حل معضل اعتیاد بر سایر آسیب های اجتماعی اولویت دارد
محمد بارانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۶۳ نفر سال گذشته از این اداره خدمات مشاوره در زمینه های طلاق، مشکلات خانوادگی، همسرآزاری، کودک آزاری، خودکشی و غیره دریافت کردند که علت ۱۵ درصد طلاق ها اعتیاد به موادمخدر و آثار آن بوده است.وی بیان کرد: اعتیاد، طلاق، بیکاری، مفاسد
محمد بارانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۶۳ نفر سال گذشته از این اداره خدمات مشاوره در زمینه های طلاق، مشکلات خانوادگی، همسرآزاری، کودک آزاری، خودکشی و غیره دریافت کردند که علت ۱۵ درصد طلاق ها اعتیاد به موادمخدر و آثار آن بوده است.
وی بیان کرد: اعتیاد، طلاق، بیکاری، مفاسد اخلاقی و حاشیه نشینی از جمله آسیب های اجتماعی است که دولت در برنامه ششم توسعه تاکید زیادی بر حل این معضلات داشته است و دستگاه های ذیربط و سازمان های مردم نهاد باید از ظرفیت برنامه های فرهنگی و اجتماعی خود در زمینه حل و کاهش این آسیب ها استفاده کنند.
وی گفت: دولت در برنامه ششم توسعه، بهزیستی را متولی آسیب های اجتماعی قرار داده و از مهمترین برنامه های دولت در زمینه مبارزه با موادمخدر، تخصیص اعتبارات تبصره ۲ ماده ۱۶ در زمینه درمان افراد دچار بیماری اعتیاد است.
رئیس اداره بهزیستی زیرکوه اضافه کرد: سال گذشته برای درمان ۵۹ نفر معتاد ۳۱ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات تبصره ۲ ماده ۱۶ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر توسط این اداره هزینه شده است.
وی با بیان اینکه حمایت از بهبودیافتگان مانع بازگشت آنان به اعتیاد میشود گفت: بهزیستی ایجاد اشتغال و توانمندسازی آنان را از جمله اقدام های پیش بینی شده برای کاهش ابتلای افراد جامعه به موادمخدر می داند که در همین راستا سال گذشته برای ۱۰ معتاد بهبود یافته اشتغال در زمینه هایی چون دامپروری، کشاورزی، داروگیاهی و… ایجاد و ۱۲۳ میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.
بارانی با تاکید بر لزوم توجه به آموزش های مهارت زندگی برای پیشگیری از اعتیاد که باید به طور ویژه در سطح خانواده ها، مهدکودک ها، مدارس و دانشگاه ها پیگیری شود گفت: سال گذشته کلاس آموزشی در زمینه مبارزه با انواع مواد مخدر، برگزاری همایش، برپایی نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، کارگاه های مهارت های زندگی و …برگزار شد که یکهزار و ۲۵ نفر از آن بهره مند و سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در این زمینه هزینه شده است.
وی نبود نشاط در جامعه، فقر، بیکاری، ناکامی در برقراری روابط خانوادگی، نبود عزت نفس، نداشتن توانایی نه گفتن به پیشنهاد دوستان، نداشتن اعتماد به نفس و حس خودپنداری را از دلایل اجتماعی اعتیاد برشمرد و گفت: ایجاد شور و نشاط، برنامه ریزی و پرکردن اوقات فراغت شهروندان به ویژه قشر جوان و نوجوان جامعه، برگزاری مسابقات ورزشی و… نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد خواهد داشت.
رئیس اداره بهزیستی زیرکوه اظهار کرد: این اداره قصد دارد اقدام به ایجاد پایگاه خدمات اجتماعی و صدور مجوز کمپ ترک اعتیاد برای متقاضیان کند.
وی افزود: در حال حاضر یک مرکز کاهش آسیب (DIC) به نام توکل وجود دارد که به ۱۰۰ معتاد خدماتی از قبیل تحویل بسته غذایی، بسته کاهش آسیب، تحویل سبد بهداشتی، ارایه مشاوره فردی و گروهی، برگزاری کارگاه و نمایشگاه در زمینه اعتیاد و پیشگیری از آن، شناسایی پاتوق های معتادان و… را ارایه می کند و ۶۱ میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.
شهرستان زیرکوه سال ۱۳۹۱ تاسیس شد. حاجی آباد مرکز آن در فاصله ۸۵ کیلومتری مرز با افغانستان و ۱۸۵ کیلومتری بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد.
۳۲۱۵*۳۰۲۸
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰