روح اشرافیت باید از کالبد دولت و مسئولان خارج شود/ جنبش عدالتخواه از قوه قضائیه انتظار دارد پرونده دانشجویان شیراز را پیگیری کند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی یکی از اتحادیه های دانشجویی کشور است که با رویکرد کلی عدالتخواهی، انتقاد و مطالبهگری از مسئولان و نهادها و توجه به مشکلات و معضلات سیاسی و اجتماعی فعالیت میکند. جنبش عدالتخواه
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالتخواه دانشجویی یکی از اتحادیه های دانشجویی کشور است که با رویکرد کلی عدالتخواهی، انتقاد و مطالبهگری از مسئولان و نهادها و توجه به مشکلات و معضلات سیاسی و اجتماعی فعالیت میکند.
جنبش عدالتخواه معتقد است که یک جریان فراجناحی است و به تقسیمبندیهای سیاسی و جناحی کشور اعتقادی ندارد و رفع مشکلات اجتماعی و کارآمدی نظام اسلامی را از اهداف خود میشمرد و در همین راستا فعالیتهای زیادی هم داشته است.
با توجه به اینکه هم اکنون نشست سالیانه جنبش عدالتخواه دانشجویی در حال برگزاری است، گفتوگویی تفصیلی را با محمد حسین غریبی، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه گیلان انجام دادیم که در ادامه میخوانید:
خبرگزاری دانشجو: با توجه به محکومیت تعدادی از اعضای جنبش عدالتخواه دانشجویی از سوی قوه قضائیه؛ عملکرد قوه قضائیه را چگونه ارزیابی میکنید؟
غریبی: یکی از مصادیقی که ما می خواهیم بررسی کنیم و مقام معظم رهبری بر آن تمرکز دارند، در دیدارهای دانشجویی است که هرسال برگزار می شود، ایشان نقدهای دانشجویان را پخته تر از سال های قبل بیان می کنند و می گویند درست است که با تمام صحبتهای شما موافق نیستم؛ اما صحبت های شما، انصافا ذهنی که نقدهای تخصصی می کند، باید ذهن آماده و پخته ای باشد.
آن طوری که مقام معظم رهبری بیان و رفتار می کنند و آن طوری که دانشجویان در مقابل ایشان آزادی انتقاد دارند، انتظار می رود در مقابل نماینده ولی فقیه که در استان هستند، همان طور رفتار شود.
خبرگزاری دانشجو: خواسته شما از قوه قضائیه چیست؟
غریبی: انتظاری که ما از قوه قضائیه داشتیم، برخورد عقلانی براساس روحیه نقد پذیری و رفعت اسلامی و شفافیت است که متاسفانه در این مبحث، روحیه نقدپذیری سرکوب شد و دوستان به ۵ سال دوری از کار سیاسی و ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
از قوه قضائیه تقاضا داریم این موضوع را باز پیگیری کنند و به نتیجه معقولانه ای برسند و باز هم بچه های انقلابی احساس امنیت کرده و بتوانند نقد کنند؛ نه اینکه با یک اتقاقی باعث شود روحیه نقدپذیری در بچه های انقلابی کاهش پیدا کند.
اعلام میکنند که همه چیز ما شفاف است، هیچ مشکلی با علنی کردن مباحث وجود ندارد، اما وقتی خبرنگاران میخواهند مباحث مطرح شده را بازتاب دهند با مشکل روبرو میشوند.
البته اگر قرار است با حضور خبرنگاران اتقاقی بیفتد که باعث مکدر شدن چهره قوه قضائیه شود، ما پیشنهاد میدهیم از دادگاهها فیلم بگیرند و بدون مونتاژ منتشر کنند.
خبرگزاری دانشجو: تشکل شما در دانشگاه گیلان و این استان چه اهدافی را پیگیری و دنبال میکند؟
غریبی: رسالت جنش عدالت خواه بیشتر رفتن به سمت دردهای مستضعفین و ضعیف جامعه است با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی که می گویند چون انقلاب مستضعفین و پابرهنه گان است، باید تشکلی وجود داشته باشد به طور قطع صدای مردم قشر ضعیف جامعه به مسئولان برساند.
از زمانی که جنبش عدالت خواه به وجود آمده، توانسته است گفتمانی تحت عنوان گفته مان عدالت خواهی رایج کند به دور از قضاوتهای مختلف اگر بیان کنیم دولت نهم و دهم برگرفته از همین گفتمان توانسته است مدتی به قدرت ریاست جمهوری برسد و مدتی مردم طعمه حکومت پابرهنه گان را دیدن اما بعدش به انحال کشیده شد.
* پیگیری پروندههای اختلاس و حقوقهای نجومی باید در اسرع وقت انجام شود
خبرگزاری دانشجو: اتحادیه شما انتقادهایی هم در خصوص بحث حقوقهای نجومی و اختلاسها داشت، این موضوع را توضیح میدهید؟
غریبی: در خصوص پیگیری پرونده افراد اختلاسگر و حقوقهای نجومی هم نظر ما این است که باید در اسرع وقت انجام شود نه اینکه بگذاریم آب از آسیاب بیفتد و توجه مردم به موضوع دیگری جلب شود.
خبرگزاری دانشجو: در خصوص مشکلات کارگران معدن یورت یا کارگران سد شفا رود و غیره هم مطالباتی را داشتید، این مطالبات در چه زمینهای است؟
غریبی: در این رابطه هم قوه قضائیه تاثیرگذار است و باید به صورت مدعی عموم وارد بشود و بررسی کند چه اتفاقی افتاده است. نسبت به این قضایا باید عکس عمل سریع نشان دهد.
* روح اشرافیت باید از کالبد دولت و مسئولین خارج شود
ما میبینم که در برخی از مسئولان ما خوی اشرافیت نهادینه می شود و این موضوع باید هرچند وقت یک بار تذکر داده شود و روح اشرافیت از کالبد دولت و مسئولان خارج بشود.
ما امثال رئیس کمیته امداد داریم که توانسته است این مبحث کنار بگذارد؛ پرویز فتاح چندین ساختمان کمیته امداد در بالای شهر را فروخت به مرکز شهر انتقال داد و این کار بین مردم محبوبیت ایجاد کرده است؛ چرا که با این کار توانست مسکن محرومین و طرح محسنین را به نتیجه برسانند. ما این چنین عملکرد را میخواهیم همه مدیران باید این منش انقلابی و روحیه را داشته باشند.
خبرگزاری دانشجو: جنبش عدالت خواه بر خلاف تشکلهای دیگر در حوزه مشکلات اجتماعی و صنفی ورود جدی تری داشته است این کار با چه هدفی صورت گرفته است؟
غریبی: ماهیت انقلاب اسلامی ماهیت مردمی بودن عدالت خواهی است وقتی حرف از امر به معرف و نهی از منکر می یاید چیزی که به ذهن مخاطب می رسد، حجاب است اتقفاقات مختلفی به نام امر به معروف و نهی از منکر نهادینه شده است.
امر به معرف و نهی از منکر با کنار گذاشتن خوی اشرافیت و کنار گذاشتن حقوق های نجومی و فساد انجام می شود. عدالت خواهی شامل کنار زدن نوار حایل توسط قاسم سلیمانی می شود که امر به معروف است کنار گذاشتن مدیر با حقوق نجومی که دولت باید انجام بده، نهی از منکر است.
عدالت خواهی الزاما این نیست که ما ببینم هرجا مشکلات است، ورود کنیم اگر خوبی هایی دیدم، باید بگویم به دور از بازی های جناحی تصویر و نوع مسافرت رئیس جمهور به کوهبنان داشتند، تغییر کرده است ما چیزی که در کوهبنان دیدم تصویر مردمی بود و این عدالت خواهی کنار گذاشتن دیواره های خود و ملت جواب داده است.
انقلاب ما، انقلاب مردمی است و مردم این نظام تشکیل داده اند و هر دو سال یک بار در انتخابات نیاز به مردم داریم. با توجه به سخنان مقام معظم رهبری که گفتند چیزی که سایه جنگ کنار میزند، حضور مردم در این انتخابات است و در میادین مختلف در ۲۲ بهمن روز قدس و ۱۳ آبان .. پس باید با مردم صادق باشیم.
به خاطر همین تمام تشکل های دانشجوی به سمت این رفتند تا مردم را دریابند، قشر دانشجوی قشر وسط جامعه است با استفاده از قدرت با بیان که دارند مسئول را وادار به پاسخگویی کند.
قشر دانشجوی قشر وسط جامعه است با استفاده از قدرت با بیان که دارند مسئول را وادار به پاسخ گویی کند.
باید با استفاده از قدرت نماز جمعه تریبون های که دست مردم است و توسط مردم اداره می شود، برای پرسش و پاسخ مسئولین استفاده کرد. فقط مجلس نباید استیضاح کند نماز جمعه ها باید جایگاهی باشند برای پرسش و پاسخ بین مردم و مسولین باشد.
* مسئولان باید به سمت مردم بروند
مردم ما چون دولت را تشکیل میدهند، سخنگو نمی خواهند پاسخگو می خواهند در جامعه اسلامی هرم قدرت برعکس است انتخابات در کشور باعث می شود در کشور ما هرم قدرت برعکس باشد قدرت ناشی از فشار مردمی است.تمام مسئولان باید بروند به سمت مردم و جنبش عدالت خواه یک واحد از قشر این جامعه اسلامی است.
خبرگزاری دانشجو: جنبش عدالت خواه با توجه گذشت حدود ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، چه مقدار در تحقق اهداف خود موفق بوده است؟
غریبی: در حداقل ترین موضوعات ورود کردند موفق بوده اند به صورت کیفی بررسی کنیم در بازتاب دادن صدای مردم تا حدود زیادی موفق بودند در نشر اندیشههای امام خمینی (ره) موفق بوده اند درپی جامعه اسلامی هستیم و می خواهیم تمدن اسلامی بسازیم.
ما تا نظام اسلامی توانسته ایم به جلو برویم؛ اما به دولت اسلامی مانده ایم تا برسیم باید همت و بیشتر و تعمیق افکار بیشتر داد نسبت به اذعان مردم نیاز های مردم باید به صورت واقعی بیان شود درد جامعه ما مشکلات مردم است و باید در این مورد بحث شود جنبش عدالت خواه دانشجویی و سایر ارکان های دانشجویی دیگر باید به دنبال این باشند که اولویت ها را مورد بررسی قرارد دهند.
ما مخالف رونمایی کشتی طلاقرآن نیستیم؛ اما درد جامعه ما این است که کارگری چندین ماه حقوق نگرفته است شخصی نان را قسطی خریداری می کند وقتی مردم در ابتدایی ترین نیاز زندگی خود مانده اند؛ اینها درد جامعه است ما نمی گویم این چیزها رونمایی نشود؛ اما به وقتش گاهی اتفاقاتی می افتد به درد مردم اضافه میکند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰