تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 مرداد 1397 - 0:43
کد خبر : 38048

از فضای قبل از انقلاب در مورد زن زجر می‌کشیدم/ معتقد به «الگوی سوم» زن هستم

از فضای قبل از انقلاب در مورد زن زجر می‌کشیدم/ معتقد به «الگوی سوم» زن هستم

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با پروفسور مریم رزاقی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص کودکان و فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان که بارها در برنامه‌های پزشکی تلویزیون میهمان خانه‌های مردم بوده و پس دفاع جانانه از خلیج فارس در کنفرانس علمی دبی،  بار دیگر مرکز توجه رسانه‌ها قرار گرفت به گپ

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با پروفسور مریم رزاقی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص کودکان و فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان که بارها در برنامه‌های پزشکی تلویزیون میهمان خانه‌های مردم بوده و پس دفاع جانانه از خلیج فارس در کنفرانس علمی دبی،  بار دیگر مرکز توجه رسانه‌ها قرار گرفت به گپ و گفت صمیمی پرداخته‌ایم، که مشروح قسمت دوم آن در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

در سفرهای خارجی، در مورد حجاب بسیار از من سوال می‌پرسند/ حقیقت را بگویید، اثر دارد…

جز فعالیت علمی و کاری چه رسالت دیگری برای خودتان قائلید؟

عقیده دارم هر فردی تا آنجایی که شرایط اجازه می‌دهد باید در کسب علم و اصلاح اجتماع قدم بردارد. خانم‌ها و آقایانی که تحصیل‌کرده هستند رسالت بزرگتری بر گردن دارند چرا که تحصیلات ما باید برای خودمان و جامعه‌ای که هزینه تحصیل‌مان را پرداخته فایده‌ای داشته باشد .

در تمام مسافرت‌ها و کنفرانس‌هایی که به خارج از کشور داشتم چون دارای حجاب بودم افراد مختلفی جذب صحبت با من می‌شدند و در این زمینه از من سؤال می‌پرسیدند. همیشه سعی کردم که جایگاه واقعی زن در ایران را به دور از سیاه‌نمایی برای آنها بازگو کنم.

در کشوری اروپایی به من می‌گفتند چون حجاب داری، بچه‌های ما از شما می‌ترسند ومن هم پاسخ می‌دادم مگر در کشور شما راهبه وجود ندارد؟ و یا در یکی از درمانگاه‌ها در کشورهای اروپایی خانمی که ظاهر چندان خوبی نداشت با من در مورد حجاب هم صحبت شد و برایش توضیح دادم که حجاب در اسلام هیچ گونه مانعی برای زن در جهت حضور در جامعه و فعالیت نیست.

اسلام می‌خواهد که زن زیبایی‌هایش برای خودش و محارمش باشد و آن را برای کسی که لایق زن است به اشتراک بگذارد، حتی قرآن از زنان خواسته به گونه‌ای صحبت نکنند که خیلی ظریف و طمع‌برانگیز باشد.

پرسیدم اگر هم اکنون حضرت عیسی اینجا حاضر شود آیا پوشش شما را قبول دارد؟ مگر حضرت مریم (س) زن پوشیده‌ای نبوده است؟ فردای آن روز دیدم که همان خانم با وضعیت پوشیده‌تری حاضر شده بود و صحبت‌های من در او اثر کرده بود. بسیاری از خانم‌های پرفسور اروپایی به من می‌گفتند که خوش به حال شما که در ایران به شما به عنوان یک زن دانشمند پذیرفته شده هستی و نگاه جنسی به شما وجود ندارد.

متاسفانه در آمریکا خانواده وجود ندارد 

اثر صحبت‌هایتان بر روی خارجی ها چه بوده است؟

در برخی از سفرهای علمی در مورد وضعیت زنان از من می‌پرسیدند و پاسخ می‌دادم که در ایران اینگونه نیست که از جسم زن برای تجارت استفاده کنند. زن می‌تواند در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و علمی حضور داشته باشد و در این زمینه دارای حقوق مساوی با مردان است.

حجاب به ما کمک کرده که خانواده‌های پابرجاتری داشته باشیم و قبل از انقلاب  مردان هوس می‌کردند که با زنانی غیر از همسران خودشان رابطه داشته باشند.

این گفته‌های من همیشه با نگاه حسرت‌آلود مخاطبانم مواجه می‌شد و بارها از زبان آنها شنیدم که مثلا می‌گفتند متاسفانه ما در آمریکا خانواده نداریم.

از فضای قبل از انقلاب در مورد زن زجر می‌کشیدم!

آیا وقوع انقلاب اسلامی را  برای زنان مفید می دانید؟

من بسیار موافق انقلاب بودم چرا که از فضا و دیدی که قبل از آن در جامعه‌ نسبت به زن وجود داشت عذاب می‌کشیدم و این را در محیط کار هم مشاهده می‌کردم. شاید یکی از مواردی که به وقوع انقلاب کمک کرد همین دید ابزاری نسبت به زن قبل از آن بود.

 لذا با وقوع انقلاب پیرو امام شدم و سعی کردم در قرآن تدبر کنم. به احکام قرآن اعتقاد دارم و همیشه سعی می‌کنم ضمن تدریس برای دانشجویان و در سفر برای مخاطبانم آنها را مطرح کنم.

خدا هیچ دشمنی با جنس زن ندارد

نظرتان در مورد مسائلی چون چند همسری  چیست؟

امروز در فضای شبکه‌های اجتماعی نکاتی در مورد حجاب گفته می‌شود که اصلا معنی ندارد. زمانی به یکی از نمایندگان زن مجلس گفتم نکاتی را در مورد حقوق زنان پیگیری کنید که به ارزش زنان بیفزاید نه این که به دنبال مسائلی چون برابری حقوق جنسیتی زن و مرد بروید این که زن عریان شود برابری است؟ این که زنی را در المپیک در مقابل دید همگان برهنه کنند برابری است؟ این تحقیر زن است.

از فضای قبل از انقلاب در مورد زن زجر می‌کشیدم!/ معتقد به الگوی سوم زن هستم

یک موضوعی که با آن بر ضد اسلام و جایگاه زن در اسلام تبلیغات رسانه‌ای وسیعی می‌کنند مسئله چند همسری است که تحقیق زیادی در این زمینه کرده‌ام که شامل همه افراد نمی‌شود و اگر هم بشود از مرد خواسته شده که حتما عدالت را رعایت کند.

چند همسری جایگاه خود را دارد و مربوط به زنانی است که به نحوی همسر خود را از دست داده‌اند و یا یتیم هستند و هیچ پشتوانه‌ای ندارند. اینجا چند همسری به عنوان حفاظی برای زن مطرح می‌شود و اگر با دید عقلانی نگاه کنیم باید از خود بپرسیم که چرا باید خدا زن را کمتر از مرد می‌آفرید مگر با زن دشمنی داشته است؟

به الگوی سوم زن معتقدم

چه الگویی را مناسب زن ایرانی می دانید؟

در سفرهایم سعی داشته‌ام به فرهنگ دیگر کشورها توجه کنم و نقاط قوت و ضعف دیگر جوامع را با جامعه خودمان مقایسه کنم. از خانم‌ها می‌خواهم که بیشتر با حقوق خود آشنا شوند و فریب تبلیغاتی که علیه وضعیت زنان در ایران زده می‌شود را نخورند. لازم است که خانم‌ها خودشان قرآن و احکام اسلامی را بخوانند تا با حقوق و تکالیف خود به عنوان یک زن بیشتر آشنا شوند.

از نظر من الگوی زن مسلمان همان حضرت زهرا و حضرت زینب (س) هستند حضرت زهرایی که در تمام سخنرانی‌های حضرت علی (ع) شرکت داشته است.

زن در قبل از اسلام بسیار تحقیر می‌شده است و دختران را زنده به گور می‌کردند چرا که آنقدر جنس مونث مبتذل و مورد تلذذ جنسی واقع شده بود که خانواده‌ها احساس می‌کردند که اگر صاحب دختری شوند ننگ کرده‌اند.

در همان شرایط می‌بینیم که با ظهور دین مبین اسلام پیامبر بزرگترین تکریم را از مقام زن می‌کند دست حضرت زهرا (س) را می‌بوسد و به او لقب مادر پدر می‌دهد و هر روز که از در خانه‌اش رد می‌شده مرتب زهرا (س)، همسر و فرزندانش را با صدای رسا مورد خطاب قرار داده و احوال او را جویا می‌شده است.

و یا حضرت خدیجه سلام الله علیها را داریم که پشتیبان اسلام و پیامبر جلیل‌القدر اسلام هستند و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای دارند. و یا شاهدیم که در جریان کربلا نیمی از بار کربلا و یا حتی انتقال تمام حقیقت کربلا به خارج از آن بر عهده زنی به نام حضرت زینب سلام الله علیها. ما در این زنان بزرگوار نه انفعال در مسائل سیاسی و اجتماعی عصر خودشان را می‌بینیم و نه بی‌توجهی به خانواده و همسر را بلکه به صورت موفق در هر دو حوزه فعالیت داشته‌اند.

البته معتقدم آنچه از انحراف خانم ها به سمت شبهات مطرح شده توسط غرب جلوگیری می کند تربیت صحیح و آگاهانه و رفتار مناسب با او در محیط خانواده به خصوص توسط محارم مذکر خانواده با او است. مکتب اسلام نه زن را چون مکتب شرقی در پستو می‌پسندد و نه چون مدل غربی ویترینی برای قلب‌های مریض و صنعت کثیف برده داری جنسی.

غرب در حوزه زن و حقوق زن به عصر جاهلیت بازگشته است

نگاه غرب به زن را چگونه می بینید؟

در شرایط جاهلیت، ناگهان اسلامی به میدان آمد که می‌گفت حق ندارید بدون ازدواج با زن ارتباط جنسی داشته باشید. وقتی قرار شد پادشاه حبشه بین مسلمان مهاجرت کرده به حبشه و مشرکان عربستان قضاوت کند، وقتی مهاجران عنوان کردند که ما زن را به عقد خود در می‌آوریم مشرکان با تمسخر گفتندکه ما همین طور با زنان هستیم و چه نیازی به عقد و مهر است! متاسفانه امروز غرب هم همین طور است. غرب زن را بلکه انسان را کالا می بیند، موجودی سهل الوصول که نیازی نیست به او تعهدی داشت.

ازدواج حفاظت از زن است/ پدر و مادرها نسبت به ازدواج به موقع فرزندان بی‌توجه نباشند

آیا ازدواج را و قوانین آن را ظلم به زن نمی‌دانید؟

امروز از یک طرف شرایط ازدواج برای اغلب جوانان سخت و دست‌نیافتنی است و از سوی دیگر به گونه‌ای تبلیغ می‌شود که گویی ازدواج ظلم به زن است اما کشاندن زن به روابط نامشروع و ناامن اشکالی ندارد، چرا؟ چون مدرنیته و غرب می‌گوید؟ در حالیکه می‌بینیم بیشترین جرم و جنایت جنسی به زنان در غرب توسط کسانی اتفاق می‌افتد که ارتباط موقتی با زنان و دختران دارند.

یکی از بیمارانم می‌پرسید که دخترم بیمار است و هیچ تمایلی به ارتباط با پسران ندارد، جالب است که ارتباط غیراخلاقی داشتن نشانه سلامتی شده است! به او گفتم که بگذار دخترت با کسی ازدواج کند که به صورت رسمی حاضر به تعهد به دختر توست، در واقع ازدواج برای حفظ زن، حقوق و احساسات اوست.

باید برتری‌های فرهنگی خودمان را اعلام کنیم

راه حل امروز در حوزه زنان را چه چیزی می‌دانید؟

از آنجایی که با خانواده‌ها و جوانان بسیار ارتباط دارم فکر می‌کنم باید مقداری مردم‌مان را از برتری‌های فرهنگی اسلام آگاه کنیم و نگاه صحیح اسلام به زن را برای مردم جامعه تبیین کنیم. در بحث امر به معروف و نهی از منکر لازم نیست برخورد تند داشته باشیم همین که عقایدمان را ابراز کنیم خود به خود به دیگران می‌رسد.

از اینکه در کل عمر علمی و تخصصی خود توانسته‌ام خانواده‌ام را حفظ کنم و در آگاهی رسانی به دیگران فعال باشم احساس خوشبختی می‌کنم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد