تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 آبان 1396 - 10:15
کد خبر : 16247

گزینشگران از سوالات جناحی پرهیز کنند/در برخی مشاغل تفاوتی بین مسلمانان و اهل کتاب قائل نیستیم

گزینشگران از سوالات جناحی پرهیز کنند/در برخی مشاغل تفاوتی بین مسلمانان و اهل کتاب قائل نیستیم

اسدالله وطنی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، اظهار کرد: در مشاغلی مثل پرستاری، نگهبانی یا برخی مشاغل صنعتی که دین و مذهب در آن دخیل نیست مسلمانان شیعه با اهل تسنن و پیروان ادیان مصرح در قانون اساسی یعنی زرتشتیان، کلیمیان و مسیحیان تفاوتی ندارند اما مثلا

اسدالله وطنی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، اظهار کرد: در مشاغلی مثل پرستاری، نگهبانی یا برخی مشاغل صنعتی که دین و مذهب در آن دخیل نیست مسلمانان شیعه با اهل تسنن و پیروان ادیان مصرح در قانون اساسی یعنی زرتشتیان، کلیمیان و مسیحیان تفاوتی ندارند اما مثلا در وزارت ارشاد و صداوسیما امکان استفاده از اهل کتاب نیست یا برای انتخاب معلمان دینی برای مسلمانان شیعه از اهل تسنن استفاده نمی‌شود اما در مورد سایر معلمان اهل تسنن از هر چهار فرقه امکان حضور دارند.  

وی افزود:  اگر احیانا در برخی جاها به هر دلیلی فشار بیاورند که افراد غیرمسلمان را نمی‌پذیرند کار سلیقه‌ای انجام شده و این یا باید از طریق اداری برخورد شود و یا اگر گزینش فشاری آورده باشد و فرد را نپذیرفته باشد ما به آن رسیدگی خواهیم کرد اما مثلا موردی نداشته‌ایم که اهل تسنن شکایت کنند و بگویند به خاطر این‌که اهل سنت هستند رد شدند.

وی با بیان این‌که «قانون گزینش یک قانون ثابت است و هر کسی نمی‌تواند آن را به میل خود تغییر دهد»، یادآور شد: ممکن است برخی همکاران مواردی را به میل خود تعبیر کنند اما در گزینش باید سه صلاحیت عقیدتی، اخلاقی و سیاسی مورد رسیدگی قرار گیرد اما این‌که با چه سوالاتی به این صلاحیت‌ها برسیم ممکن است قدری بی‌ارتباط با گرایش سیاسی افراد نباشد.

دبیر هیات عالی گزینش ادامه داد: ما به گزینشگران، مصاحبه‌گران و همکاران خود توصیه کردیم به قانون عمل کنند. در قانون درباره صلاحیت عقیدتی گفته شده باید بفهمند که آیا فرد واجبات خود را انجام می‌دهد و از محرمات دوری می‌کند یا خیر و نباید در این زمینه سختگیری انجام دهند. در مورد مسائل سیاسی هم التزام به قانون اساسی، ولایت فقیه و نظام اسلامی مورد توجه است و اگر مشخص شد این التزام وجود دارد نباید چیزی مانع جذب فرد شود و نمی‌توانند به دلخواه بگویند که این فرد فلان گرایش را دارد.

وی تصریح کرد: ما به همکاران خود گفته‌ایم از سوالات جناحی به شدت پرهیز کنند. ما جناح را در رد یا قبول افراد دخیل نمی‌دانیم بلکه تنها صلاحیت سه گانه مدنظر است و اگر فرد ملتزم به ولایت فقیه، نظام اسلامی و قانون اساسی باشد کفایت می‌کند حتی اگر کسی از قانون اساسی انتقاد کند نمی‌توانیم بگوییم ملتزم به قانون اساسی نیست. در مورد ولایت فقیه هم اگر فردی دستور ایشان را در مسائل کشور رعایت کرد بنابه فرموده خود ایشان التزام دارد ولو این‌که نقد داشته باشد. لازم نیست ما به دنبال این برگردیم آیا نقد کرده یا خیر، همین که بدانیم عامل به دستورات حاکمیتی ولی فقیه است به این معناست که التزام دارد.

وی ادامه داد: اگر احیانا کسی غیر از این کاری انجام دهد سلیقه ای عمل کرده و ما در صورتی که متوجه آن شویم با آن برخورد می‌کنیم. مواردی از اعتراض هم وجود داشته که به آن رسیدگی کرده‌ایم. اما گاهی هم افراد صلاحیت‌های دیگری غیر از این‌ها را دارا نیستند مثلا کسی که معتاد است نمی‌تواند وارد این دستگاه دولتی شود البته ممکن است ضمن کار معتاد شده باشد که در این صورت سعی می‌شود فرصتی برای ترک به او داده شود وگرنه اخراج می شود یا اگر در مسائل اخلاقی فردی مورد اخلاقی حادی نداشته باشد سعی می‌کنیم او را جذب و سپس اصلاح کنیم.

وطنی درباره تاثیر گرایشات سیاسی افراد در جذب و استخدام آن‌ها نیز گفت: اگر فردی از سران احزاب منحله باشد امکان جذب او وجود ندارد اما در مورد حزبی مثل مشارکت وقتی این حزب اصلا وجود ندارد پس خود به خود عضویت در آن هم منتفی است و ملاک قرار نمی‌گیرد. ممکن است کسی بگوید که طرفدار افکار پوسیده ۵۰ سال پیش حزب توده است. در این صورت بررسی می کنیم و می بینیم آیا در عمل این پایبندی را دارد و در این صورت ممکن است فرد پذیرفته نشود اما اگر صرفا افکاری شبیه افکار احزاب منحله داشته باشد در این صورت عضو آن حزب محسوب نمی شود و همین که سه نوع صلاحیت دیگر احراز شود کفایت خواهد کرد.

وی در پایان از اصلاح دستورالعمل ها در حوزه گزینش خبر داد و گفت: مثلا این‌که برخی افراد ممکن است در نماز و روزه خود کاهلی داشته باشند از ضوابط و معیارها حذف شده مگر جایی که نیاز به انتخاب اصلح باشد و تعداد افراد متقاضی بسیار بیشتر از ظرفیت گزینش باشد. در مواردی مثل راهپیمایی و نماز جمعه نیز همین که بدانیم فرد اهل راهپیمایی یا نماز جمعه است کافی است و تعداد حضور افراد ملاک نیست و نباید در این زمینه فشار آورده شود.

یعقوبی روابط عمومی هیات عالی گزینش نیز از راه اندازی سایت جامع گزینش خبر داد و گفت که هر کس در حقش سلیقه‌ای عمل شده و به او ظلم شده می تواند از طریق این سایت با دبیر هیات ارتباط بگیرد و به مورد او رسیدگی خواهد شد.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد