تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 فروردین 1397 - 5:02
کد خبر : 28060

شخصیت مذهبی در زوجین، مانع طلاق است

شخصیت مذهبی در زوجین، مانع طلاق است

محسن وکیلی، روانشناس و مشاوره ازدواج وخانواده درگفت‌وگو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه پدیده طلاق همواره از گذشته وجود داشته، اما طی ۱۰ سال اخیر به صورت جهشی افزایش یافته است، اظهار کرد: طبق داده‌های سازمان آمار از هر سه ازدواج، یک مورد آن منجر به طلاق می‌شود. وی افزود: عوامل مختلفی از

محسن وکیلی، روانشناس و مشاوره ازدواج وخانواده درگفت‌وگو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه پدیده طلاق همواره از گذشته وجود داشته، اما طی ۱۰ سال اخیر به صورت جهشی افزایش یافته است، اظهار کرد: طبق داده‌های سازمان آمار از هر سه ازدواج، یک مورد آن منجر به طلاق می‌شود.
وی افزود: عوامل مختلفی از جمله اعتیاد، مشکلات اقتصادی، دخالت خانواده‌ها، خیانت همسران به یکدیگر، روابط فرازناشویی، پنهان‌کاری، مشکلات جنسی، ازدواج‌های زودهنگام، تفاوت شخصیت‌ها و… باعث بروز پدیده طلاق در سطح جامعه است.

دخالت بیجا خانواده‌‌ها، یکی از عوامل طلاق است

این روانشناس بیان کرد: دخالت خانواده‌های طرفین که بیش از اندازه وارد حریم رابطه زوجین می‌شوند، یکی از عوامل طلاق است، این دخالت‌ها باعث می‌شود زن ‌و مرد به خوداتکایی نرسند و با حمایت‌های نابجا ازسمت خانواده‌های خود، مامن خانواده خود را از دست بدهند، در این موارد خانواده‌ها زوجین را بین انتخاب همسر و خانواده‌اش قرار می‌دهند و او را محدود می‌کنند که این شرایط، یکی از زوجین به غلط و با حمایت خانواده‌ خود، طلاق می‌گیرد.
وکیلی با بیان اینکه پایین بودن سطح سواد جنسی و خیانت یکی دیگر از عوامل طلاق است، به اهمیت بلوغ روانی و اجتماعی در زوجین اشاره کرد و گفت: نکته بسیار مهم در امر ازدواج، بلوغ اجتماعی، عاطفی زوجین و در کنار آن بلوغ اقتصادی به‌ویژه در پسران است. عدم تناسب شخصیت، عامل بسیار مهمی است که باعث می‌شود زوجین با اختلافات جزیی به سمت طلاق پیش بروند. ازدواج‌های زودهنگام نیز در معرض آسیب هستند؛ یعنی وقتی افراد در سنین پایین ازدواج می‌کنند به مرور زمان در معرض تنوع، رسانه‌ها و ابزارهای ارتباط جمعی، ملاک‌هایشان تغییر می‌کند.

وی اظهار کرد: در پروسه طلاق زن و مرد نقش ابرازی و کارکردهای عاطفی و اقتصادی خود را از دست می‌دهند و مراحل طلاق به مرور زمان اتفاق می‌افتد، یعنی ابتدا روابط زناشویی و عاطفی قطع می‌شود و طرفین نسبت به هم ابراز علاقه و دوست داشتن نمی‌کنند، بعد از آن به مرحله جدایی مادی می‌رسند که حتی جدا از هم و بیرون از خانه غذا می‌خورند و هرکدام برای خود هزینه می‌کند.
وی با بیان این‌که راهکارهای بنیادی پیشگیری از طلاق به زمان قبل از ازدواج برمی‌گردد، افزود: خودشناسی و دیگرشناسی در پیشگیری از طلاق بسیار مهم است، فرد باید به نیازهای خود آشنا باشد، لذا با خودشناسی بعضی از مسائل حل می‌شود. آمادگی ازدواج، بلوغ اجتماعی، خوداتکایی و عدم وابستگی به خانواده‌ها از جمله مواردی است که طرفین قبل از ازدواج باید خود را نسبت به آن‌ها توجه داشته باشند.

آشنایی پیش از ازدواج، مانع بروز طلاق می‌شود

وی افزود: رفتارهای زوجین نباید صرفا تمایل‌یافته‌گی و الگوبرداری از خانواده‌های خود باشد، بلکه باید فلسفه‌ای توجیه کننده برای اعمال و رفتار خود داشته باشند، برای جلوگیری از طلاق آشنایی و همصحبتی زوجین بسیارمهم است، اما این امر باید دریک چارچوب معین انجام شود که وابستگی اتفاق نیفتد، لذا خانواده‌ها توجه داشته باشند که فضا را باز بگذارند، سخت‌گیری نکنند و تا حدودی زوجین را در شناخت هم آزاد بگذارند، چرا که تصمیم عجولانه باعث طلاق خواهد شد.

اعتماد‌ به‌‍نفس زوجین، راهکار رویارویی با چالش‌های زندگی

این مشاوره ازدواج دامه داد: اعتماد به نفس زوجین باعث می‌شود، تنها خودشان مقابل مشکلات ایستادگی و با اعتماد به یکدیگر، مشکلات را برطرف کنند. درواقع زوجین نباید به صورت مداوم به خانواده‌های خویش متکی باشند، بلکه خودشان باید بتوانند با چالش‌های زندگی کنار بیایند.
وی با بیان اینکه ازدواج‌های فامیلی نیز می‌تواند به نوعی یکی دیگر از عوامل طلاق باشند، بیان کرد: ازدواج خویشاوندی و اقوام نیز نیاز به شناخت دارند، در ازدواج‌های فامیلی نباید رودربایستی با فامیل باعث شود، ملاک‌ها از بین برود و شناخت لازم صورت نگیرد.
وی با بیان اینکه مطالعه در مورد مهارت‌های زندگی زناشویی، مهارت حل مسئله، مطالعه در حیطه هوش عاطفی، بالا بردن سطح سواد جنسی، ارتباط موثر، تفکر منطقی و کنترل خشم از راهکار های پی‌گیری از طلاق است، افزود: طبیعی است که در هر مسیری چالش وجود دارد، از جمله در بحث ازدواج، شغل و تحصیل؛ اما باید دانست که خوشبختی در ازدواج یک فرآیند و یا به نعبیری ازدواج موفق، یک پروسه‌ای می‌باشد که در آن پیشرفت شغلی، سلامت روان، حرمت بین زوجین و خانواده‌ها، وجود فرزند، شباهت‌های ارزشی حمایت خانواده موجود است.
این روا‌شناس ازدواج و خانواده با اشاره به عامل شخصیت مذهبی به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از طلاق است، تصریح کرد: در بحث باورهای دینی و مذهبی، ملاک شخصیت مذهبی افراد است، نه صرفا رفتار مذهبی آنان؛ در واقع صرفا رعایت واجبات از جمله «نماز» و«روزه » بدون توجه به نیازهای عاطفی و روحی همسر خود امری ناپسند است، لذا شخصیت مذهبی با داشتن صفاتی همچون رأفت، قناعت، مهربانی و صبر در پیشگیری از طلاق مؤثر است.
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد