تصاویر کمتر دیده شده از پنجمین شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از حرف ناب ترور از جمله مسائل مهم اجتماعی در عرصه بین المللی و مهم ترین عامل تهدیدکننده صلح و امنیت و حقوق ملت هاست. مهم ترین گروهی که بعد از انقلاب علناً
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از حرف ناب ترور از جمله مسائل مهم اجتماعی در عرصه بین المللی و مهم ترین عامل تهدیدکننده صلح و امنیت و حقوق ملت هاست. مهم ترین گروهی که بعد از انقلاب علناً به رودررویی با نظام روی آورد سازمان مجاهدین خلق بود. اولین عملیات این گروه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در ۷ تیر ۱۳۶۰ بود.
این گروه دو ماه بعد انفجاری دیگر در ساختمان نخست وزیری انجام داد که منجر به شهادت شهید رجایی رئیس جمهور و شهید باهنر نخست وزیر شد. واحدهای تروریستی مجاهدین خلق در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ و نیمه اول سال ۱۳۶۱، به ترور شخصیت های مذهبی پرداختند. دیگر ترورهای گروه مذکور به شهادت رساندن ائمه جمعه در محراب نماز است.
آیت الله مدنی نماینده امام و امام جمعه تبریز در شهریور ۱۳۶۰، آیت الله دستغیب نماینده امام و امام جمعه شیراز، آیت الله صدوقی نماینده امام و امام جمعه یزد در تیرماه ۱۳۶۱ و آیت الله اشرفی اصفهانی نماینده امام و امام جمعه کرمانشاه در مهرماه ۱۳۶۱ توسط این گروه به شهادت رسیدند. آیت الله عطاءالله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در یک خانواده روحانی در خمینی شهر متولد شد.
وی فرزند مرحوم میرزا اسدالله بود و جد وی از علمای بزرگ جبل عامل بود. وی تنها فرزند ذکوری بود که از پدرش مانده بود و پس از دوران کودکی جهت تحصیل علوم دینی به شهر اصفهان رهسپار شد. ابتدا در یکی از مدارس قدیمی به نام مدرسه نوریه به تحصیل مشغول شد و مدت ۱۰ سال به طور متوالی در حوزه علمیه اصفهان اشتغال به تحصیل داشت. سپس در سن ۲۲سالگی جهت ادامه تحصیل و طی مدارج عالیه علوم اسلامی رهسپار حوزه علمیه قم شد.
او جمعاً مدت ۲۳ سال در حوزه علمیه قم و ۱۲ سال در حوزه علمیه اصفهان بود و در این مدتی که در این دو حوزه علمیه اشتغال داشت ضمن کسب علم و دانش و نیل به درجات عالیه اجتهاد، مورد توجه خاص استادان بزرگ و علما بود.
شهید اشرفی اصفهانی قبل از انقلاب در جنبش مردمی ایران حضور فعالی داشت. مهم ترین نقطه دوران مبارزاتی وی برگزاری مراسم بزرگداشت مصطفی خمینی فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی بود که با حضور فراوان مردم کرمانشاه برگزار شد. او در راهپیمایی عاشورای سال ۵۷ در صف اول معترضان به حکومت پهلوی حضور داشت. همین حضور باعث دستگیری وی توسط ساواک شد
.با آغاز جنگ آیت الله اشرفی نیز با مهم توصیف کردن مساله جنگ، در مدت ۲۵ ماه در تمام خطبه های نماز جمعه و مصاحبه ها و پیام های خود بر حضور مردم در جبهه ها تاکید می ورزیدند. شهید محراب دائماً با حضور در جبهه ها به دیدار رزمندگان می شتافت.
با آنان به گفت وگو می نشست و عنوان می کرد؛ «وقتی به جبهه می روم تا مدتی روحیه ام قوی می شود.» به رغم کهولت سن مسافت های طولانی را با وسایل نقلیه نظامی در شرایط دشوار در میدان های جنگ می پیمود. بارها در جبهه های ایلام، قصر شیرین و پادگان ابوذر، گیلانغرب، نوسود، بستان، آبادان، خرمشهر و سومار حضور یافت. در دومین سفر خود به خوزستان پس از آزادی خرمشهر، عازم اهواز شد و مردم این شهر نماز شکر را به امامت ایشان به جا آوردند.
بعد از ظهر همان روز به رغم مخالفت فرماندهان، وی و امام جمعه اهواز عازم منطقه خرمشهر شدند و پس از ورود به شهر، در مسجد جامع در جمع رزمندگان حضور یافتند و گفت؛ «امروز یکی از روزهای مهم اسلامی و یوم الله است و از جمله آرزوهای من فتح خرمشهر بود که بحمدالله من زنده ماندم و این روز را دیدم.» اشرفی اصفهانی در بسیاری دیگر از عملیات های جنگی حضور پیدا می کرد.وی به مساله وحدت بین شیعه و سنی اهمیتی فوق العاده می داد و اقدامات ایشان در این زمینه بسیار موثر واقع می شد. آیت الله اشرفی اصفهانی نویسنده ای زبردست و بسیار پرکار بود و در مدت عمر خود خدمات بسیاری به عالم تشیع کرد. وی نه تنها در مورد تعلیم و تربیت کارهای ارزنده ای انجام داد، بلکه در عرصه تحقیق و پژوهش نیز توانست آثار گران سنگی بیافریند.
سرانجام در روز جمعه ۲۳ مهرماه سال ۱۳۶۱ آیت الله عطاءالله اشرفی اصفهانی در ۸۰سالگی در مسجد جامع کرمانشاه و در سنگر نماز جمعه به دست یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق در حالی که نارنجکی به کمر بسته بود با حمله به این روحانی ایشان را با عملیاتی انتحاری به شهادت رسانید.
برخی از فعالیت ها و خدمات شهید آیت الله اشرفی اصفهانی:
۱) تاسیس حوزه علمیه امام خمینی در کرمانشاه
۲) بازسازی مدرسه مرحوم آیت الله بروجردی
۳) توسعه کتابخانه مدرسه مرحوم آیت الله بروجردی که قریب به دو هزار جلد به کتاب های آن اضافه کردند.
۴) تاسیس حوزه علمیه جهت خواهران که پس از شهادت ایشان به نام حوزه علمیه شهید محراب نامگذاری شد.
۵) ایجاد وحدت کامل بین روحانیت شیعه و سنی که از بزرگ ترین خدمات آن شهید است که در طول تصدی مسوولیت به عنوان امام جمعه در این رابطه سمینارهای متعددی در شهرهای مختلف به ویژه با حضور برادران اهل سنت تشکیل داد که اثرات بسیار مطلوبی داشته است.
۶) بازسازی مسجد جامع باختران که از برکت نماز جمعه، این مسجد بازسازی کامل شده است.
۷) باز کردن شماره حساب های متعدد به نام مهاجران جنگی و جبهه جنگ و بازسازی مناطق جنگی و همچنین کمک به سیل زدگان خوزستان و زلزله کرمان و طبس که تمام وجوه این شماره حساب ها جمع آوری و برای نجات برادران و خواهران آسیب دیده و برادران رزمنده صرف شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰