مراجعه به منازل برای دریافت کمک خلاف قانون است
جواد بهنام، جانشین معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، با اشاره به صدور مجوز موسسات خیریه مردمنهاد از سوی سه نهاد فرمانداریها(وزارت کشور)، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی، اظهار کرد: مؤسسههایی که از سازمان بهزیستی مجوز میگیرند، در راستای فعالیتهای این سازمان فعالیت دارند که از
جواد بهنام، جانشین معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، با اشاره به صدور مجوز موسسات خیریه مردمنهاد از سوی سه نهاد فرمانداریها(وزارت کشور)، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی، اظهار کرد: مؤسسههایی که از سازمان بهزیستی مجوز میگیرند، در راستای فعالیتهای این سازمان فعالیت دارند که از جمله آنها میتوان به پیشگیری از اعتیاد و دیگر آسیبهای اجتماعی، حمایت از معلولان و توانخواهان، حمایت از ایتام، کودکان بدسرپرست و بیسرپرست و … اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مؤسسههای خیریه دارای مجوز از سوی سازمان بهزیستی در حوزههای مسکن، تأمین جهیزیه، درمان و توانبخشی، نگهداری ایتام، توانمندسازی، اشتغال و همچنین امور فرهنگی مانند پرداخت کمکهزینه تحصیلی فعالیت دارند، ادامه داد: این مؤسسهها در ماه رمضان نیز مانند سایر روزهای سال، براساس اساسنامهشان فعالیت دارند اما بیشتر اقداماتشان در حوزه تهیه غذای گرم و سبد کالا برای نیازمندان، حمایت از خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست و برگزاری برنامههای فرهنگی از جمله جلسههای آموزش قرآن، سخنرانی و … است که در ماه رمضان با قوت بیشتری پیگیری میشود.
نظارت دائمی سازمان بهزیستی بر مؤسسههای خیریه
بهنام در پاسخ به سوالی در رابطه با مزیت کمک از طریق مؤسسههای دارای مجوز از سوی بهزیستی، از نظارت دائمی بر فعالیتهای آنها خبر داد و افزود: فعالیت و معاملههای مؤسسههای زیر مجموعه سازمان بهزیستی به صورت سالیانه و فصلی از سوی سازمان نظارت میشود.
وی اضافه کرد: علاوه بر آنکه به منظور پیشگیری از پولشویی و سوء استفاده از نیات خیرخواهانه مردم، گزارش مالی توسط کارشناسان ما ارزیابی و علاوه بر سازمان بهزیستی، به اداره امور مالیاتی نیز ارائه میشود تا در صورت تخلف معافیتهای مالیاتی آنان لغو شود.
جانشین معاون اداره مشارکتهای مردمی بهزیستی استان با تأکید مجدد به نظارت سازمان بهزیستی بر عملکرد مؤسسههای خیریه، تصریح کرد: به جرأت میتوانم بگویم هیچ مؤسسه دارای مجوزی که تحت نظارت نباشد و یا عملکردش از دید ما پنهان باشد، وجود ندارد.
وی با بیان این مطلب که مؤسسههای خیریه در خصوص روشهای جذب مشارکتهای مردمی، موظف به ارائه آنها به سازمان بهزیستی و دریافت تأیید هستند، اعلام کرد: برخی مؤسسهها با همراه داشتن دسته قبض، برای دریافت کمکهای مردم به در منزل و یا محل کار آنها مراجعه میکنند در حالیکه حق چنین کاری را ندارند و مردم نباید به آنها اعتماد کنند؛ سازمان بهزیستی به طور کلی با مراجعه برای دریافت مشارکت مردم مخالف است مگر آنکه شناخت اولیه بین فرد خیر و مؤسسه وجود داشته باشد.
بهنام در همین راستا با تأکید به اینکه مردم باید پیش از کمک به مؤسسهها درباره آنها استعلام کنند، اضافه کرد: توصیه میکنم مردم به مؤسسههایی که درباره آنها شناختی ندارند، مراجعه نکنند.
جانشین معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در در رابطه با اقدامات در دستور کار این معاونت برای تسهیل دسترسی مردم به مؤسسههای دارای مجوز، بیان کرد: ما در سال جاری به دنبال آن هستیم که درگاه الکترونیک ویژهای را برای معرفی و اعلام شماره حساب مؤسسههای خیریه استان راهاندازی کنیم تا مردم بتوانند کمکهایشان را به شکل آسانتری ارسال کنند.
شماره حساب مؤسسه نزد بانکها مورد تأیید است
وی همچنین با اشاره به شماره حسابهایی که به نام مؤسسههای خیریه در شعب بانکها ارائه شده است، افزود: شماره حسابهایی که در بانکها وجود دارند، مورد تأیید هستند البته مردم در هنگام ارسال کمکهایشان، باید توجه داشته باشند که شماره حسابهای به نام شخصیتهای حقوقی یعنی مؤسسهها باشد و باید از ارسال کمک به حساب اشخاص حقیقی پرهیز کنند.
بهنام در پاسخ به سؤالی راجع به نام مؤسسههایی که در اپهای تلفن همراه معرفی شده است، ابراز کرد: سازنده این اپها موظفند درباره مجوز فعالیت چنین مؤسسههایی استعلام کنند؛ همانطور که انتشار آگهی برای یک مؤسسه خیریه نیازمند استعلام مجوز آن است؛ البته سازندگان این برنامهها با هماهنگی نهادهای مربوطه نام مؤسسههای خیریه را جهت ارسال کمک معرفی میکنند؛ علاوه بر اینکه نظارت در این بخش نیز توسط سازمان بهزیستی و وزارت اطلاعات صورت میگیرد.
جانشین معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه معاونت مشارکتهای مردمی بهزیستی خراسان رضوی در راستای بهرهگیری بیشتر از ظرفیت حوزه IT در جهت تسهیل جذب مشارکتهای مردمی، با اداره مخابرات استان و برخی شرکتهای خصوصی در حال رایزنی است، بیان کرد: امیدواریم بخشی از این برنامه که مربوط به اداره بهزیستی استان است، تا عید فطر اجرایی شود که در صورت تحقق، امکان پرداخت فطریه توسط سامانه ۲۰۰۰ و کدهای USSD ویژه اداره بهزیستی استان فراهم خواهد شد.
بهنام در همین راستا ادامه داد: با این کار، امکان ارسال آسانتر کمکهای مردمی امکانپذیر خواهد شد؛ امیدواریم با گسترش این حوزه و اضافه کردن مؤسسهها به طرح، در اوقات دیگر سال نیز امکان ارسال مشارکتها به شکلی هرچه آسانتر برای مردم فراهم شود.
وی در پایان، ضمن تشکر از ایکنا، با ابراز این مطلب که ظرفیت کار خیر در مشهد بالاتر از چیزی است که در حال حاضر وجود دارد، اضافه کرد: ما در سال جدید به دنبال آن هستیم که زمینه انجام هرچه بیشتر کار خیر و امکان ارسال مشارکتها به صورت مستقیم توسط خود مردم برای مردم فراهم شود و به واسطه شدن سازمان بهزیستی نیازی نباشد.
یادآور میشود، هماکنون ۲۱۸ مؤسسه فعال دارای مجوز از اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در حال فعالیت هستند که ۳۶ مورد در زمینه اشتغال و توانمنندسازی، ۴۷ مورد در حوزه نگهداری و توانبخشی معلولان جسمی، سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلولان ذهنی و ۷۰ مؤسسه با عنوان خانههای فرزندان و مراکز ایتام به انجام امور خیریه میپردازند.
همچنین ۱۷ مؤسسه در حوزه مسکن، ۲۷ مؤسسه در زمینه درمان، ۱۷ مورد در حوزه جهیزیه و ۹۳ مورد در حوزه جذب مشارکتهای مردمی و کمک به نیازمندان فعالیت دارند.
گفتنی است، همچنان که در گفتوگو با جانشین اداره مشارکتهای مردمی اشاره شد، مؤسسههای دارای مجوز از سوی سازمان بهزیستی مورد نظارت و ارزیابی دائمی قرار دارند و به همین علت، یکی از بهترین گزینهها برای ارسال کمکهای نوعدوستانه در ماه رمضان به شمار میروند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰