نیز دارد. ۱۵ درصد از زنانی که شوهرانشان در زندان هستند یا خانواده را چندین سال ترک کرده‌اند نیز از طلاق خود منصرف شده‌ و سازش کرده‌اند. نکته دیگر این است که فرایند مشاوره منجر به کاهش آسیب می‌شود. به‌نظر می‌رسد که افراد با مشاوره و فرهنگ مشاوره آشنا می‌شوند و برای ادامه زندگی، بهبود آن، روند حضانت کودک و بهبود عوارض ناشی از طلاق، برگزاری این جلسات بسیار الزامی است.

وی با بیان اینکه «مشاوره پیش از طلاق برای کاهش استرس‌ها و افسردگی ناشی از آن، مشخص کردن شرایط کودکان، برنامه‌ریزی برای آینده پس از طلاق و … مفید است»، خاطرنشان کرد: جلسات مشاوره با یک سوم هزینه برگزار می‌شود، حتی در مواردی که افراد نیازمند باشند به‌صورت رایگان صورت می‌گیرد. زنانی که همسرانشان در زندان هستند، جلسات مشاوره آ‌ن‌ها، بدون هزینه در مرکز مشاوره خانواده پایدار به صورت رایگان انجام می‌شود.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد