فساد مالی و اشتغال زنان در کشورهای منتخب
چکیده آثار مخرب فساد مالی موجب شده است تا شناسایی راه کارهای مقابله و کنترل آن همواره مورد توجه محققین باشد. در این راستا در مقاله حاضر تلاش میشود تا تأثیر اشتغال زنان در بخش عمومی بر فساد مالی مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور با استفاده از داده های آماری ۴۵ کشور منتخب
چکیده
آثار مخرب فساد مالی موجب شده است تا شناسایی راه کارهای مقابله و کنترل آن همواره مورد توجه محققین باشد. در این راستا در مقاله حاضر تلاش میشود تا تأثیر اشتغال زنان در بخش عمومی بر فساد مالی مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور با استفاده از داده های آماری ۴۵ کشور منتخب شامل ایران طی دوره زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۳ تأثیر سهم نسبی اشتغال زنان در کل اشتغال بخش عمومی همزمان با دیگر متغیرهای تأثیرگذار از جمله حاکمیت قانون، درجه باز بودن و تولید ناخالص داخلی سرانه بر متغیر وابسته فساد مالی مورد مطالعه قرار میگیرد.
نتایج حاصل از برآورد الگو به روش اقتصاد سنجی داده های تابلویی منعکس میکند که در پی افزایش سهم نسبی اشتغال زنان در کل اشتغال بخش عمومی، فساد مالی کاهش مییابد. این به مفهوم تأیید فرضیه تحقیق حاضر است. بنابراین به عنوان یک راهکار برای مقابله و کنترل فساد افزایش سهم نسبی اشتغال زنان در بخش عمومی میتواند مورد توجه قرار گیرد. همچنین نتایج نشان میدهد که تأثیر درجه باز بودن اقتصاد بر شاخص فساد مالی منفی و تأثیر تولید ناخالص داخلیسرانه و حاکمیت قانون بر آن مثبت و معنیدار است و کاهش فساد را در پی دارد.
کلیدواژهها: اشتغال زنان؛ فساد مالی؛ داده های تابلویی
نویسندگان:
سعید کریمی: دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه بابلسر
محمد تقی گیلک حکیم آبادی: دانشگاه مازندران بابلسر، دانشکده علوم اقتصادی و اداری
زهرا نباتی: دانشگاه مازندران بابلسر، دانشکده علوم اقتصادی و اداری
فصلنامه پژوهش نامه زنان – دوره ۸، شماره ۲۲، زمستان ۱۳۹۶.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰