۱۴۵ رسانه در افغانستان فاقد مجوز هستند/ به جوانان مهاجر وامهای کوچک میدهیم
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، جوانان قشر آسیبپذیر اما پر جمعیت افغانستان هستند که در طول تاریخ با بیتوجهی مسئولان دولتی و غیر دولتی مواجه بودهاند. در ۲ سال اخیر موج سیلآسای جوانان بخاطر نبود کار و اشتغال رو به کشور
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، جوانان قشر آسیبپذیر اما پر جمعیت افغانستان هستند که در طول تاریخ با بیتوجهی مسئولان دولتی و غیر دولتی مواجه بودهاند.
در ۲ سال اخیر موج سیلآسای جوانان بخاطر نبود کار و اشتغال رو به کشور اروپایی آورده و برای زندگی بهتر و تأمین معیشت زندگی خود دهها خطر را به بهای جان خود خریدار شدند که هزاران تن از آنها رهسپار دیار نیستی شده و در آبها غرق شدند.
همچنین عدم توانایی وزارت اطلاعات و فرهنگ در برابر برخی فرهنگهای ناپسند سبب بروز مشکلاتی در افغانستان شده است.
برای بررسی وضعیت جوانان و فعالیتهای وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان و نیز کارکردهای ۲ ساله این وزارت، خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس با «کمال سادات» سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ به بحث و گفتوگو نشسته است.
سادات از تهیه استراتژی ۵ ساله برای جوانان خبر داد و گفت: هزینه این استراتژی ۶۲ میلیون دلار شده که به همکاری «سازمان ملل متحد» تهیه شده و همچنین برنامههای معاونت امور جوانان در تمام افغانستان با قدرت به پیش میرود.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات جوانان شماره مشاورهدهی ۱۲۰ را ایجاد کردهایم، افزود: در بخشهای ورزش، کاریابی و اشتغالزایی برای جوانان دستاوردهای بزرگی داشتهایم، زیرا رهبران دولت وحدت ملی توجه زیادی به جوانان دارند.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ با اشاره به ایجاد پارلمان آموزشی جوانان تصریح کرد: برای اولینبار پارلمان جوانان با هزینه کم در افغانستان ایجاد شد و نیز کار روی ایجاد دولت آموزشی جوانان جریان دارد که بزودی برگزار میشود.
کمال سادات با بیان اینکه برای جوانانی که از اروپا اخراج شدهاند، قرضههای کوچک میدهیم، توضیح داد: برای جوانانی که به خارج از کشور فرار کرده و دوباره به کشور برگردانده شده، قرضههای کوچک میدهیم تا دوباره به زندگی خود رسیدگی کرده و زمینههای تحصیلی و آموزشی را برای خود فراهم میکنند.
سادات همچنین از برگزاری ازدواجهای دستهجمعی خبر داد و ادامه داد: برای رسیدگی به مشکلات، چالش و خواستهای جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ بیش از ۶۰۰ جلسه برگزار کرده و سال ۱۳۹۶ بنام سال جوانان مسمی شده است.
وی با اشاره به مصرف بودجه این وزارت گفت: زمانیکه من به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ منصوب شدم، ۱۳.۵ درصد بودجه این وزارت مصرف شده بود، اما با برگزاری جلسات اداری و مسئولان ولایتی این وزارت و فعالیتهای شبانه روزی، ۵۳.۵ درصد بودجه را به مصرف رساندیم.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان با انتقاد از کارکرد شرکتهای سیاحتی و زیارتی تأکید کرد: بخش زیارتی این شرکتها به خوبی فعالیت دارد، اما بخش سیاحتی دچار مشکل بوده و رنگوبویی ندارد، در حالیکه مناطق تاریخی و سیاحتی فراوانی در کشور و خارج از کشور وجود دارد.
کمال سادات همچنین از فعالیت غیر قانونی ۱۴۵ رسانه در افغانستان خبر داد و افزود: اکنون حدود ۱۴۵ رسانه در افغانستان بدون مجوز فعالیت دارند به همین منظور با آنها صحبت کردیم که با قانون هماهنگی بوده و فعالیت خود را قانونی کنند.
سادات با بیان اینکه آثار شاعران و نویسندگان را چاپ میکنیم، گفت: بازنشستگی، فوت و ترک وظیفه ازجمله مواردی است که سبب خالی شدن سمتهای کاری میشود، اما در وزارت اطلاعات و فرهنگ سمتهای خالی وجود دارد و در ریاستهای ولایتی نیز، ولی ما بر اساس روند قانونی خود به پیش میرویم.
وی تصریح کرد: بیکاری ریشه در بیتوجهی مردم به ولایتها دارد، زیرا در اکثر ولایتها متخصص پزشکی و یا آموزگار فنی وجود ندارد، در حالیکه در کابل هزاران متخصص وجود داشته و بیکار دنبال کار میروند، اما نمیخواهند به ولایتها برای اجرای کار بروند.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ با تأکید به مبارزه با فساد اداری توضیح داد: من اعلام میکنم وزارت اطلاعات و فرهنگ عاری از فساد نیست، اما این فساد نیازمند همکاری مردم و فعالان جامعه است.
کمال سادات گفت: به اعضای جامعه مدنی اعلام میکنیم که بیایید و تمام پروندهها و فایلهای وزارت اطلاعات و فرهنگ را بررسی کنید و هر جایی که فساد را مشاهده کردید، به ما معرفی کنید تا به پنجه قانون سپرده شود، زیرا بهترین حرکت مدنی همکاری با ادارات برای مبارزه با فساد اداری است.
*** مشروح این گفتوگو به شرح ذیل است***
فارس: دستاوردهای وزارت اطلاعات و فرهنگ در بخش جوانان چیست؟
سادات: زمانیکه من به وزارت اطلاعات و فرهنگ راه یافتم، کارهای جدی را در بخش اداری و توسعهای آغاز کردم؛ برای معاونت امور جوانان استراتژی ۵۵ ساله تهیه کردم که در تاریخ افغانستان بیسابقه است.
هزینه این استراتژی ۶۲ میلیون دلار شده که به همکاری «سازمان ملل متحد» تهیه شده و همچنین معاونت سیاسی امور جوانان در تمام افغانستان با قدرت به پیش میرود.
معاونت امور جوانان در ۵ بخش بهداشت، ورزش، آموزش، اشتغالسازی و کاریابی فعالیت دارد و هزاران جوان را برای آموزش و تحصیل به موسسات علمی و تحصیلی در داخل و خارج افغانستان معرفی کرده است.
همچنین برای مشاوره به جوانان شماره ۱۲۰ را ایجاد کردهایم که جوانان میتواند به طور رایگان مشاوره در هر بخش اخذ کنند و در کنار آن «مرکز بهداشتی جوانان» برای پسران و دختران در منطقه «دشت برچی» و «مکروریان ۳» کابل ایجاد شده تا آنها حرفهای را که به خانوادههای خود گفته نمیتوانند، به این مرکز مراجعه کرده و درد دل خود را بیان کنند.
این مرکز به زودی در ولایتهای «هرات»، «تخار»، «جلال آباد» و برخی ولایتهای دیگر فعال میشود و همین طور شماره ۱۶۶ برای جوانان ایجاد شده که طریقه استعمال دارو را به جوانان به معرفی میگیرد.
در بخشهای ورزش، کاریابی و اشتغالزایی نیز دستاوردهای بزرگی داشتهایم، زیرا رهبران دولت وحدت ملی توجه زیادی به جوانان دارند.
در همین حال برای اولینبار پارلمان جوانان با هزینه کم در افغانستان ایجاد شد و نیز کار روی ایجاد دولت آموزشی جوانان جریان دارد که بزودی برگزار میشود.
به جوانانی که به خارج از کشور فرار کرده و دوباره به کشور بازگردانده شده، وامهای کوچک میدهیم تا دوباره به زندگی خود رسیدگی کرده و زمینههای تحصیلی و آموزشی را برای خود فراهم کنند.
برای رسیدگی به مشکلات ازدواجهای اجباری، مواد مخدر و فرهنگهای ناپسند با همکاری وزارت امور زنان برنامههای خوبی را طراحی کرده و نیز برای افرادی که توانایی مالی برگزاری مراسم عروسی ندارند، ازدواجهای دستهجمعی برگزار میکنیم.
برای رسیدگی به مشکلات، چالشها و خواستهای جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ بیش از ۶۰۰ جلسه برگزار کرد و سال ۱۳۹۶ بنام سال جوانان مسمی شده است.
فارس: وزارت اطلاعات و فرهنگ چند درصد بودجه سالانه خود را مصرف کرده است؟
سادات: زمانیکه من به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ انتخاب شدم، ۱۳.۵ درصد بودجه این وزارت مصرف شده بود، اما با برگزاری جلسات اداری و مسئولان ولایتی این وزارت و فعالیتهای شبانه روزی، ۵۳.۵۵ درصد بودجه را به مصرف رساندیم.
خیلی خوشحال هستم که در فرصت اندک درصدی زیادی از بودجه وزارت را مصرف کردم که در تاریخ این وزارت بیسابقه است و نیز برنامههای خوبی برای بودجه ۱۳۹۶ داریم که کار روی آن جریان دارد و در تلاش هستیم تا حداقل ۹۰ درصد آن را مصرف کنیم.
فارس: برای رسیدگی به مشکلاتی که در این وزارت وجود داشت، فعالیتی داشتهاید؟
سادات: نظام اداری وزارت منظم شده و کارمندان وزارت اطلاعات و فرهنگ با علاقهای زیادی کار کرده و جلسات خود را برگزار میکنند.
برای شناسایی مکانهای تاریخی به والیها دستور داده شده تا مکانهایی که مشکوک به نظر میرسد را به وزارت معرفی کنند، زیرا اکثر ولایتهای افغانستان میراثهای فرهنگی و آثار تاریخی را در خود جا داده است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ استراتژی فرهنگی ندارد، اما ما در تلاش تهیه این استراتژی هستیم، زیرا همین موارد سنگ بنای وزارت بوده و وزارت را توسعه میدهد.
برای رشد فرهنگ افغانستانی برنامههای موثری در نظر داریم، زیرا برخی از موارد فرهنگی ما در حال نابود شدن است، همچنین در بخش معدن «مس عینک» از آن عکسبرداری شده و در آرشیو ذخیره شده است.
برای آرشیو ملی برنامه دیجیتال ایجاد میشود و تمام آثاری که در این مرکز وجود دارد، اسکن شده و یک سیستم منظم دیجیتالی تهیه میشود، در حالیکه قبلأ به این مورد توجهی صورت نگرفته بود.
در بخش دفاتر سیاحتی و زیارتی وزارت اطلاعات و فرهنگ با مسئولان این دفاتر صحبت کرده و از آنها خواستار اجرای وظایف اصلیشان شده است، زیرا بخش زیارتی آنها به خوبی فعالیت دارد، اما بخش سیاحتی دچار مشکل بوده و رنگوبویی ندارد، در حالیکه مناطق تاریخی و سیاحتی فراوانی در کشور و خارج از کشور وجود دارد.
فارس: چند رسانه در افغانستان بدون مجوز فعالیت میکنند؟
سادات: اکنون حدود ۱۴۵ رسانه در افغانستان بدون مجوز فعالیت دارند برای همین منظور با آنها صحبت کردیم که با قانون هماهنگ بوده و فعالیت خود را قانونی کنند.
فارس: اکنون افغانستان هزاران شاعر و نویسنده را در خود جا داده، اما اکثر آنها هزینه چاپ اثر خود را ندارد، برای تشویق و ترغیب آنها چه فعالیتهای داشتهاید؟
سادات: برای شاعران و نویسندگانی که هزینه چاپ کتاب ندارند و یا خود آنها درگذشته باشند، هزینه مشخصی را برای چاپ آثارشان در نظر گرفتهایم تا آرزویشان در سطح جهان برآورده شده و انسانهای زیادی از آن بهرهمند شوند.
فارس: در وزارت اطلاعات و فرهنگ چند سمت خالی وجود دارد؟
سادات: بازنشستگی، فوت و ترک وظیفه مواردی است که سبب خالی شدن سمتهای کاری میشود، به این ترتیب در وزارت اطلاعات و فرهنگ و ریاستهای ولایتی این وزارت سمتهای خالی وجود دارد، اما ما بر اساس روند قانونی خود این فرصتهای شغلی را به جوانان میدهیم.
بیکاری ریشه در بیتوجهی مردم به ولایتها دارد، زیرا در اکثر ولایتها متخصص پزشکی و یا آموزگار فنی وجود ندارد، در حالیکه در کابل هزاران متخصص وجود دارد و بیکار دنبال کار میروند و نمیخواهند به ولایتها برای اجرای کار بروند.
اکنون دانشآموزان کلاس ۱۰، ۱۱، ۱۲ در ولایتها آموزگار شده و به عنوان استاد اجرای وظیفه میکنند، زیرا افراد متخصص وجود ندارد و همه در کابل رجوع کرده و خواستار انجام وظیفه هستند، در حالیکه ولایتها خالی از متخصصان است.
فارس: آیا فساد اداری در وزارت اطلاعات و فرهنگ وجود دارد؟
سادات: در نشست «بروکسل» 16 شرط وجود داشت که ۸ مورد آن مربوط جهان و ۸ مورد آن مربوط افغانستان بود که یکی از شرایط اساسی آن مبارزه با فساد اداری بود و دولت نیز وعده سپرد که با فساد اداری مبارزه میکند و من اعلام میکنم وزارت اطلاعات و فرهنگ عاری از فساد نیست، اما این فساد نیازمند همکاری مردم و فعالان جامعه است.
به اعضای جامعه مدنی خطاب میکنیم که بیایید و تمام پروندهها و فایلهای وزارت اطلاعات و فرهنگ را بررسی کنید و هر جایی که فساد را مشاهده کردید، به ما معرفی کنید تا عاملان آن به دست قانون سپرده شوند، زیرا بهترین حرکت مدنی همکاری با ادارات برای مبارزه با فساد اداری است.
فارس: به عنوان سرپرست وزیر اطلاعات و فرهنگ، مهمترین آرزو و کاری که میخواهید به وزارت اطلاعات انجام دهید، چیست؟
سادات: بهترین و مهمترین آرزو و خواست من اجرای تمام کارها، فعالیتها و اموراتی است که به وزارت اطلاعات و فرهنگ تعلق میگیرد،زیرا اگر کارهای این وزارت به خوبی اجرا شود، اکثر مشکلات موجود در جامعه حل میشود.
فارس: پیام شما به رهبران دولت وحدت ملی و مردم افغانستان چیست؟
سادات: من از رهبران دولت وحدت ملی راضی هستم و از مردم افغانستان میخواهم تا فرهنگ خود را حفظ کنند و جوانان باید در بخش فساد اداری و توسعه افغانستان تلاش کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰