مروری کوتاه بر نقش بانوان در جامعه قبل و بعد انقلاب اسلامی/ از یوغ ذلت تا سرفرازی و عزت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشهدپیام، سرزمین آریاییها از ابتدای شکلگیری تاکنون فراز و نشیبهای فراوانی را به خود دیده و حملات فراوانی به چشم مشاهده کرده است ولی این موضوع در هیچ یک از اعصار گذشته
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشهدپیام، سرزمین آریاییها از ابتدای شکلگیری تاکنون فراز و نشیبهای فراوانی را به خود دیده و حملات فراوانی به چشم مشاهده کرده است ولی این موضوع در هیچ یک از اعصار گذشته باعث این نشد که این کشور ناموس خود را در مقابل بیگانگان تسلیم کند.
در زمان هخامنشیان نیز این مهم بسیار رخنمون است هرچند عدهای آن دوره را اوج آزادی زنان در تاریخ میدانند ولی بنا بر آن چه گفته شده زنان هرقدر هم که دارای آزادی داشتند، بیبندوبار نبودند؛ چراکه از بین همه آثار به جا مانده از آن دوران تنها یک کتیبه منقش به عکس زن و البته با حجاب مشخص میباشد.
در دوران معاصر با حجمه فرهنگ به اصطلاح مدرن به تمامی کشورهای جهان و از جمله ایران، کشورها خود را از گذشته جدا و به دوران جدید با شرایطی خاص متصل کردهاند، ولی از میان تمامی کشورها، ایران تاکنون توانسته با این تغییر به طور جدی مقابله کند.
اما در دورهای این موضوع به اوج رسید که آن دوره از زمان کشف حجاب رضاخانی شروع شد و با انقلاب اسلامی رخت بربست هرچند در حدود ۴۰ سال گذشته برخی از جریانات وابسته و یا بعضا برخی مردم بیاطلاع بر مبارزه با نقش ماهوی زن در اسلام کارهای جدی و فراوانی کردهاند، ولی بازهم فرهنگ غنی زن مسلمان هنوز به صورت بسیار گسترده و فراگیر در جامعه رواج دارد.
حضور فیزیکی در جامعه یا تأثیرگذاری بر جامعه
قبل از انقلاب اسلامی زنان به تبع غرب تشویق و البته اجبار به حضور فیزیکی طبق شرایط پوشش در غرب میشدند، برای مثال دختران برای حضور در مدارس و دانشگاهها مجبور به رعایت نکردن حجاب بودند.
طبق لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی رای توسط زنان در جامعه آزاد شد، ولی این موضوع نهتنها برای زنان، بلکه برای مردان هم فرمایشی بود و امام راحل نیز در این خصوص به دلیل استفاده ابزاری از زن در جامعه با آن به شدت مقابله کردند.
در همین راستا فاطمه آلیا در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: آنچه که بارز است قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، زن دارای نقشی کلیشهای و ابزاری در اجتماع بود و ویژگی فریبایی و شیگونه زن بسیار آشکار بود.
عضو سابق فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی افزود: خروجی عملکرد زن قبل از انقلاب در جهت حاکمیت فرهنگ غرب و با استقلال ملی در تضاد بود و با توجه به اینکه ملت ما ملتی مسلمان بودند آنها نمیتوانستند شاخص برگزیدگی از سوی ملت مسلمان را دارا باشند.
وی عنوان کرد: یکی از دستاوردهایی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمد، پیاده شدن تعالیم اسلامی در کشور بود و زنان مسلمان و مصمم به فرمان امام راحل به میدان میآمدند.
آلیا تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب نیز در مراحلی که در راستای آموزههای امام راحل و مقام معظم رهبری بود زنان نقش جدی ایفا کردند به نحوی مثلا امروز در بُعد علمی، بانوان ایرانی در رتبههای عالی علمی جهان قرار دارند و البته این موضوع در حوزه سیاسی نیز صادق است.
عضو سابق فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هرچند تفاوتهایی در نگرش سیاسی بانوان در ایران وجود دارد ولی هردو گروه به سمت الگوی زن متعالی اسلامی حرکت کردهاند.
غربیها و نگاه به بانوان
موضوع استفاده ابزاری از زنان قبل از انقلاب و به طور کلی در فلسفه جامعه شناسی غرب به گونهای است که حتی اندیشمندان بزرگ فلسفه به حقیر بودن آنها در مقابل مردان تأکید کردهاند.
ارسطو، فیلسوف یونان باستان گفته است: زن چیزی نیست مگر مرد ناکام، خطای طبیعت و حاصل نقصی در آفرینش.
ناپلئون، نخستین امپراطور فرانسه: زن نباید اندیشهاش حتی با نوری از ته دنیا روشن شود، دختر و زن از خصوصیات شهروندی محروم هستند.
ژان ژاک روسو، فیلسوف و نویسنده فرانسوی: هرگونه آموزش زن باید توسط مرد باشد و زن برای آن ساخته شده که تسلیم مرد باشد و بی عدالتیهای او را تحمل کند.
نیچه، فیلسوف بزرگ آلمانی: زن قادر به دوستی نیست، زنان، گربه، پرنده و در بهترین حال گاو باقی میمانند و وقتی نزد زن میروی شلاق را فراموش نکن.
برتولت برشت، شاعر آلمانی، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر: باید از زن استفاده کرد و هنگامی که مقصودت را برآورد، دورشان انداخت.
حتی ویل دورانت، تاریخنگار مشهور غربی نیز در کتاب معروف تاریخ ویل دورانت مینویسد که آزادی زن در قرن بیستم از عوارض انقلاب صنعتی است؛ زنان، کارگران ارزانتری بودند و کارفرمایان، آنان را بر مردان سرکش سنگین قیمت ترجیح میدادند.
زن در رژیم شاهنشاهی برای اولین بار به تبلیغات کالاهای مختلف در رسانه پا نهاد و خود را از آغوش گرم خانواده جدا یافت و این نظر در راستای همان نظریات غرب در خصوص زن است که زن به عنوان نیرو و ابزار کار باید در جامعه حضور یابد و عملا نقش تربیتی و موثر زن در خانواده تبدیل به حضور فیزیکی و ابزار گونه در اجتماع شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی این مهم به حاشیه رفت و در حال حاضر زن ایرانی خود را در رتبههای برتر علمی و فرهنگی دنیا با حفظ عفت زنانه و حریمهای خصوصی میبیند که جزء بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به حساب میآید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰