کاهش آمار ازدواج طی سال ۹۶ در استان مرکزی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از استان مرکزی، حجتالله درودگر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، امروز، ۱۳تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل دادگستری استان برگزار شد گفت: برنامههای سال گذشته این
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از استان مرکزی، حجتالله درودگر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، امروز، ۱۳تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل دادگستری استان برگزار شد گفت: برنامههای سال گذشته این معاونت در بخشهای فرهنگی، مردمی مشارکتهای مدنی، وضعی انتظامی، واحد اطلاعرسانی و اداره حقوقی قضایی ۱۶۴ جلسه با ۵۵۸ مصوبه و شرکت ۹۹۹ نفر است. تعداد کارگاههای برگزار شده ۱۳۱ کارگاه با مشارکت ۲ هزار و ۸۵۹ نفر.
وی با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با زیرمجموعههای اعلام شده برنامههای خود در سال ۹۷ را با جدیت دنبال میکند، اظهار کرد: سال گذشته برنامههای این معاونت در قالب ۴۶ طرح اجرا شده که آمار امسال به ۴۹ برنامه رسیده است.
معاون اجتماعی دادگستری کل استان در تشریح برنامههای فرهنگی اجتماعی بیان کرد: تحکیم بنیان خانواده از جمله اولویتهای کاری است، تمام مشکلات و شاخصههایی که به حوزه خانواده مرتبط باشد در بخش فرهنگی معاونت اجتماعی دنبال میشود.
درودگر از افزایش آمار طلاق در جامعه ابراز نارضایتی کرد و افزود: نسبت طلاق به نسبت ازدواج در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ با افزایش روبهرو بوده است، علت این افزایش، افزایش آمار طلاق نیست بلکه نسبت آمارها به ازدواج سنجیده شده است، تعداد طلاقها در سال ۹۵، ۳ هزار و ۲۲۵ و در سال گذشته ۳ هزار و شانزده، از لحاظ تعداد آمار کاهش داشتیم، آمار ازدواج در سال ۹۵، ۱۱هزار و ۳۹ و سال گذشته ۹ هزار و ۱۴۲ که نشان از کاهش ۱۹۰۰ ازدواج دارد.
وی با بیان اینکه فعالیت در حوزه تحکیم بنیان خانواده از ضروریات است، از راهاندازی مراکز مشاوره ویژه تشکیل پروندههای خانوادگی قبل از به دادگاه خبرداد و افزود: در این مراکز ریشه اختلافات خانوادگی شناسایی شده و درصدد رفع آن هستیم که ۱۰ درصد پروندهها منجر به سازش شده است.
این مقام مسئول تعداد مراکز مشاوره در سال ۹۶ را ۴ مرکز در اراک عنوان کرد و گفت: در سال جاری ۲ مرکز در ساوه، یک مرکز در دلیجان، ۲ مرکز در محلات، ۲ مرکز در خمین و یک مرکز در شازند راهاندازی شدند. در حال حاضر ۱۲مرکز مشاوره در این حوزه فعالیت دارند. آموزشهای پیش از ازدواج نیز در این مراکز صورت میگیرد.
وی در ادامه از اجرای طرح تربیت مصلحین و حکمین قرآنی توسط معاونت اجتماعی دادگستری کل استان خبر داد و افزود: برای فعالیت در این بخش از اقشار مختلف جامعه که مورد اعتماد مردم محلات، بستگان، روستا و شهر بودند استفاده کردیم، از این افراد به عنوان داور ویژه خانوادههایی که داور در حل اختلافات ندارند استفاده میشود. برگزاری ۹ کارگاه آموزشی با شرکت ۱۵۷ نفر از برنامههای اجرایی سال گذشته به شمارمیرود. این برنامهها درسال جاری نیز ادامه دارد.
دروگر اضافه کرد: ایجاد مراکز ملاقات فرزندان طلاق(مرکز مهر خانواده) و پشتیبانی استمرار فعالیت مراکز موجود در استان از دیگر خدمات ارائه شده است، حضور فرزندان طلاق در کلانتریها و پاسگاهها زمینه آسیب را فراهم میکرد، ازاینرو تصمیم بر این گرفته شد تا مراکز تعیین شود تا فرزندان در آن تبادل شوند. ۲ مرکز فعال در اراک داریم و یک مرکز نیز در ساوه راهاندازی شد.
وی از برگزاری کارگاههای ارتقاء مهارت مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی ویژه زوجین متقاضی طلاق(مهر) خبر داد و گفت: حضور زوجین در این کلاسها رایگان و اجباری است، ۲۳ کارگاه با ۲۹۲ نفر برگزار شده است که این کارگاه صلح و سازش ۵ درصدی را نشان میدهد.
درودگر ادامه داد: تدوین سند کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد و طلاق با دفتر معاونت اجتماعی استانداری از دیگر برنامههاست، امسال دستگاههای عضو با جدیت بیشتری حاضر هستند، سال گذشته سند به تمام ادارات ابلاغ شده است و خدمات در قالب ۲۱ دوره بازرسی توسط معاونت اجتماعی دادگستری انجام شده است.
وی برگزاری کارگاههای سبک زندگی ویژه سربازان تحت عنوان فرزندان آفتاب، برگزاری کارگاههای بیست و سه مهارت تربیت فرزند برای والدین ابتدایی استان، برگزاری کارگاههای رشدمدار ضمن خدمت فرهنگیان، پیگیری استمرار اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان(نماد)، برگزاری کارگاه مهارت اجتماعی پایه ویژه مربیان مهد کودک، هماهنگی و مشارکت در نهادینهسازی آموزشهای پیش از ازدواج، پیگیری اجرای شیوهنامه یا دستورالعمل اداره مراکز مشاوره در خانواده، پیگیری اجرای آییننامه مراقبت بعد از خروج معتادان موضوع ماده ۱۶ اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری از خشونت استان و پیگیری اجرای آن، برگزاری کارگاه اصلاح و باز اجتماعی کردن مرتکبین جرائم امنیت اخلاقی، برگزاری کارگاههای اصلاح و بازاجتماعی کردن مرتکبین جرائم درجه ۶ تا ۸، پیگیری استقرار سامانه پیشگیری از طلاق، برگزاری کارگاههای اصلاح و باز اجتماعی کردن زندانیان و برگزاری کارگاههای سبک زندگی ویژه معتادین بهبود یافته از دیگر برنامههای حوزه فرهنگی است.
وی در تشریح برنامههای حوزه امینتی انتظامی به اجرای برنامههای ارتقای توانمندی نظام نظارت انتظامی و بازرسی در صیانت از منابع آب، اجرای طرح ناامنسازی محیطهای تولید و توزیع مواد مخدر سنتی با استفاده از ظرفیت بسیج، ارتقای مداخالات انتظامی کاهنده رفتارهای خشن به ویژه ضرب و جرح و قتل اشاره کرد.
درودگر اضافه کرد: مشارکت در شناسایی ظرفیتهای قانونی دستگاههای اجرایی در کاهش ورودی پرونده و هماهنگی اجرای راهکار پیشگیریانه، اجرایی کردن مفاد تفاهمنامه معاون اجتماعی دادگستری با اتاق اصناف، اجرای طرح نحوه نظارت و بازرسی از بیمارستانها و واحدهای بهداشتی، درمانی به منظور پیشگیری از جرائم و تخلفات پزشکی استان، اجرای تکالیف مقرر در آئیننامه موضوع ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی و الگوی وحدترویه و ارتقا اثربخشی مجازاتهای جایگزین حبس، برگزاری کارگاه آموزشی در راستای ایجاد رویههای واحد رسیدگی قضایی به پروندههای حوزه تصرفات غیرقانونی اراضی ملی و عمومی، اجرای طرح شناسایی و دستگیری محکومین از برنامههای حوزه قضایی معاونت اجتماعی است.
وی سازماندهی و بهرهمندی از ظرفیت دیدهبانان پیشگیری(سامانه سجام) در موضوعات اولویتدار، توانمندسازی و بهرهمندی از ظرفیتهای مختلف نهادهای مذهبی و توانمندسازی و بهرهمندی از ظرفیتهای مختلف سازمانهای مردمنهاد را از برنامههای حوزه مردمی برشمرد.
درودگر به تشریح برنامههای حوزه وضعی پرداخت و گفت: ارتقا عملکرد و اثربخشی کارگروه موضوع تبصره ۱ ماده ۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هماهنگی دستگاههای ذیربط برای کاهش نقاط حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان، هدایت و راهبردی کارگروه استانی پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد جدید، هماهنگی با دستگاههای ذیربط در خصوص اجرای صحیح قانون پیشفروش ساختمان مصوب(۱۳۸۹) و رفع مشکلات آن، بهرهگیری از فناوری نوین در پیشگیری از سرقت خودرو از برنامههای اجرایی است.
معاون اجتماعی دادگستری کل استان مرکزی بیان کرد: ارتقای آگاهیهای عمومی با استفاده از ظرفیت رسانه ملی، اطلاع رسانی و پوشش خبری اقدامات و فعالیتهای استان، ارتقای آگاهیهای عمومی با استفاده از ظرفیتهای رسانهای نوین، انجام اقدامات و فعالیتهای رسانهای برنامههای مصوب سال ۹۷، ارتقای آگاهی عمومی با استفاده از ظرفیت نمایشگاهها، جشنوارهها و همایشها، ارتقای آگاهیهای عمومی با استفاده از ظرفیت رسانههای مکتوب، ارتقای آگاهیهای عمومی با استفاده از ظرفیت تبلیغات محیطی از برنامههای حوزه اطلاعرسانی است.
وی تدوین و ارائه منظم گزارش مؤثر آماری جرائم، دعاوی و آسیبهای اجتماعی استان، مشارکت در برگزاری، همایش، پیمایش و کنگره در حوزه موضوعات اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، انجام طرحهای پژوهشی را از برنامههای مرکز مطالعات خواند و تصریح کرد: برگزاری جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، برگزاری شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستانهای تابعه، اجرا و ثبت پیشرفت برنامههای مصوب واحد سامانه در سال ۹۷ و تدوین برنامههای سال ۹۸ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان را از برنامههای اجرای سال جاری عنوان کرد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰