از مشارکت های مردمی در آستان قدس تا نگاه ملی به مساله رفع فقر در کشور/ ۲ سال گذشت؛ حجت الاسلام رییسی در آستان قدس چه کرد؟
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در چنین ایامی یعنی هفدهم اسفندماه سال ۹۴ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام سیّد ابراهیم رئیسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیهالسلام منصوب کردند. و امروز دو
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در چنین ایامی یعنی هفدهم اسفندماه سال ۹۴ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام سیّد ابراهیم رئیسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیهالسلام منصوب کردند.
و امروز دو سال از آن روز می گذرد و به گفته دوست و دشمن اقدامات و برنامه های جامعی در حوزه مسئولیت آیت الله رییسی انجام شده است.
"حل مشکل اشتغال به مدیریت و کار جهادی نیاز دارد، سلامت نظام اداری رمز تداوم اعتماد عمومی است"، "حمایت از گروههای جهادی بسیج دانشجویی در دستور کار آستان قدس رضوی است"، "در زمینه اشتغال نیازمند کار جهادی هستیم"، "فقر و مشکلات معیشتی زیبنده نظام اسلامی نیست"، "بهرهگیری از نیروی کارآمد جوان راه برونرفت از مشکلات کشور است"، "باید با انسجام اجتماعی گرههای کشور را گشود" و "نمایش مدیریت و کار جهادی در پروژه زائرشهر رضوی" این ها تنها بخش کوچکی از تیترهای رسانه های مختلف از اقدامات آیت الله رییسی و کلامی وی در حمایت از محرومان، نیازمندان و نیروی جوان و کاری است.
در ذیل نمونه هایی از تشریح عملکرد تولیت آستان قدس رضوی در این دو سال به شرح ذیل است:
نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دانا: تکریم زائر یکی از مهمترین خصوصیات آستان قدس رضوی در دوره جدید است
حجت الاسلام سید محمدباقرعبادی نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛در خصوص تشریح عملکرد تولیت آستان قدس رضوی از زمان انتصاب تا حال، اظهار داشت: حجت الاسلام رییسی از زمان شروع به کارشان در سمت تولیت آستان قدس رضوی آنجا را متحول کرده اند.
وی با بیان اینکه در این دو سال فعالیت های فراوانی در خصوص محرومیت زدایی در بخش های مختلف کشور انجام گرفته است، افزود: این اقدامات بسیار جالب، جدید و خلاقانه بوده است.
نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از حیث رسیدگی به محرومین، فعالیت های آستان قدس مشهود است، گفت: متاسفانه تبلیغاتی روی بسیاری از این اقدامات انجام نمیشود که نیاز است آستان قدس این امور را به اطلاع مردم ایران اسلامی برساند.
حجت الاسلام عبادی در ادامه بیان داشت: نکته ی دیگری که میتوان در دوره حجت الاسلام رییسی به آن اشاره کرد مردمی تر شدن آستان مقدس رضوی است که به وضوح مشهود است.
وی با بیان اینکه برای مردم جایگاه در شان قائل شدن فضا را صمیمی تر میکند، تصریح کرد: تکریم زائر یکی از بهترین خصوصیاتی است که در این دوره شاهد انجام آن هستیم و مردم نیز این رفتارهای صمیمی و برخودهای مهربانانه را لمس کرده اند.
بنیاد فرهنگی رضوی طلیعهدار خدمت در عرصه تعلیم و تربیت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بنیاد فرهنگی رضوی یکی از موسسات آموزشی و پرورشی وابسته به آستان قدس رضوی است که فعالیت خود را مبتنی بر شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و شکلگیری هویت یکپارچه اسلامی انقلابی قرار داده و توانسته در سه دهه فعالیت خود نقش موثری در ایجاد برترین الگوهای نظام تعلیم و تربیت در پرورش انسانهایی عالم، مومن و متخلق به اخلاق اسلامی داشته باشد باشد و با استفاده از به روزترین روشها و تکنولوژیهای آموزشی، فعالیتهای خود را در تمام نقاط نیازمند ایران گسترش دهد. به بهانه موفقیتها و اقدامات اثرگذار این مجموعه در ۲ سال اخیر با محمد تقی فخریان؛ مدیر عامل بنیاد فرهنگی رضوی به گفتوگو نشستیم تا مروری بر سیاستها و ماموریتهای این مجموعه بر اساس منشور هفتگانه رهبر معظم انقلاب، داشته باشیم.
مدارس امام رضا(ع) از زمان تاسیس تا کنون چه دستاوردهایی را کسب کرده و محور فعالیتهای خود را بر چه اساسی بنا نهاده است؟
٣۵ سال از تاسیس بنیاد فرهنگی رضوی میگذرد که طی این سالها منشاء آثار و برکات فراوانی در حوزه تعلیم و تربیت به ویژه در مناطق کم برخوردار و محروم بوده است. ١٧ کد آموزشی تاسیس شده و بیش از ٧ هزار و ٣٠ دانشآموز در مدارس امام رضا(ع) مشغول تحصیل هستند. علاوه بر مجموعه مدارس امام رضا(ع) که از پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی به ارائه خدمات آموزشی میپردازند، یک دبیرستان علوم و معارف اسلامی رضوی و دو پژوهشسرا نیز تحت نظر بنیاد فرهنگی رضوی فعالیت دارند که اهتمام خود را بر جذب جوانان نخبه و تربیت نیروی جوان مومن و انقلابی متخصص و متعهد در مسیر اهداف خود گذاشته است. پس از انتصاب تولیت معزز آستان قدس رضوی، ما منشور ٧ گانه رهبر معظم انقلاب را به عنوان محور و سند بالادستی فعالیتهای خود قرار دادیم و برنامه جامع ٣ ساله خود را بر اساس آن تدوین کردیم و محور فعالیتهای خود را در جهت ارائه خدمات بهتر و بیشتر در مناطق محروم، همراه با نقشآفرینی تربیتی در بین دانشآموزان سراسر کشور قرار دادیم.
مسلما بزرگترین سرمایه در نظام جمهوری اسلامی ایران، نیروی انسانی و تربیت آن است. در این زمینه بنیاد فرهنگی رضوی چه اهدافی را برای خود در نظر گرفته و چه گامهایی را تا کنون برداشته است؟
به جرئت میتوان گفت امروز بنیاد فرهنگی رضوی بر فراز قله دانش، الگوی کاملی از مدرسه، دانش آموز و علم را در تراز نظام جمهوری اسلامی و جامعه ارائه کرده است. به بالندگی و بلوغ خود نزدیک شده و با تربیت هزاران نیروی متعهد و متخصص، الگویی موفق از آموزش و پرورش اسلامی را به نمایش گذاشته و در راستای نیل به اهداف مذکور گامهای موثری برداشته است. چشمانداز مجموعه بنیاد فرهنگی رضوی، توسعه عدالت آموزشی و ارائه الگویی موفق از آموزش و پرورش اسلامی است و در این راستا گامهای موثری برداشته است. یکی از برنامههای مجموعه برای آشنایی دانشآموزان با فرهنگ، مفهوم و آداب زیارت و بهرهگیری از معارف و سیره حضرت رضا(ع) تشرف به حرم مطهر رضوی است که در طول سال تحصیلی این موضوع به عنوان یکی از مهمترین ارکان نظام تعلیم و تربیت در مدارس امام رضا(ع) اجرا شده است. برگزاری دهمین دوره جشنواره بینالمللی «خورشید ولایت» از دیگر مصادیق بارز اهتمام بنیاد فرهنگی رضوی به موضوع تربیت است.
از آنجایی که معلمان نقش موثری در انتقال ارزشهای فرهنگی و اصول اخلاقی جامعه به کودکان و جوانان دارند، با توجه به اهمیت این موضوع چه ملاکهایی برای جذب معلمان در مدارس امام رضا(ع) در نظر گرفته میشود؟
ما ابتدا فهرست کاملی از نیروهای انسانی موفق مدارس استان در حوزههای علمی، اخلاقی و تعهدی را تهیه میکنیم و پس از رایزنی با کارشناسان، نیروهای واجد شرایط،گزینش میشوند. در حال حاضر بیش از ۸۰۰ معلم توانمند در مدارس امام رضا(ع) مشغول به فعالیت هستند که اکثر این نیروها در حوزههای علمی، مهارتهای تدریس، مهارتهای استفاده از تکنولوژی و فناوریهای جدید آموزشی و تعهدات اخلاقی به ویژه قرآن مورد ارزیابی قرار میگیرند. کیفیت بالای کلاسهای درسی و تلاش و پشتکار معلمان و مدیران مدارس موجب شده تا هر ساله تعداد زیادی از دانشآموزان این مدارس در جمع نخبگان علمی کشور باشند و دستیابی به این موفقیت عظیم، بیش از هر چیز مدیون حضور معلمان دلسوز در این مدارس است.
در دهه کرامت رضوی شاهد اتفاق خوبی در حوزه خدمترسانی به زائران و مجاوران بودیم و نوجوانان مشتاق به خدمت در حرم مطهر امام رضا علیه السلام توانستند خادم حضرت رضا(ع) شوند. در رابطه با این طرح کمی توضیح میدهید.
در بند دوم منشور ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی به تولیت معزز آستان قدس رضوی، خدمت به زائران بارگاه منور رضوی از جمله رئوسی است که به آن تاکید فراوان داشتند. بر همین اساس، ما نیز این امر را از رئوس برنامههای خود قرار دادیم که بهترین و تاثیرگذارترین اتفاقاتی که در این زمینه شکل گرفت طرح «خادمیاران نوجوان رضوی» بود که در دهه کرامت سال ۹۶ با حضور بیش از ۲ هزار دانشآموز نوجوان کلید خورد و خدمتهای مختلفی در حرم مطهر رضوی انجام گرفت. در حال حاضر نیز این طرح در حال پیگیری است و توفیق خدمتگزاری برای ۵۰۰۰ دانشآموز فراهم شده است.
چه طرحهای دیگری تا کنون با محوریت دانشآموزان انجام گرفته است؟
با هدف بسترسازی و فراهم آوردن امکان زیارتی حریم قدسی حضرت رضا علیه السلام ویژه دانشآموزان نخبه مناطق محروم و زیارت اولی سراسری کشور، طرح اردوهای فرهنگی تربیتی «زائران مهر» از فروردین ماه سال ۹۶ آغاز به کار کرد. در این اردوها نیز بیش از ۵ هزار دانشآموز از ۲۴ استان کشور به مشهد مشرف شدند. برپایی ایستگاه «میقاتالرضا(ع)» در چناران در دهه پایانی ماه صفر از دیگر مصادیق خدمت به زائران حضرت رضا(ع) است که با محوریت دانشآموزان هر سال برگزاری میشود. این ایستگاه که بزرگترین ایستگاه صلواتی دانشآموزان است به مدت ۵ روز از زائران پیادهای که در ایام شهادت امام رضا علیه السلام از محور شمالی به مشهد مقدس مشرف میشوند، به صورت شبانهروزی و داوطلبانه استقبال میکند.
آیا طرحی بوده که با مشارکت دانشآموزان و معلمان انجام گرفته باشد؟
بله، طرح «نشاط و تعالی». در واقع این طرح از جمله طرحهایی است که با هدف توانمندسازی و افزایش مشارکت دانشآموزان در فعالیتهای تربیتی -مذهبی بنیاد فرهنگی رضوی و فعالسازی خادمیاران مدرس مربی و مدیر تشکیل شده تا خدمات آموزشی و تربیتی مختلفی به صورت رایگان به دانشآموزان محروم حاشیه شهر ارائه شود.
آیا طرح و برنامهای در زمینههای فرهنگی، سلامت و بهداشت، آموزش و غیره نیز برای مناطق محروم داشتهاید؟
بله بسیار. اجرای رایگان طرح «پایش ساختار قامتی» مدارس مناطق محروم امام رضا(ع) یکی از این طرحهاست که به منظور افزایش سطح سلامت و شناسایی آسیبهای جسمانی دانشآموزان برای۱۵۰۰ دانشآموز اجرا شد. طرح «نذر چادر» با هدف ترویج فرهنگ نذر و وقف در بین دانشآموزان، برگزاری «همایش گفتمان رضوی» ویژه اولیاء دانشآموزان در مناطق محروم به منظور ارتقای سطح آگاهی و جایگاه خانواده در رشد و تربیت فرزندان و جمعآوری و ارسال کمکهای مدارس امام رضا(ع) برای زلزلهزدگان غرب کشور را میتوان از جمله این اقدامات ارزشمند ذکر کرد.
مشارکت دانشآموزان در خدمترسانی به مناطق زلزلهزده چگونه بود؟
خوشبختانه دانشآموزان و اولیا مشارکت حداکثری داشتند و از همان روزهای نخست به منظور ابراز همدردی و کمک به زلزلهزدگان در مدارس امام رضا(ع) ستاد جمعآوری کمکهای نقدی و غیر نقدی تشکیل شد که با جمعآوری کمکهای غیر نقدی، بیش از یک دستگاه کامیون حاوی اقلامی شامل پتو، چادر، پوشاک و مواد خوراکی و شوینده، چادر، آب و غیره به مناطق غرب کشور ارسال شد و با کمکهای نقدی نیز امکان خرید کانکس برای زلزلهزدگان فراهم گردید.
طبق بند چهار منشور هفتگانه رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از ظرفیت فرهنگی آستان قدس رضوی برای ترویج معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع)، بنیاد فرهنگی رضوی در این زمینه چه اقداماتی انجام داده و موفق به کسب چه افتخاراتی شده است؟
اعتقاد ما بر این است که جلسات انس با قرآن و عترت با توجه به جایگاه رفیع قرآن، عترت و نماز به منظور تعمیق و توسعه فرهنگ غنی قرآن، میتواند زمینهساز شکوفایی استعدادهای قرآنی شده و در جهت مهجوریتزدایی از ساحت مقدس قرآن و فراهم کردن شرایط برای انس بیشتر دانشآموزان با قرآن عترت و نماز، اقدامات ماندگاری در دانشآموزان ایجاد کند. بنیاد فرهنگی رضوی یکی از اولویتهای اصلی خود را ترویج آموزههای والای کلام الهی قرار داده و با تشکیل جلسات انس با قرآن به دنبال آن است تا از این فرصت برای ارائه مفاهیم و آموزههای غنی کلام وحی و سیره اهل بیت علیه السلام استفاده کند؛ بنابراین با برگزاری ۱۱۸۶ جلسه محفل قرآنی، کسب ۲۲۰ رتبه قرآنی در سطح کشور و استان خراسان و همچنین کسب ۱۰۰ به رتبه استانی و ۱۲۰ رتبه کشوری در حوزه قرآن، تا کنون گامهای ارزشمندی در جهت شناسایی، پرورش و تربیت استعدادهای قرآنی برداشته است.
آیا طرح و برنامههای فرهنگی و تربیتی دیگری در راستای این بند انجام دادهاید؟
بله. اعتکاف دانشآموزی، اجتماع بزرگ فاطمیون، تجلیل از پرچمداران حجاب فاطمی، مسابقات معارفی، فرهنگی، هنری و ورزشی، تجلیل از نخبگان و برترینهای مسابقات مختلف در «ستارگان سپهر هشتم»، اردوهای رضویان، راهیان نور، اردوی زیارتی عتبات عالیات، تشکلهای دانشآموزی، صدور بیانیههای مختلف همزمان با رخدادها و حوادث روز، پویش خرید نوشتافزار ایرانی –اسلامی، برگزاری مسابقه کتابخوانی انسان ۲۵۰ ساله، همایش «آن روزهای خدایی» و… از دیگر فعالیتهای فرهنگی و تربیتی این مجموعه در راستای منویات رهبر معظم انقلاب است.
چه برنامههایی برای جذب دانشآموزان در فعالیتهای تربیتی و مذهبی انجام گرفته است؟
این نهاد فرهنگی به منظور توانمندسازی و افزایش مشارکت دانشآموزان در فعالیتهای تربیتی مذهبی و تقویت و ساماندهی گروههای دانشآموزی مربی محور، هیئتهای مختلفی را راهاندازی کرده که برخی از آنان از جمله «هیئت محبان»، «رایه الرضا(ع)» و «محبان اهل بیت(ع)» سابقهای طولانی دارند. این هیئتها برنامههای مختلفی را در ایام سال اجرا میکنند. بعضی با برپایی ایستگاههای صلواتی و اجرای مراسم و برنامههای فرهنگی به دنبال جریانسازی فرهنگی هستند و برخی دیگر نیز با توزیع اقلام و بستههای مختلف در بین دانشآموزان محروم، دغدغه رفع نیاز مستضعفان را دارند.
امکانات و تجهیزات مدارس امام رضا(ع) را چگونه ارزیابی میکنید؟
تجهیزات، امکانات و لوازم آموزشی و فضاهای آموزشی نظیر کتابخانه، کارگاه و آزمایشگاه در مدارس امام رضا(ع) در سطح بالا و پیشرفتهای قرار دارد. امکانات سختافزاری و نرمافزاری، هوشمند سازی مدارس، برگزاری دوره های آموزش مهارتهای ایران ICDL بر اساس استانداردهای این بنیاد ویژه همکاران و استفاده بهینه از تجهیزات آموزشی و تکنولوژیهای نوین فناوری اطلاعات از جمله این امکانات است. بر اساس استاندارهای آموزشی فضای آموزشی و پرورشی مورد نیاز هر دانشآموز در مدارس ۸ متر مربع است که در مدارس امام رضا(ع) این فضا مطابق با استانداردها است. این در حالی است که این فضا در اکثر مدارس کشور ۵ متر مربع است و ۳ متر مربع با استانداردها فاصله دارد.
چه اقداماتی در جهت توسعه عدالت آموزشی بر اساس استفاده بهینه از موقوفات تا کنون صورت گرفته است؟
با توجه به بند ۶ منشور ابلاغی مبنی بر حفاظت و نگهداری از موقوفات آستان قدس رضوی باید گفت بنیاد فرهنگی رضوی به عنوان یکی از بزرگترین موقوفههای فرهنگی- آموزشی در کشور و با سه دهه فعالیت خود اقدامات ارزشمندی در این زمینه انجام داده است. به همین منظور، تفاهمنامههای متعددی با معاونتهای مختلف آستان قدس رضوی منعقد شده است. با دستور تولیت آستان قدس رضوی و با نگاه دقیق و عمیق ایشان نسبت به این امر، تا کنون کار مطالعاتی۵ مجموعه در شهرهای مختلف انجام گرفته که قرار است با نام امام رضا(ع) ایجاد شود. کلنگ احداث ساخت مدارس امام رضا(ع) در سال ۹۶، اختصاص زمین برای احداث مجتمع آموزشی در انابد کاشمر، منطقه سیدی و حاشیه شهر شهرستان بیرجند از جمله این طرحها است.
به منظور نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی و ترویج و تشویق دانشآموزان در جهت افزایش تولیدات داخلی چه فعالیتهایی صورت گرفته است؟
در راستای تحقق شعار سال و به منظور آمادهسازی دانشآموزان جهت ورود به عرصه کار و تولید و کسب مهارتهای اولیه برای توانمند شدن در جهت کارآفرینی دانشآموزان مدارس امام رضا(ع)، فعالیتهای مختلفی انجام گرفته است. از جمله این اقدامات تشکیل بازارچههای دانشآموزی شامل بازارهای خرید و فروش دستسازهها است که کارهای تولیدی دانشآموزان در معرض دید همکلاسیها و اولیای آنان قرار داده شده تا ضمن تشویق برای تلاش بیشتر و افزایش تولید داخلی، الگوی سایر دانشآموزان جهت ورود به این عرصه باشد.
نماینده مردم مشهد در مجلس در گفتگو با دانا: امروز شاهد خدمات متنوعی از سوی آستان قدس رضوی در کشور هستیم
حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛در خصوص تشریح عملکرد تولیت آستان قدس رضوی از زمان انتصاب تا حال، اظهار داشت: ضمن تقدیر از زحمات مرحوم آیت الله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی که خدمات شایانی در زمان زمان حیاتشان در این مکان مبارک و شهر مقدس مشهد انجام دادند، پس از حکم رهبری برای حجت الاسلام رئیسی شاهد خدمات متنوعی از سوی آستان قدس رضوی در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از این کارها انجام تسهیلاتی برای فراهم کردن زیارت بهتر و آرامتر زائرین عزیز است، افزود: حضور آستان قدس رضوی در پشتیبانی فقرا و ضعفا در سطح کشور مانند زلزله کرمانشاه و…از دیگر توفیقاتی است که امروز به وضوح شاهد آن هستیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه ریزی برای حضور سالیانه چند هزار زائر اولی که تا امروز توفیق زیارت بارگاه منور علی بن موسی الرضا(ع) را نداشته اند، نیز از جمله اتفاقات مبارک در دوره جدید تولیت آستان قدس رضوی است.
حجت الاسلام پژمانفر عنوان کرد: ورود آستان قدس رضوی به عرصه های برنامه ریزی بلند مدت و جدی در بخش های مختلف و تغییر رویکردهای اقتصادی در فعالیت ها و تحت الشعاع بودن این اقدامات با توجه به مصالح مردم از دیگر اقدامات خوب مجموعه مدیریتی جدید است.
وی با اشاره به اینکه ما شاهد این بودیم که آستان قدس رضوی از پروژه مشهد مال خارج شد و در جهت خدمت به مردم این اعتبار را در آزادراه مشهد_قوچان هزینه کرده است، بیان داشت: انجام این کارها باعث کاهش تلفات جاده ای خواهد شد که به سمت مشهد در تردد هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انجام این اقدامات مردمی بسیار در جهت جلب رضایت عمومی سطح جامعه موثر است، تصریح کرد: امیدواریم این فعالیت ها با توجه به ظرفیت های بسیار بالای آستان قدس رضوی سرعت و شتاب بیشتری در مشهد، خراسان و کشور ایجاد کند.
حجت الاسلام پژمانفر در ادامه عنوان کرد: مشارکت های جدیدی که آستان قدس رضوی در ارائه خدمات دارد به عنوان واسطه گری برای حضور بیشتر مردم در خدمات عام المنفعه از اقداماتی است که کمتر به این مهم پرداخته میشده است که حائز اهمیت است.
مقصودی در گفت و گو با دانا مطرح کرد: نگاه جهادی تولیت آستان قدس رضوی برای رفع مشکلات مردم
حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص تشریح عملکرد تولیت آستان قدس رضوی از زمان انتصاب تا حال، اظهار داشت: در این دوسال شاهد حرکت و ظرفیت جدید در بدنه آستان قدس رضوی با مدیریت حجت الاسلام رییسی هستیم.
وی با بیان اینکه مهمترین شاخصه ای که میتوانیم به آن بپردازیم موضوع اشتغالزایی در سیاست گذاری های جدید آستان قدس رضوی است، افزود: به عنوان مثال در برخی شهرستان ها شاهد کارهای اقتصادی هستیم که شاید وظیفه اصلی آستان هم نباشد اما برای رفع دغدغه مردم و کمک به دولت انجام میپذیرد.
مقصودی با اشاره به اینکه انجام این کارها به صورت مشارکتی با مردم صورت میپذیرد، بیان کرد: محرومیت زدایی و توجه ویژه به فقرا و نیازمندان از دیگر رویکردهایی است که در دوره جدید شاهد شکوفایی آن هستیم.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کم کردن فاصله بین مسئولین و مردم که نگاه های صاحبان اصلی انقلاب را به آرمان های امام راحل و رهبر انقلاب نزدیک و امیدوارتر میکند از نکات قابل قبولی است که در رویکرد جهادی حجت السلام رییسی دیده میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: امروز از بهترین و موفق ترین روش ها برای حرکت رو به جلو ایران اسلامی میتوانیم به مدل مدیریتی حجت الاسلام رییسی در آستان قدس رضوی اشاره کنیم که البته هنوز نیاز به اصلاح و جای کار بیشتری دارد.
مقوصدی با بیان اینکه شفاف سازی مالی از دیگر اقدامات قابل توجه ر آستان قدس رضوی است، گفت: مشکلی که امروز گریبان گیر کشور است مساله بروکراسی اداری است که مردم را اذیت میکند، و باید این مساله توسط تولیت استان آسیب شناسی گردد.
آقای رئیسی بار دولت در محرومیتزدایی را هم به دوش کشیده
حسن رحیمیروشن در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال؛ اظهار کرد: آستان قدس رضوی یکنهاد اجرایی نیست، بلکه نهاد معنوی و فرهنگی است و بیش از هزار سال سابقه دارد و مورداحترام دولتهای مختلف تاریخ ایران بوده است.
وی با اشاره به عملکرد آقای رئیسی بهعنوان تولیت آستان قدس رضوی، تصریح کرد: آستان قدس رضوی بهعنوان یکنهاد ادارهکننده موقوفه الزاماً کار محرومیتزدایی را بر عهده ندارد و اینکه آقای رئیسی این رویکرد را در پیشگرفته، نشان از ایثار و فداکاری اوست.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا گفت: محرومیتزدایی یک امر خداپسندانه است که البته وظیفه آستان قدس رضوی نیست و اگر در این زمینه اقداماتی هم انجامشده، به دولت هم کمک شده است.
وی اذعان داشت: محرومیتزدایی و ایجاد اشتغال و امثال این اقدامات از وظایف دولت است و آقای رئیسی با پیشگام شدن در این زمینهها بار دولت را به دوش کشیده و به آنان کمک کرده است.
رحیمی روشن افزود: این آستان عمدتاً کار فرهنگی را بر عهده دارد و درزمینهٔ توجه به جوانان و انجام امور فرهنگی موفق بوده است.
وی بابیان اینکه آقای رئیسی در عملکرد خود در انجام امور مختلف آستان قدس رضوی موفق بوده است، گفت: اگر سری به مرقد مطهر امام رضا(ع) بزنیم، اقدامات شایسته و زیبای آقای رئیسی را به عینه خواهیم دید چراکه هرروز یک کار فرهنگی و تبلیغی جدید در این مرقد انجامشده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا بابیان اینکه امام رضا(ع) برای مردم ایران یک جایگاه ویژه دارد و حتی از دیگر کشورها برای زیارت این امام حضور مییابند، افزود: برای بسیاری از افراد جامعه ما زیارت امام رضا(ع) به دلیل مشکلات اقتصادی یک آرزو تلقی میشود که آستان قدس رضوی در این زمینه هم برنامه خوبی را اجرا میکند.
وی افزود: در این زمینه آستان قدس رضوی فعالیت خوبی داشته و طرحی را بهعنوان زیارت اولی اجرا میکند و برآوردن آرزو افرادی که هنوز زیارت امام رضا(ع) نصیبشان نشده موجب خرسندی مردم شده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان:آستان قدس رضوی، خدمت رسانی به محرومین را عملیاتی کرد
حجت الاسلام علی دشتکی در گفتگو با خبرنگار نافع که به مناسبت فرا رسیدن دومین سالگرد انتصاب حجت الاسلام رئیسی به سمت تولیت آستان قدس رضوی و تاثیرگذاری خدمات وی به انجام رسید،با بیان اینکه از آنجا که نظام ما نظامی اسلامی، دینی و مذهبی است لذا حوزه های فرهنگی نیز باید حول این محور هدایت شوند گفت: حضور مدیران دین محور در مراکز حساس فرهنگی که مبانی اسلامی و دینی را مورد توجه قرار می دهند از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: شناخت واستخراج مبانی دینی، ضمن به کارگیری آن از الزاماتی است که مراکز حساس فرهنگی نظیر آستان قدس رضوی بسیار به آن نیازمند هستند و از آنجا که آقای رئیسی از حیث توانمندی شناختی و مبنایی از ویژگی های لازم برخوردار بود، لذا از سوی رهبری به عنوان منتصب گردید.
حجت الاسلام دشتکی با اذعان به اینکه حجت الاسلام رئیسی دغدغه های فراوانی به منظور اداره آستان قدس رضوی دارد، خاطرنشان کرد:این نوع انتصابات میتواند در حوزه فرهنگی بسیار اثر گذار باشد البته چنین اثرگذاری هایی نیازمند همراهی و تعامل مراکز اجرایی است.
وی با بیان اینکه، از زمانی که رئیسی در راس هرم آستان قدس رضوی قرار گرفت، گسترش سیره رضوی را در سطح کشور شاهد بودیم،گفت: وی سعی کرد سبک زندگی رضوی را با محوریت آستان قدس در سراسر کشور گسترش دهد.
وی همچنین تصریح کرد: دفتر آستان قدس رضوی هم اکنون خدمات رسانی به محرومین را بیش از پیش ورد توجه قرار داده است که این موضوع در شرایط فعلی جامعه از نقاط قوت و اثرگذاری مدیریت این مجموعه است.
آیتالله مدرسی مطرح کرد: محور قرار گرفتن فرمایشات مقام معظم رهبری از عوامل موفقیت تولیت آستان قدس رضوی
آیتالله سیدمحمد کاظم مدرسی در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به سالروز انتصاب حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی گفت: وی پس از حضور در این منصب با استفاده از تجربیات گذشته و ساز و کارهای موجود توانستند با راهکارهایی برای تکریم زائران آستان قدس و ترویج فرهنگ رضوی گامهای موثرتری را بردارند.
وی با بیان اینکه تولیت آستان قدس از همان روزهای ابتدایی در بین مردم حضور پیدا کرد، افزود: وی با حضور در بین اقشار مختلف مردم ازهمان اوایل انتصاب به دیدگاههای مردمی در خصوص آستان قدس توجه و از آنها بهرهمند شد.
آیتالله مدرسی با اشاره به مسئولیتهای آستان قدس در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و انقلابی عنوان کرد: آستان قدس با انتصاب حجتالاسلام رئیسی در ابعاد مختلف موثر عمل کرد و اشتغال فراوانی را در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی ایجاد کرده است.
وی گفت: از زمان نصب حجت الاسلام رئیسی برای ترویج، تسهیل و به سازی فرهنگ زیارت حرکتهای نویی هم در سطح آستان قدس و هم در سطح استانها انجام شده است و رسیدگی به فقرا و محرومان و دعوت از افرادی که تاکنون به مشهد مقدس مشرف نشده بودند مورد توجه قرار گرفت.
امام جمعه بخش مرکزی یزد تقویت بنیههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، حضور تولیت آستان در مدرسه پریزاد و تدریس وی در این مدرسه، صحبت با مردم در خصوص برنامههای این آستان، هماهنگی با نمایندگی ولی فقیه در استان خراسان رضوی و نمایش نمود زیباتری از بعد انقلابی آستان قدس را از جمله مواردی دانست که با انتصاب حجت الاسلام رئیسی محقق شده است.
مدرسی تجربیات گذشته حجتالاسلام رئیسی، حضور وی در بین مردم و توجه به دیدگاههای مردمی، محور قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری، روحیه کار و تلاش، حسن برخورد با ارباب رجوع و داشتن مدیریت کلان تولیت جدید را از عوامل موفقیت وی در زمینههای مختلف عنوان کرد.
حریم رئیس و مرئوسی با حضور حجت الاسلام رئیسی در آستان قدس شکست
کارشناس مسائل فرهنگی به مناسبت سالروز انتصاب حجت الاسلام رئیسی بعنوان تولیت آستان قدس رضوی، خدمات آستان قدس و تاثیرگذاری واقعی این خدمات در جامعه به خبرنگار تیتریک گفت: علاوه بر بهبود نحوه مراجعه، پذیرایی و توزیع غذا در مشهد مقدس، ایجاد دفاتر در استان ها و تسلیم مالیات از شرکت های تحت پوشش از جمله خدمات شایسته ای بود که در زمان تولیت حجت الاسلام رئیسی انجام شد.
حجت الاسلام علی رسولی با اشاره به اینکه امام رضا (ع) سرمایه دار ترین شخص روی زمین بوده و از صاحبان ثروت فعلی در دنیاست افزود: در گذشته خدمات آستان قدس رضوی همچون امروز بازتاب نداشت درحالیکه این مجموعه به عنوان یک دولت کوچک و یک سازمان بزرگ به عموم خدمات داده و مردم جهان علاوه بر خدمات عمومی از برکات معنوی آن بهره می برند.
وی به توانبخشی روحی و روانی مردم از بعد زیارت امام رضا (ع) اشاره کرد و اظهار داشت: هشتمین امام شیعیان تنها معصومی است که به آن مستقیما دسترسی داریم لذا باید در مدیریت آن تدبیر بیشتری صورت گیرد چرا که در گذشته از نظر سیاسیون نکته منفی آستان این بود که از دولت خدمات می گرد اما خدمات نمی دهد.
حجت الاسلام رسولی با تاکید بر اینکه امروز آستان قدس رضوی با اذن از رهبر معظم انقلاب به واسطه فعالیت اقتصادی خود مالیات می دهد تصریح کرد: در گذشته توزیع خدمات رفاهی آستان و بارگاه امام رضا (ع) جهت دار بود و افراد با رابطه و کانال از رستوران ها و دیگر مجموعه های آن سو استفاده شخصی می کردند.
وی با اشاره به اینکه حجت الاسلام رئیسی برای تامین خدمات و فراگیری آن بین رستوران های ۵ ستاره و معمولی کوپن غذا توزیع می کند تا آنها را به زوار بدهند گفت: برپایی دفاتر استانی آستان قدس رضوی، تحت پوشش قرار دادن موقوفات و حمایت از زیارت اولی ها به صورت رایگان برای حضور در مشهد مقدس از جمله خدمات دیگری است که آستان قدس آن را به عموم ارائه می کند.
کارشناس مسائل فرهنگی در خاتمه به لزوم هزینه شدن درآمد آستان قدس رضوی و امام رضا (ع) برای زوار خاطر نشان داشت: راه اندازی مراکز درمانگاهی، بیمارستان، ایجاد مسکن برای اسکان زوار و مستمندان خدمات دیگری است که در زمان مدیریت حجت الاسلام رئیسی محقق شد و خوشبختانه در این مدت علاوه بر اینکه حریم رئیس و مرئوسی شکست، امام زاده های غریب ساپورت و آبرومند شدند.
اعتقاد، ایمان و باور رییسی به نیروی جوان و انقلابی برای پیشرفت کشور
نیروی جوانی که این روزها بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه ویژه برای رهایی از بیکاری هستند و محرومیت این روزها با این اوضاع و احوال بد اقتصادی و تورم دست و پنچه نرم می کند.
حجت الاسلام رییسی پس از منصوب شدن به تولیت آستان قدس رضوی، برنامه های جامع و تدوین شده ای در راستای محرومیت زدایی، ایجاد انگیز مضاعف در بین دانشجویان جهادی و به ویژه تکریم زائران امام رضا(ع) طرح ریزی و اجرایی کرده است آن هم با اعتماد به نیروی جوان و انقلابی.
اردیبشهت ماه سال جاری بود که در خبرگزاری رسا خواندیم که "پس از ابلاغ حکم تولیت آستان قدس رضوی، تحرک و مدیریت جهادی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی و دیدگاه وی در رسیدگی به محرومان بر مبنای دستور رهبری، سبب نیل و رشد خدمات به بحث زیارت و زائرمحوری شده است.
پروژه زائرشهر رضوی یکی از مهم ترین فعالیتهای آستان قدس رضوی در جهت خدمت رسانی به زائران امام علی بن موسی الرضا(ع) است که اهمیت و ارزش آن وقتی روشن می شود که عدد ورود سالانه ۲۷ میلیون زائر به مشهد مقدس را مورد توجه قرار دهیم و این نکته که بخش عمدهای از این زئران از طبقات کم درآمد و متوسط جامعه هستند را در نظر بگیریم.
پیشرفت هفتاد درصدی پروژه زائر شهر رضوی
سالانه در حدود ۲۷ میلیون زائر به مشهد مقدس سفر میکنند که به طور متوسط اگر ۳ شبانه روز در این شهر اقامت داشته باشند در سال می شود بیش از ۸۰ میلیون خوابِ زائر، که به نسبت ۳۶۵ روز در سال به طور میانگین بالغ بر ۲۲۰ هزار تخت در شبانه روز برای اسکان زائران در مشهد نیاز است. از یک سو در حال حاضر هتلها، مهمانپذیراها و مراکز اسکان مشهد به هیچ عنوان جواب گوی این حجم از نیاز زائران نیست و از سوی دیگر هزینه های بالای اسکان برای اکثر زائران حرم رضوی سنگین است بنابراین با راه اندازی این پروژه در فاز یک که هم اکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته، انتظار می رود جمعیت بیشتری از مشتاقان به زیارت علی بن موسی الرضا(ع) و نیز زیارت اولی ها که مورد توجه ویژه آستان قدس قرار گرفته اند به مشهد مشرف شوند که این سبب رشد بیشتر بخش گردشگری مشهد و ایجاد اشتغال مناسب و پایدار است.
با دستور تولیت آستان قدس رضوی بر مبنای حکم هفتگانه مقام معظم رهبری در رسیدگی به محرومان و زائران کم درآمد ساخت زائرشهر رضوی در دستور کار قرار گرفت. این پروژه در زمینی به مساحت حدود ۳۵ هکتار با زیربنایی حدود ۲۲۰ هزار متر مربع مشتمل بر فضاهای اقامتی و خدماتی احداث شد."
تولیت آستان قدس رضوی که عضو مجلس خبرگان رهبری نیز هست، معتقد است که باید با انسجام اجتماعی گرههای کشور را گشود و طرح مسائل انحرافی، قفلشدن چرخ پیشرفت کشور و زندگی مردم است.
با تولیت رییسی، برنامه های آستان قدس، سر و سامان بهتری پیدا کرده
در این باره «حجت الاسلام مرتضی موحدی» امام جمعه تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور؛ گفت: از زمانی که آیت الله رییسی متولی امور تولیت آستان قدس رضوی شده، برنامه های آستان سر و سامان بهتری پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: برنامه های حجت الاسلام رییسی برای حضور زیارت اولی ها که همیشه مشتقاق یک بار زیارت را داشتند، کمک و رسیدگی به محرومان و برنامه های جهادی او بر کسی پوشیده نیست.
امام جمعه تویسرکان با بیان اینکه توجه ویژه بهمجاورین آستان قدس که مورد سفارش رهبر معظم انقلاب است، به صورت خاصی در دستور کار حجت الاسلام رییسی قرار دارد، افزود: این توجهات به زائران نیز در برنامه های ویژه آستان قدس رضوی که در این ساال ها گسترده تر شده است به چشم می خورد و همان تکریم خاص زائران رضوی است.
نیروی چوان گره گشای مشکلات کشور
بهمن ماه سال جاری نیز در خبرگزاری ایسنا خواندیم که " تولیت آستان قدس رضوی گفته که: نیروی متراکم کارآمد و جوان از سرمایههای بزرگ کشور است که بهرهگیری از این افراد راه برونرفت از مشکلات کشور است.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، در آن نشست که با دانشجویان، دانشگاهیان و خادمیاران در بیرجند داشت اظهار کرد: دشمن به هیچ وجه راضی نیست که ملت ایران در کشور خود دستاوردی داشته باشد.
وی بیان کرد: علم و دانش اقتدار به همراه دارد و این دانش باید به بازار و تولید وصل شود و این یعنی ارتباط با دانشگاه و حوزه صنعت و تولید ایجاد شود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه مثلث علم، اقتصاد و سیاست یک کشور را توانمند میکند گفت: خراسان جنوبی با وجود اینکه در نقطه صفر مرزی قرار دارد اما کمترین آمار جرم و جنایت مربوط به این استان است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از رودآور؛ آیت الله رییسی بر حمایت از گروههای جهادی دانشجویی تأکید دارد و این امر را در دستور کار آستان قدس رضوی قرار داده و بلند می گوید که از بسیج دانشجویی برای خدمت به محرومان پشتیبانی میشود.
ارتباط گیری کار جهادی و ایجاد اشتغال در دستور کار رییسی/ناتوانی در پاسخگویی کامل به درخواستهای فراوان اشتغال، رنج آورترین موضوع
شاید یکی از خلاصه ترین و جامع ترین اخبار منتشر شده از عملکرد تولیت آستان قدس رضوی خبر منتشر شده در خبرگزاری حوزه بود که در فرودین ماه سال جاری بر روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت؛ در ابتدای آن خبر آمده بود که تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر ضرورت کار جهادی در زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان، گفت: ناتوانی در پاسخگویی کامل به درخواستهای فراوان اشتغال، رنج آورترین موضوع است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه در سال جدید باید ضمن حرکت جهادی با برنامهریزی دقیق به پیش رفت، بیان کرد: سازمان بدون برنامه همانند کشتی بدون ناخداست؛ برنامه ریزی برای آینده و پیش بینی شرایط نقش بسیار با اهمیتی برای پیشرفت یک سازمان دارد.
وی، بر وجود عزم و جزم عملی برای اجرای برنامهها تأکید و عنوان کرد: یک برنامه ریزی دقیق برای اینکه مثمر ثمر باشد نیازمند جزم و عزم عملی تمام سطوح مدیریت و کارکنان برای پیش برد آن است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه اجزای مختلف سازمان باید حس پیشرفت داشته باشند، تصریح کرد: عزم، دور اندیشی و برنامه ریزی دقیق از ملزومات برای پیشرفت و تعالی یک سازمان است.
همه تلاش ها برای تحقق شعار سال
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت افزایش بهره وری در سازمان اداری، عنوان کرد: تحول و تحول پذیری در ارکان مختلف آستان قدس رضوی از اهمیت ویژهای برخوردار است، تمام مجموعه آستان قدس باید در راستای شعار سال و شفاف سازی اقتصادی حرکت کند.
وی افزود: همافزایی، هماهنگی، همفکری و رشد متوازن و پرشتاب تمام بخشها، مؤسسات و شرکتهای تابعه آستان قدس رضوی مدنظر است؛ برخی بخشهای آستان قدس رضوی به خوبی با تحول پذیری حرکت پرشتاب خود را آغاز کردهاند، اما برخی قسمتها هنوز آن شتاب لازم را ندارند که باید تلاش خود را افزایش دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بر لزوم حضور فعال در فضای مجازی تأکید و بیان کرد: هیچ کدام از دست ساختههای بشر به اندازه و با سرعت فضای مجازی در متن زندگی انسان نفوذ نداشته و امروز حضور فعال، مؤثر و صحیح در فضای مجازی در راستای تحقق اهداف آستان قدس باید مورد توجه باشد.
نگاه جزیرهای در آستان قدس رضوی، مورد پسند نیست
وی با اشاره به اینکه نگاه جزیرهای در آستان قدس رضوی به هیچ عنوان پسندیده نیست، عنوان کرد: تحول در راستای تعالی ضرورتی اجتناب ناپذیر برای پویایی یک سازمان است که باید در عرصه فرهنگی، علمی، اقتصادی و ادارای در آستان قدس رضوی محقق شود.
تولیت آستان قدس رضوی، مدیران را به رعایت سیاستهای اقتصاد مقاومتی در آستان قدس رضوی سفارش و عنوان کرد: تمام اموال و داراییهای آستان قدس رضوی موقوفاتی بوده که با یک دنیا عشق و دلدادگی به این بارگاه نورانی اهدا شده است، بنابراین باید از هر امری که به هر شکلی اسراف تلقی میشود، جلوگیری کرد.
وی با اشاره اهمیت رعایت نظم اداری، بیان کرد: نظم و انسجام از موضوعات بسیار حیاتی برای یک سازمان است، مجموعه بینظم هیچ گاه رشد، تعالی و پیشرفت نخواهد داشت، این امر موضوعی بوده که تولیت فقید بر آن سفارش و بنده نیز بر آن تأکید جدی دارم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: سال ۹۶ سال مدیریت جهادی در وصول حقوق موقوفات است، باید مطالبات آستان قدس به صورت جدی و با حساسیت وصول شود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: در تصویب برنامه سال ۹۶ علاوه بر نظر کارشناسان و مدیران مربوطه، بنده برای هربخش بهصورت جداگانه وقت گذاشته و برنامهها را نهایی کردهام؛ بنابراین اجرای کامل برنامههای تصویب شده مورد تأکید است.
وی عنوان کرد: تمامی اقدامات عمرانی که به نام آستان قدس رضوی چه در محدوده حرم مطهر و چه خارج از این صحن و سرای نورانی انجام میگیرد، باید از بهترین کیفیت و استحکام برخوردار باشد. محصولات شرکتها، کارخانجات و مؤسسات تولیدی آستان قدس رضوی نیز باید از کیفیت ممتاز برخورد باشد و لازم است تلاش شود تا ضمن افزایش تولید، کیفیت نیز ارتقا یابد و پایین آمدن کیفیت غذای حضرت به جهت افزایش آمار غذا به هیچ عنوان پسندیده نیست.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، استحکام و قوت در تمام امور از جمله عمرانی، فرهنگی و قضایی را متذکر و تصریح کرد: کالاهایی که با آرم آستان قدس رضوی تولید و روانه بازار میشود، باید از بهترین و بالاترین کیفیت برخوردار باشند.
رییسی: اقتصاد مستحکم تحت تأثیر با تکانهها، تحریمها و خصومتهای خارجی قرار نمیگیرد
وی عنوان کرد: اگر اقتصاد مستحکم باشد، آن گاه با تکانهها، تحریمها و خصومتهای خارجی تحت تأثیر قرار نمیگیرد و این همان اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: در زمینه اشتغال نیازمند کار جهادی هستیم، رنج آورترین موضوع برای ناتوانی در پاسخگویی کامل به درخواستهای فراوان اشتغال است.
وی تأکید کرد: همه بخشهای تولیدی و اقتصادی آستان قدس رضوی تمام تلاش خود را برای ایجاد فرصتهای شغلی جدید با افزایش خطوط تولید به کار ببرند.
تولیت آستان قدس رضوی، نظارتهای نهادینه شده در سازمانها را یکی از ضمانتهای شکل گیری سلامت نظام اداری دانست و عنوان کرد: بازرسیهای مداوم درون سازمانی و برون سازمانی لازمه کنترل و نظارت است.
اعتقاد رییسی بر واگذار کردن امور به کارآفرینان و نخبگان
وی با طرح این سؤال که آیا کنترل با اعتماد مخالفت دارد، بیان داشت: امام علی (علیه السلام) میفرماید «کنترل و اعتماد اصل است»، بنابراین نظارت و کنترل رمز تداوم اعتماد است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به نظارت و کنترل زیر مجموعهها، تأکید کرد: نظارت و کنترل نشان دهنده بیاعتمادی به کارکنان و دست اندرکاران نیست، بلکه باید برای اعتماد بیشتر و تداوم آن کنترل دقیق و حساب شده صورت بگیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: آستان قدس رضوی بنایی برای تصدی گری در تمام امور ندارد، بنابراین میتوان تا حد امکان امور را به کارآفرینان و نخبگان واگذار کرد.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از رودآور؛ اقدامات آیت الله رییسی را حتی می توان برای کل جامعه تعمیم داد و این گونه با برنامه ریزی، اعتماد به جوانان و کار جهادی یکی یکی مشکلات کشور را حل کرد.
امام جمعه اصلاندوز: مدیریت حجت الاسلام رییسی در امور آستان قدس رضوی ارزنده و موثر است
حجت الاسلام والمسلمین"عظیم اسدزاده"امروز در گفت و گو با خبرنگار ارس تبار با اشاره به سالروز انتصاب حجت الاسلام رییسی بعنوان تولیت آستان قدس رضوی از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد:حرم حضرت امام رضا(ع) در ایران قطعه ای از بهشت و زیارتگاه عاشق اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است که زائران همیشه و در طول شبانه روز پروانه وار به گرد حرم می چرخند و زیارت می کنند.
وی افزود:از زمانی که حضرت امام رضا(ع) بدستور مامون عباسی از مدینه به خراسان هجرت کردند علم،اخلاق و حکمتش را از مدینه به شرق عالم آورد که این حرکت باعث شد اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نه در عرب و خاورمیانه بلکه جهانی شود.
امام جمعه اصلاندوز با بیان اینکه حضرت امام رضا(ع)از زمانی که به خراسان وارد شده،خراسان شهر مقلب القلوب شده است گفت:اهل بیت در هر جا باشد چه حیات و چه ممات مایه خیر و برکت هستند و مورد توجه دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع)قرار گرفته اند.
حجت الاسلام اسدزاده در ادامه اظهار کرد:بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معمار کبیر انقلاب با توجه و خاص ویژه ای که به آستان قدس رضوی داشتند،حضرت آیت الله واعظ طبسی(ره) را بعنوان تولیت آستان قدس رضوی معرفی کردند.
وی افزود:آیت الله طبسی توانابی که داشتند و موقعیت ایجاب می کرد،خدمات شایانی را به آستان قدس رضوی انجام دادند،مخصوصا در توسعه حرم،رواق ها و مکانهای فرهنگی و مذهبی عنایت داشتند و تا زمانی که این عالم حیات داشت خدمت کرد.
امام جمعه اصلاندوز با اشاره به رحلت آیت الله طبسی(ره) گفت:بعد از رحلت این عالم،مقام معظم رهبری با تدبیر و شناختی که از حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی داشتند و چون اهل مشهد هم بود این عزیز را برای تولیت آستان قدس رضوی منصوب کردند.
حجت الاسلام اسدزاده با بیان اینکه مسئولیت آقای رییسی بعنوان تولیت آستان قدس رضوی تاکنون منشا خیر و برکات فراوان شده است گفت:وی از زمانی که مسئولیت خطیر و وزین را عهده دار شد،الحمدالله کارهای شایسته و در خور تحسین و در شان جوار حضرت امام رضا(ع) انجام داده است.
وی با اشاره به مدیریت قوی و جدی حجت الاسلام رییسی افزود:یکی از اقدامات موثر و مهم آقای رییسی در توسعه حرم،ساخت زائر سرا برای رفاه حال زیارت کنندگان امام رضا(ع) که بدین طریق اکثر زائران بتوانند به راحتی حرم ثامن الحجج را زیارت کنند.
امام جمعه اصلاندوز طرح مشرف شدن زائران بار اولی به حرم مظهر حضرت امام رضا(ع) را از دیگر اقدامات مهم حجت الاسلام رییسی عنوان کرد و گفت:آنهایی که تا بحال به دلایلی به بارگاه امام رضا(ع)مشرف نشده بودند برای آنها مسیر باز شد و براحتی توفیق تشرف یافتند.
حجت الاسلام اسدزاده در پایان با اشاره به ویژگی های ارزنده شخصیتی و مدیریتی این چهره ارزشی و تاثیر گذاری واقعی خدمات ایشان به زائران اظهار کرد:از آنجایی که از توانایی های آقای رییسی سراغ داریم یقینا منشا اثرات و برکات برای آستان قدس رضوی خواهد شد تا این بارگاه ملکوتی و عظیم الشان ان شاءالله هر چه بهتر و عالی تر مورد توجه و عنایت حضرت ولیعصر(عج) قرار بگیرد.
امام جمعه اقبالیه: تحول فوقالعادهای در اقدامات آستان قدس شاهد هستیم
امام جمعه اقبالیه گفت: از زمانی که حجتالاسلام رئیسی تولیت آستان قدس رضوی را برعهده گرفته است تحولی فوقالعاده در بخش خدماترسانی به قشر آسیبپذیر جامعه را از سوی دفتر آستان قدس رضوی شاهد هستیم.
حجتالاسلام فاطمیان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین با اشاره به وضعیت عملکرد دفتر آستان قدس رضوی اظهار کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب، حجتالاسلام رئیسی را به عنوان تولیت آستان مقدس رضوی انتخاب کردند رهنمودهای حکیمانهای ارائه دادند که به دنبال آن ریاست تولیت تصمیمات خوبی اتخاذ کرد.
وی با توجه به اهمیت توجه به قشر محروم و مستضعف جامعه افزود: امام راحل نخستین نهادی که در این نظام تشکیل دادند، کمیته امداد بود؛ بنابراین به خوبی میتوان مشاهده کرد که رسیدگی به وضعیت محرومان و مستضعفان تا چه اندازه در حکومت جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است.
امام جمعه اقبالیه اضافه کرد: خداوند متعال هم به انبیاء الهی سفارش کرده که با فقرا نشست و برخواست داشته باشند؛ بنابراین دین مبین اسلام تأکید دارد که به وضعیت قشر مستضعف و محروم رسیدگی شود.
این کارشناس دینی ادامه داد: یکی از برنامههای دفتر آستان قدس رضوی توجه به محرومان و مستضعفین است که در راستای آموزههای اسلام و رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دستور کار جدی این دفتر قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه در برخی از مناطق کشور از جمله استان قزوین موقوفاتی به نام امام رضا(ع) داریم، درآمدهای حاصل از این موقوفات باید در همان استان و برای رسیدگی به وضعیت محرومان استان هزینه شود.
طرح زائر اولیها از برنامههای بسیار خوب آستان قدس است
امام جمعه اقبالیه با اشاره به سفر زائر اولیها تصریح کرد: یکی از برنامههای دفتر آستان قدس رضوی تشرف افرادی که تاکنون به زیارت امام رضا(ع) مشرف نشدهاند، است که در این برنامه افراد نیازمندی که بنا به دلایل مالی تاکنون موفق به زیارت بارگام امام هشتم نشدهاند به صورت رایگان به مشهد سفر کنند.
فاطمیان گفت: از زمانی که حجتالاسلام رئیسی تولیت آستان قدس رضوی را برعهده گرفته است تحولی فوقالعاده در بخش خدماترسانی به قشر آسیبپذیر جامعه را از سوی دفتر آستان قدس رضوی شاهد هستیم که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح خادمیاران در استانهای مختلف کشور افزود: در تمام استانها از جمله استان قزوین افرادی به عنوان خادمیار انتخاب شدند که با افتخار و اخلاص این توفیق خدمترسانی را تقبل کردند.
امام جمعه اقبالیه اضافه کرد: این افراد مشاغل مختلفی دارند که هر یک بر اساس شغل خود خدمات لازم را به قشر محروم و مستضعف جامعه ارائه میدهند.
وی یادآور شد: خدماتی از قبیل مشاوره خانواده، ازدواج، درمان و تشرف به بارگاه امام رضا(ع) به صورت رایگان و در راه رضای خداوند متعال توسط خادمیاران ارائه میشود. مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان مرکزی: گسترش چتر خدمترسانی آستان قدس رضوی به تمام استانها
محمدحسن آصفری، مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان مرکزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری صبح محلات با اشاره به تاسیس دفتر آستان قدس رضوی پس از ابلاغ حکم آیت الله رئیسی به عنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی از جانب رهبر انقلاب گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص استفاده از ظرفیت آستان قدس رضوی در کمک به محرومان و مستضعفان کل کشور، دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان مرکزی راه اندازی شد.
وی ادامه داد: دفتر نمایندگی آستان قدس در استان در حال حاضر در ۶ حوزه در حال فعالیت است که قالب این فعالیتها به منظور کمک به محرومین و مستضعفین برنامه ریزی شده و در اولین گام از اقشار مختلف مردم در قالب «خادم یاران رضوی» به منظور خدمت در شهرها به نیابت از خدمت در آستان قدس رضوی دعوت کردیم. در مدت ایجاد دفتر در تلاش بودیم از تخصصهای «خادم یاران رضوی» در راستای محرومیت زدایی استفاده کنیم.
اعزام «خادم یاران رضوی» در قالب تیمهای جهادی به مناطق محروم
آصفری افزود: در همین راستا از ظرفیت پزشکان برای طبابت افراد محروم در داخل شهرها و از ظرفیت تیمهای پزشکی برای کمک به درمان نیازمندان در روستاها و مناطق محروم در قالب تیمهای جهادی استفاده شده و در همین زمینه تلاش کردیم تا داروهای مورد نیاز محرومین و بیماران صعب العلاج را با کمکهای خیران و آستان قدس تامین کنیم.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس در استان همچنین با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی متعدد در روستاها اظهار کرد: خادم یاران رضوی در قالب مهندسین عمران با کمک خیران و آستان قدس در تعدادی از روستاهای محروم اقداماتی در راستای ساخت و بهسازی واحدهای مسکونی محرومین و ساخت سرویس بهداشتی و غسالخانه نیز داشتهاند.
اعزام ۱۵ هزار زائر در قالب طرح «مهر درخشان رضوی» به مشهد مقدس
وی اعزام زائران محروم و کم بضاعت به زیارت حرم امام رضا(ع) در قالب کاروانهای «مهر درخشان رضوی» را سومین حوزه فعالیت دفتر نمایندگی آستان در استان معرفی و افزود: در قالب طرح کاروانهای «مهر درخشان رضوی» از ابتدای تاسیس دفتر نمایندگی آستان تاکنون ۱۵ هزار نفر از افراد محروم و بی بضاعت بالای ۴۰ سال که تاکنون به زیارت حرم رضوی مشرف نشده بودند یا سالهای متمادی از زیارت محروم بودند به مشهد مقدس اعزام و در طول اقامت خود در مشهد نیز میهمان سفره امام رضا(ع) بودند.
پرداخت تسهیلات بانکی کمبهره به نیازمندان/پرداخت کمک هزینه درمان به ۶ هزار بیمار نیازمند
آصفری، پرداخت تسهیلات کم بهره با کمک آستان، صندوقهای قرض الحسنه و بانکها به نیازمندان به منظور خرید جهیزیه، کمک هزینه خرید و یا ساخت مسکن محرومین و همچنین تسهیلات ویژه اشتغال زایی ویژه افراد کم بضاعت و زنان سرپرست خانوار را بخش دیگری از اقدامات دفتر نمایندگی آستان قدس در استان عنوان کرد.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس در استان تصریح کرد: سرکشی از بیماران نیازمند، پرداخت کمک هزینه درمان به ۶ هزار نفر از بیماران نیازمند استان و بیماران صعب العلاج و پرداخت کمک هزینه درمان به زوجهای نابارور را بخش دیگری از اقدامات «خادم یاران رضوی» استان مرکزی در دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی بوده است.
تهیه و توزیع سبد کالا ویژه محرومین در آستانه سال جدید
وی، تهیه سبد کالا ویژه محرومان در آستانه سال جدید را یکی دیگر از طرحهای این دفتر در استان معرفی و بیان کرد: در قالب طرح اطعام نیازمندان در آستانه نوروز ۹۶ و ۹۷، شش هزار سبد کالا شامل مواد غذایی و مایحتاج اولیه با کمک خیران و آستان قدس، بین نیازمندان توزیع شده و در ماه مبارک رمضان نیز در قالب طرح اطعام رضوی ۱۵ هزار پرس غذای گرم در مساجد میان نیازمندان توزیع شد.
آصفری همچنین خرید و ارسال ۶ دستگاه کانکس و ارسال ۵ دستگاه کامیونت شامل اقلام مورد نیاز زلزله زدگان به مناطق زلزله زده کرمانشاه را به عنوان بخشی دیگر از فعالیتهای خادم یاران رضوی در استان معرفی کرد.
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان مرکزی در خاتمه با اشاره به تعیین ۷ رابط نمایندگی دفتر آستان قدس رضوی در شهرستانهای استان مرکزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر به دنبال راه اندازی دفاتر مستقل در شهرستانها نیستیم و در تلاشیم با شناسایی و معرفی رابط نمایندگی، طرحها و برنامههای آستان قدس رضوی در شهرستانها شامل حضور خدام رضوی در دهه کرامت در شهرستانها را برنامه ریزی و اجرایی کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰