راه اندازی طرح مساجد قرارگاه مهروامیددرمساجداصفهان
عنوان طرح : مساجد قرارگاه مهر و امید هدف : ایجاد کارگروه های مشخص و منسجم جهت ارتباط مردم با هم در مساجدِ محل و رسیدگی به امورِ همدیگروارتباط بامدیران وحمایتهای دستگاهها به گزارش روابط عمومی مجمع رهروان استان اصفهان:حج ت الاسلام صادق زاده جانشین مجمع رهروان گفت:طرح مساجد قرارگاه مهر وامید در ۳۰مسجد مناطق
عنوان طرح : مساجد قرارگاه مهر و امید
هدف : ایجاد کارگروه های مشخص و منسجم جهت ارتباط مردم با هم در مساجدِ محل و رسیدگی به امورِ همدیگروارتباط بامدیران وحمایتهای دستگاهها
به گزارش روابط عمومی مجمع رهروان استان اصفهان:حج ت الاسلام صادق زاده جانشین مجمع رهروان گفت:طرح مساجد قرارگاه مهر وامید در ۳۰مسجد مناطق مختلف شهر اصفهان وبرگزاری جلسات توجیهی با حضور ائمه جماعت مساجد جهت اجرای طرح مساجد قرارگاه مهر وامیدبا همکاری معاونت اجتماعی نیروی انتظامی ومجمع رهروان استان برگزار گردید.
مقدمه:
ارتباط مسجد با مبارزه با فقر ، اعتیاد ، ترغیب جوانان به ازدواج ، ممانعت از طلاق و ایجاد امنیت اخلاقی در پناه امر به معروف و نهی از منکر .
از ابتدای اسلام تا کنون مسجد پناهگاه عبادی و همچنین هر گونه حرکت جهادی و فرهنگی و اقتصادی بوده است . ناخودآگاه جمعی که دغدغه ایجاد حکومت اسلامی و به عمل پوشاندن همه ابعاد این حکومت را داشتند در مسجد حضور پیدا می کردند. از محراب تا آخرین نفر همه به محلِ حرب با شیطان چشم دوخته اند و با روزنه هایی که ابلیس به وجود می آورد مبارزه می کنند. اما متاسفانه آرام آرام این کانونِ عظیمِ تاثیرگزار در جامعه اسلامی به صورت ناخودآگاه تبدیل به یک جایگاهی صرفا برای خواندن نمازهای یومیه و متاسفانه بدتر از آن کانونهایی برای ایجاد سر و صدا به عنوان مجالس ختم و فاتحه با آزارهای همسایه گان شده و همچنین با ایجاد فرهنگسراها و مباحث دیگر آرام آرام مساجد از حضور جوانان کم رنگ تر و مسن ها بیشتر شده است که ورود میز و صندلی های بیشتر به مساجد تصدیقی بر گفته این حقیر می باشد. گرچه که از حضور بسیج و یا کانون های فرهنگی و یا هیاتها نباید غافل شد که تا حدودی جلوی این روند را کند کرده اند اما باید با دید جامع به نماز جماعت و مساجد نگاه کرد که نبود این دید یک انزوا برای امام جماعات و حاشیه رفتن برای مسجد را در پسِ خود داشته است. اگر به اول انقلاب نگاه کنیم و یا روزگارپیامبراسلام صلی الله علیه وآله و اهل بیت علیهم السلام خواهیم فهمید که توقع مسجد در نظام اسلامی برآورده شده است. حقیر در کتابی که حدود ده سال پیش در این خصوص نگاشته و جامعه مسجد محور را الگوی اصلی دیدم به این نکات اشاره کرده ام اما صد حیف که در کشور ما وجودِ نهادها و دستگاه های کمک کننده معضلی است برای به پیش بردن کار و دیگر هیچ….. امیدواریم مسجد به جایگاه اصلی خود برگردد و همسایه های مسجد از کنار مسجد بودن افتخار کنند نه اینکه …
اما امروز با توجه به دوری از ارزشهای دینی و باورهای فقهی و ضعف در اعتقاد هر روز بیشتر از گذشته شاهد بروز مشکلاتی از قبیل طلاق ، اعتیاد ، بالا رفتن سن ازدواج ، فقر و …. هستیم. البته منکر وجود مشکلاتی اعم از گرانی ،تحریم و …. نیستیم و اینها را هم عامل مهمی در این خصوص می دانیم اما نکته بسیار قابل توجه این است که آیا شعب ابیطالب از این شرایط سخت تر بود یا شرایط کنونی ؟ آیا شرایط مردم فلسطین و عراق و ….. سخت تر است یا وضعیت حاضر؟ آیا شرایط زندگی امروز در سیستان و بلوچستان بدتر است یا نکته مطرح شده ؟اما چرا با شرایط موجود رشد موالید آنجا بیشتر است ولی ما ضعف داریم چرا بااینکه پول داریم ولی در توکل و اعتماد به خدا و … ضعیف هستیم؟ بدون گمان عدم نگاه به قرآن و عترت و روی نیاوردن به مساجد و ضعف در انجام ابعاد مختلف مسجد منتج به این شده است که متاسفانه امروز با وجود ۷۰ هزار مسجد در کشور و حسینیه ها و تکایا و همچنین امام زاده ها و اماکن مذهبیِ دیگر و وجود ادارات و سازمان های عریض و طویل در این خصوص مباحث فرهنگی روند رو به رشدی را شاهد نیستیم. این بخاطر عدم بهره برداری از این مکان الهی هستیم.
طرح مورد نظر در هر مسجد قرارگاهی تشکیل خواهد شد که بدون تشکیلات اداری هم اعلام کند که قبل از اداره کردن اراده کردن نیاز است و هر سال به اندازه وسع خود در این کار ارزشمند دخیل شویم و در ادامه
۱- چگونه به واسطه مسجد فقر را از محل ریشه کن کنیم ؟
۲- چگونه به واسطه مسجد اعتیاد را از محل ریشه کن کنیم ؟
۳- چگونه به واسطه مسجد ترغیب به ازدواج و منع طلاق و رشد موالید را داشته باشیم ؟
۴- چگونه می توانیم امنیت اخلاقی رابه واسطه امر به معروف محیا کنیم ؟
۱- چگونه به واسطه مسجد فقررااز محل ریشه کن کنیم ؟
اولیاء خدا از ابتدا تا کنون به واسطه مسجد سعی در برطرف کردن نیاز فقرا داشته اند پس می توان گفت یکی از دلایل مراجعه محرومین به مساجد هم همین بوده است از طرفی بدون شک مسجد محل مراجعه معتاد و فقرا نیز می باشد پس به این نتیجه می رسیم که مسجد سهم به سزایی در این خصوص دارد و هم اکنون که به برکت نظام اسلامی کمیته امداد پدید آمده است، بهترین کار این است که در این طرح مساجدی که امکان شناسایی فقرای منطقه و کمک آبرومندانه را دارند علاوه بر جذب کمک های خیرین با کمک کمیته امداد هم به نیازمندان کمک شود، طرح های مناسبی را در این خصوص تنظیم و آتش به اختیار به سراغ برطرف کردن مشکلات محرومین شود و همچنین ایجاد مراکز نیکوکاری مساجد بسیار حائز اهمیت است
راه اندازی یک کارگروه در خصوص خیریه با حضور
امام جماعت – هیئت امناء – ۵ نفر از خیرین – کمیته امداد-بهزیستی
۲- چگونه به واسطه مسجد اعتیاد را از محل ریشه کن کنیم ؟
ارتباط بین پلیس ومسجد و آگاهی دادن به منطقه در جلسات متعدد و نیز ارتباط با خانواده ها و ارجاع به کمپ و بالا بردن اعتقادات بسیار راه آسانی است و نجات معتاد نجات جامعه
امام جماعت – هیئت امناء- بسیج برادران و خواهران –نیروی انتظامی – دو نفر از نمازگزاران-بهزیستی
۳- چگونه به واسطه مسجد ترغیب به ازدواج و منع طلاق و رشد موالید را داشته باشیم ؟
خانواده ها از ارکان یک جامعه هستند و امروزه مشکلات و تهاجم فرهنگی سمت و سوی خانواده ها را نشانه گرفته است و تنها جائیکه با خلاقیت و راه کارهای مناسب می تواند در این عرصه کمک رسان باشد بدون شک مسجد می باشد .
کارگروه:امام جماعت – هیئت امناء- بسیج برادران – بسیج خواهران – نیروی انتظامی –از اهالی نمازگزار
۴- چگونه می توانیم امنیت اخلاقی را به واسطه امر به معروف محیا کنیم ؟
اصلی که همه اهل بیت علیهم السلام بر آن تاکید دارند امر به معروف و نهی از منکر است و بهترین مکانی که این دغدغه را دارد مساجد و اهالی مسجد می باشند لذا با پشتوانه دقیق استعلامی قضایی و رعایت شرایط امر به معروف می توانند بهترین پیگیری ها را انجام دهند و این فریضه را انجام دهند.
کارگروه امر به معروف و نهی از منکر (اهمیت اخلاقی )
امام جماعت – هیئت امناء- بسیج برادران – بسیج خواهران – نیروی انتظامی – ۱۰ نفر از اهالی نمازگزار
شرایط اولیه ثبت نام:
نام ونام خانوادگی امام جماعت به همراه نام مسجد ونشانی آنرابرای مابه شماره ۳۰۰۰۸۶۵۵۳۰۰۰۰۸ارسال فرمایید
مرحله دوم پس از بررسی مساجدی که برای آنها کدارسال می گردد جهت ثبت نام به سایت ذیل مراجعه می فرمایند
http://amrebemaroof.ir
تلفن های تماس جهت دریافت اطلاعات بیشتر:۰۳۱۳۲۲۶۵۰۳۰
۰۳۱۳۵۲۴۱۳۷۷تماس حاصل فرمایید.تذکر۱:باتوجه به اهمیت موضوعات نیاز است هرهفته یک جلسه شاخص دریکی از شبها باعنوان دورههای آموزشی اخلاقی واحکامی.باموضوعات کارگروهها برای مردم ونماز گزاران برگزار شود تادرخصوص این مباحث آمادگی لازم پیدانمایند.
تذکر۲:این مجمع با دستگاههای موردنظر هماهنگی های لازم رابعمل آورده است وباعنایت ویژه نیروی انتظامی استان ومرکز رسیدگی به امور مساجد استان ،مساجد واجدشرایط دراین خصوص پس از کسب رتبه به دستگاهها جهت همکاری معرفی می گردند.
تذکر ۳:دراین طرح امام جماعت مسجد مدیر طرح می باشند و هرگونه پیگیری توسط ایشان مورد تایید است.
تذکر۴:این طرح امتیازات ویژه ای را دربردارد.
تذکر ۵:مساجد واجدالشرایط پس از ثبت نام و آموزش یک روزه مسولین طرح مساجد فعالیت خودرا آغاز می کنند.
تذکر۶:این طرح درمساجد محدودی اجرا می گردد ودرمرحله اول امکان بیش از ۲۰مسجدوجودندارد لذا اولویت بامساجدی است که زودتر ثبت نام وشرایط آن را داشته باشند.
دبیرخانه ای متشکل از دستگاههای :
۱:کمیته امداد ۲:نیروی انتظامی ۳: بسیج ۴: امور مساجد ۵:بهزیستی ۶:معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری ۷:مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان (مسئول اجرایی طرح )
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰