دستگاههای فرهنگی در موضوع دین کمکاری کردهاند
دکتر همایون قسمتی، یکی از روانشناسان استان و اساتید دانشگاه کردستان در گفتوگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: نقش آموزههای دینی و بهویژه نماز در نگهداشتن جامعه و ایجاد پویایی، نشاط، شادابی و راضی نگهداشتن ختم به این موضوع میشود که ایجادکننده یک رضایت درونی در فرد میشود.وی افزود: رضایت درونی زمانی اتفاق میافتد
دکتر همایون قسمتی، یکی از روانشناسان استان و اساتید دانشگاه کردستان در گفتوگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: نقش آموزههای دینی و بهویژه نماز در نگهداشتن جامعه و ایجاد پویایی، نشاط، شادابی و راضی نگهداشتن ختم به این موضوع میشود که ایجادکننده یک رضایت درونی در فرد میشود.
وی افزود: رضایت درونی زمانی اتفاق میافتد که فرد از ظرفیتهای در کنار خود ازجمله دولت، سیاست، دین و اقتصاد برخورداراست ولی نقش دین در این میان بارزتر است.
قسمتی بیان کرد: کسی که از آموزههای دینی قوی برخوردار است از آسیبهای اجتماعی در امان است یعنی فرزندی که از خانواده دینی بیرون آمده کمتر در معرض آسیب اجتماعی قرار میگیرد و اگر در این زمینه سؤالی برای فرد پیشآمده ابزار دین جوابگو خواهد بود.
با اشاره به اینکه از دستگاههای فرهنگی، نهادهای مسئول، ستادهای اجرایی امربهمعروف و نهی از منکر دو گلایه دارم، بیان کرد: اول اینکه دستگاههای فرهنگی در موضوع دین واقعاً کمکاری کردهاند و به اعتقاد بنده باید مسئولان دستگاههای فرهنگی باید بین مردم توبه کنند.
این روانشناس عنوان کرد: در پروسههای فرهنگی دستگاههای مسئول یا شکست مطلق خوردهاند یا در آستانه شکست هستند و یا کنار رفته و کارهای حاشیهای انجام میدهند و متن موضوع دین فراموششده است.
وی اعلام کرد: الان به آن اندازه که ضد دینها در بحث دین کار میکنند، دیندارهای بودجهدار کار نمیکنند و امروز فرامذهبیها و آنهایی که ضد اعتقادات تسنن و تشیع هستند، روی معلم، دانشآموز، دانشجو، پیر، جوان و … کار میکنند و دین انگلیسی را تبلیغ میکنند و باورهای مردم را به تمسخر میگیرند.
گروههای انحرافی باورهای غلط را به دانشجویان ما میآموزند
قسمتی ادامه داد: امروز این گروههای انحرافی باورهای غلط و نادرستی را به خورد دانشجویان ما میدهند، حال چرا این امر اتفاق میافتد به این دلیل که درجایی که ما باید جوانانمان را هدایت میکردیم این کار صورت نگرفته است.
وی گفت: البته همه این امور را نباید به دستگاههای فرهنگی ربط داد ولی دستگاههای فرهنگی در امور محوله کوتاهی کردهاند چراکه میتوانستند بهتر از این عمل کنند و با استفاده از حداقلها، حداکثرها را جذب کنند.
این استاد دانشگاه افزود: ما برای مقابله با هجمههای فرهنگی و از دست ندادن حداکثرها باید از حداقلها نهایت استفاده را ببریم و نباید شکست را در میدان بپذیریم چراکه رهبر معظم انقلاب میفرماید که در بحث فضای مجازی جنگ در میان است.
دین تنها نهادی که حمایتکننده قوی در عمل و کارکرد ندارد
وی با اشاره به اینکه دین تنها نهادی است که حمایتکننده قوی در عمل و کارکرد ندارد، بیان کرد: در بحث دین خیلی کار نکردیم و خیلی هم دیر شده اما میشود برگردیم و بازسازی کنیم و خوب وارد عمل شویم.
قسمتی تأکید کرد: دین میتواند مقاومت را در فرد تقویت کند، پول تمام مشکلات فرد را صد درصد حل نمیکند اما آنچه تمام مشکلات زیر چترش قرار میگیرند، دین است. یعنی وقتی فرد از هر دری ناامید شد میگوید که امیدم خداست.
این ستاد دانشگاه افزود: وقتی دین را از فرد گرفتند دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و با هر چیزی معامله میشود لذا باید روی اعتقادات پررنگ کارکنیم و تولیدات خوب، نیروهای خوب، برنامه کارشناسی خوبی داشته باشیم، میتواند در تقویت دین در جامعه کمک کند.
وی افزود: ما باید کارکردهای شناختی دین را تقویت کنیم چراکه روی کارکردهای سطحی دین زیاد کارشده است و وقتی کارکردهای شناختی دین برای فرد مشخص شد بهطرف دین آمده و دینباور میشود.
قسمتی در پایان یادآور شد: ما باید بپذیریم که اشتباه کردیم، شعار دادیم عمل نکردیم و این امر باعث شده که مردم از دین فاصله بگیرند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰