تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 آذر 1400 - 9:04
کد خبر : 147549

معضل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان / محکومیت شهرداری به دلیل تخلفات محیط زیستی

معضل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان / محکومیت شهرداری به دلیل تخلفات محیط زیستی

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، یکی از دلایل بوجود آوردن مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای شهروندان، نبود سطل‌های زباله و خودرو‌های حمل زباله است که باعث می‌شود حیوانات و سگ‌های ولگرد از این طریق تغذیه کنند.  زباله‌های خانگی در دره‌ای که نزدیک خانه‌های مسکونی است رها می‌شود که باعث مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای

معظل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان /

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، یکی از دلایل بوجود آوردن مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای شهروندان، نبود سطل‌های زباله و خودرو‌های حمل زباله است که باعث می‌شود حیوانات و سگ‌های ولگرد از این طریق تغذیه کنند.

 زباله‌های خانگی در دره‌ای که نزدیک خانه‌های مسکونی است رها می‌شود که باعث مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای خانواده شده است.جلسات زیادی از سوی مسئولین شهری از جمله شهرداری و شورای شهر برای حل مشکلات جمع آوری زباله‌ها برگزار شد، اما تأثیری در روند اجرایی نداشته است و مردم بلاتکلیف هستند که نه سیستم جمع آوری زباله در سطح شهر وجود دارد و سطل زباله در تمام مناطق نیست. حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد از زباله های شهری در خوزستان به صورت غیربهداشتی دفع، سوزانده و یا در محیط رهاسازی می‌شود و با گذشت نزدیک به ۲ سال از این گفته اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، وضعیت پسماندها به ویژه پسماندهای شهری همچنان نگران کننده است.

 

معایب افزایش پسماند 

امروزه مدیریت جمع آوری و دفع مواد زائد یکی از اصول مهم در به‌سازی محیط و ایجاد فضاهای سالم و بهداشتی جهت زندگی انسانهاست. با پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش تولید پسماندهای خانگی و صنعتی و ورود آنها به محیط زیست انسان اثرات مخرب ناشی از تحمیل این مواد به طبیعت و چرخه حیات روز به روز مشهودتر می‌گردد. پراکندگی و دفع غیر بهداشتی این مواد سبب زشتی منظر، آلودگی منابع آب، خاک، هوا و همچنین در تماس با انسان‌ها باعث شیوع بیماری‌ها می‌شود. در کشور ما اگرچه مدیریت و ساماندهی مواد زائد در تعدادی از شهرها شکل قابل قبولی به خود گرفته است لیکن در سایر شهرها وضعیت بسیار نامطلوبی وجود دارد که هیچگونه مطابقتی با استانداردهای معمول محیط زیست ندارد. این تحقیق به منظور بررسی وضعیت مدیریت مواد زائد در مسجد سلیمان با تعیین میزان زباله تولیدی و امکانات موجود جهت جمع آوری و دفع این مواد انجام شد. نتایج نشان دادند که در سیستم مدیریتی موجود مشکلات مختلفی از جمله مدیریت سنتی، عدم آگاهی از تکنولوژیهای جدید ، استفاده از نیروهای غیر متخصص، فقدان پشتوانه تحقیقاتی لازم برای اصلاح وضع جدید ، عملکرد پائین و غیر بهداشتی وسایل و روشهای جمع آوری زباله دارد که سبب تلنبار شدن زباله‌ها در نقاط مختلف شهر ، نشت شیرابه و تجمع حیوانات ولگرد و حشرات موذی و غیر بهداشتی شدن فضای کلی شهر شده است.

 

معظل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان

معضل مدیریت پسماند و جمع آوری زباله در سطح محلات مسجدسلیمان به یکی از مهم‌ترین مسائل شهری سال‌های اخیر تبدیل شده است.بطوری‌که با اختصاص سطل‌های مکانیزه به محلات متعدد و تخلیه آن‌ها بصورت هرچند روز یکبار توسط خودروهای حمل زباله و انتقال آن‌ها به سایت دفن زباله واقع در جاده قدیم اهواز سیستم جمع آوری زباله‌ها بدین شکل مدیریت می‌شود.

معظل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان /

اما چالش اصلی این سیستم عدم پیگیری و تخلیه سطل های زباله به مدت بیش از یک هفته و در برخی موارد تا یک ماه بوده که علاوه بر ایجاد انبوهی از زباله در حوالی سطل های مخصوص و سرکشی حشرات موذی و حیوانات به آن بهداشت و سلامت جامعه و شهروندان را با تهدیدی جدی مواجه می‌سازد. از طرفی دیگر بوی تعفن ناشی از انباشت چندروزه زباله‌ها و نشت شیرابه زباله روی سطح معابر در ایجاد عوامل بیماری‌زا نقش مهمی خواهد داشت.

 

محکومیت شهرداری مسجد سلیمان

در آخرین خبر از این موضوع مصطفی یوسفی رئیس اداره محیط زیست مسجدسلیمان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درشهر مسجد سلیمان با تولید روزانه ۹۰ تن پسماند ضروریست ساماندهی پسماند و زباله به صورت عملی و اصولی مدیریت گردد.

وی افزود: شهرداری به دلیل تخلفات محیط زیستی و عدم رعایت استانداردهای دفع و دفن پسماند در محاکم قضائی شهرستان مسجدسلیمان محکوم شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان گفت: دفع غیراصولی، نفوذ و جاری شدن شیرابه سمی در محیط و در سفره‌های آب زیرزمینی، سوزاندن پسماندها، عدم راه اندازی کارخانه بازیافت زباله، عدم ساماندهی مکان سایت دفن در طول سال‌های متمادی توسط شهرداری از مهمترین مشکلات جایگاه زباله شهر مسجدسلیمان است که سلامتی مردم راتهدید می‌کند.

یوسفی خاطرنشان کرد: این موارد به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی، ایجاد آلودگی و تخریب محیط زیست بوده و با ارائه مدارک و مستندات طی دوفقره پرونده علیه شهرداری مسجدسلیمان اقامه دعوی شد.

 

معظل مدیریت پسماند در مسجد سلیمان /

از طرفی مسلم مظاهری، سرپرست شهرداری مسجدسلیمان ،در خصوص رهاسازی زباله در مسجدسلیمان، اظهار کرد: به منظور رسیدگی به وضعیت جمع‌آوری زباله‌ها در سطح شهر، ۲۰ تا ۳۰ درصد اوضاع ناوگان فرسوده حمل و نقل بهبود پیدا کرده است.

وی افزود: به منظور جمع‌آوری، حمل و دفع پسماند نیز با بخش خصوصی قرارداد منعقد شده است.

سرپرست شهرداری مسجدسلیمان خاطرنشان کرد: امیدواریم لایحه‌ای که در این خصوص به شورای شهر تقدیم شده، سریع‌تر مصوب شود تا در کمتر از چند هفته آینده جمع‌آوری و حمل پسماند را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد