تاریخ انتشار : دوشنبه 4 دی 1396 - 17:33
کد خبر : 20413

اعتیاد تنها مشکل اجتماعی مورد توجه مسئولان فلاورجان در طرح کرامت/ ضرورت ایجاد نگاه جامع نسبت به معضلات اجتماعی

اعتیاد تنها مشکل اجتماعی مورد توجه مسئولان فلاورجان در طرح کرامت/ ضرورت ایجاد نگاه جامع نسبت به معضلات اجتماعی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پلنا؛ شهرستان فلاورجان به عنوان الگوی آزمایشی برای طرح کرامت در کشور قرار گرفته است و در همین زمینه مسئولان شهرستان همه تلاش خود را می کنند تا این طرح به خوبی اجرا

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پلنا؛ شهرستان فلاورجان به عنوان الگوی آزمایشی برای طرح کرامت در کشور قرار گرفته است و در همین زمینه مسئولان شهرستان همه تلاش خود را می کنند تا این طرح به خوبی اجرا شود زیر طبق وعده های معاون وزیر کشور اجرای موفق آن موجب می شود تا طرح در کل کشور اجرایی شود.

در این طرح همان طور که از نام آن مشخص است کرامت های انسانی بسیار مورد اهمیت قرار گرفته است؛ هرچند طبق یک تصور اشتباه یا درست کل اذهان در این طرح به سمت مواد مخدر و پاک سازی شهرستان از این بلای خانمان سوز معطوف شده است و دیگر ابعادی که در واقع برای حفظ کرامت انسان ها لازم است نادیده گرفته شده است.

آنچه که در معضلات و آسیب های اجتماعی مشخص است این است که هیچگاه نمی توان گفت یک آسیب علت و دیگری معلول است؛‌ به عنوان مثال همان طور که اعتیاد می تواند زمینه ساز طلاق شود طلاق نیز می تواند باعث شود افراد به سمت مواد مخدر بروند تا به خیال خود از آن شکست عاطفی فاصله بگیرد و این مطلب در تمام زمینه ها صادق است.

شاید بتوان گفت اعتیاد بسیار وحشتناک است اما آیا می توان این معضل را وحشتناک ترین دانست؟ قطعا جواب همه کارشناسان مسایل اجتماعی در این زمینه نه است چون اعتیاد را می توان با برخی راهکارها تا حدودی کنترل کرد؛ البته این را باید قبول کرد که تا کنون در شهرستان الگوی کشوری طرح کرامت اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی موفقیت ها بینابینی بوده است و نمی توان برخی آماری که در این زمینه داده می شود را به سادگی باور کرد.

کاش در طرحی که طبق ادعای همه مسئولان درگیر یک فرصت محسوب می شود و اجرای آن در فلاورجان گواه این مساله نیست که فلاورجان در بحث مواد مخدر در وضعیت نابسامانی قرار دارد؛ ما به دیگر جنبه های آسیب های اجتماعی هم توجه می کردیم و یا همان نام قبلی یعنی«شهر پاک» را بر آن می گذاشتیم و نیاز نبود که برای یک تغییر نام این قدر هزینه کنیم.

به عنوان مثال ما در حدود ۱۰ سال قبل شاید در شهرستان فلاورجان اگر به آمار نگاه کنیم می دیدیم از هر بیست ازدواج یک ازدواج به طلاق منجر می شود و فردی که طلاق می گرفت یا طلاق می داد همواره مورد نکوهش قرار می گرفت، اما این آمار از زمان اجرای طرح «شهر پاک» و نیز بعد از آن شروع طرح کرامت از مرز هشدار نیز فراتر رفته است.

طبق آماری که رئیس دادگستری شهرستان چندی قبل در نشست خبری خود داد به قدری وحشتناک شده است که دادگستری مجبور شده است یک شعبه اختصاصی برای خانواده ایجاد کند و این یعنی دیگر حل اختلاف نیز توان فعالیت در این زمینه ندارد.

ما مدعی هستیم جلوی رشد اعتیاد در شهرستان فلاورجان را گرفته ایم اما آمار در بحث طلاق به قدری ناراحت کننده است که شاید آمار سال ۹۶ اگر دقیق تر شود ما حتی تهران را نیز از این حیث پشت سر بگذاریم و صاحب رکورد افسانه ای در این زمینه شویم.

به گفته رئیس ثبت احوال شهرستان فلاورجان در سال ۹۴ از هر چهار ازدواج یک ازدواج و در سال ۹۵ از هر سه ازدواج یک ازدواج به طلاق ختم شده است همچنین در هشت ماه ابتدایی سال ۱۳۹۶ این آمار به یک طلاق از هر دو و نیم ازدواج رسیده است که البته آمار چهار ماهه پایانی سال می تواند این مطلب را دستخوش تغییرات زیادی بکند.

اگر طلاق های پنهان یا عاطفی را به این آمار اضافه کنیم می بینیم که به قدری ما در بحث خانواده دچار مشکل شده ایم که بهتر است طرح کرامت را از فضای اعتیاد به سمت خانواده و مشکلات خانوادگی ببریم.

متاسفانه در این زمینه همه نهادها از فرمانداری تا حتی تریبون داران مقصر هستند؛‌چرا آموزش و پرورش و جامعه دانشگاهی این مشکلات را ریشه یابی نکرده اند و یا چرا آنقدر مسئولیت بر عهده بهزیستی قرار داده ایم که نتواند هیچ کدام را به خوبی انجام دهد و فقط مجبور است در هر کدام یک دست و پایی بزند؟

حال بهتر نیست تا زمان داریم در بحث طرح کرامت یک بازنگری بهتری انجام دهیم و معضلات شهرستان را ابتدا رتبه بندی کنیم و سپس از پایین و یا بالای جدول به جنگ آنها برویم و با آنها مقابله کنیم؟

آنچه که به نظر نگارنده مشخص و مسلم است ما نمونه خوبی برای اجرای طرح کرامت نبودیم؛ زیرا ما نتوانستیم اصولی که باید را به عنوان پیشنهاد به بالا دستی بدهیم تا بر روی آنها کار بشود به عنوان مثال اگر دولت فلاورجان را نمونه آزمایشی انتخاب می کند باید آنقدر بر روی این نمونه هزینه کند که نتیجه آن موفقیت آمیز شود و دیگر نقاط کشور با دیدن اثرات آن خودشان به صورت اختیاری و حتی رقابتی برای این طرح حاضر شوند.

دولت می توانست در خصوص ایجاد اشتغال به صورت ویژه در این شهرستان اقدام کند و یا بحث مهم که امروز شاهد آن هستیم یعنی عدم نشاط اجتماعی را در شهرستان فلاورجان خیلی جدی مورد بررسی قرار دهد و یا معضلات دیگر مانند آسیب های فضای مجازی را شناسایی کنتد و جهت رفع آن اقدام کند و آنوقت می دیدیم همه معضلات و نه فقط اعتیاد روند کاهشی به خود می گرفت.

اگر تمام آنچه بیان شد را در شهرستان فلاورجان که مدل آزمایشگاهی است به خوبی مورد مطالعه و بررسی قرار داده بودند و کمی بیشتر از آنچه که بودجه سالانه است به صورت اختصاصی در این زمینه ها اعتبار هزینه کرده بودند شاید طرح کرامت به سمت موفقیت نسبی حرکت می کرد؛ اما با قاطعیت می توان ادعا کرد با این روش اجرایی، طرح کرامت در فلاورجان قطعا به شکست منتهی خواهد شد و شاید فقط در گزارش های کاغذی طرح را بعدها پیروز قلمداد کنند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد