تاریخ انتشار : یکشنبه 7 آذر 1400 - 16:25
کد خبر : 145560

عجز ستاد رفع موانع تولید کشور در رفع مشکل مصوبات خراسان شمالی

عجز ستاد رفع موانع تولید کشور در رفع مشکل مصوبات خراسان شمالی

حسین حاجی بگلو، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقص قوانین و به روز نبودن قوانین بانکی، اظهار کرد: برای واحدهای تولیدی و صنعتی، در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ۸ مصوبه داشتیم اما چون پرداخت این میزان تسهیلات از اختیار و توان بانک‌های استان خارج است، درخواست تشکیل ستاد تسهیل و رفع

حسین حاجی بگلو، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقص قوانین و به روز نبودن قوانین بانکی، اظهار کرد: برای واحدهای تولیدی و صنعتی، در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ۸ مصوبه داشتیم اما چون پرداخت این میزان تسهیلات از اختیار و توان بانک‌های استان خارج است، درخواست تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در کشور را دادیم.

وی افزود: با این که این ستاد با حضور استاندار، معاونان استاندار، وزیر و معاونان وزیر تشکیل شد اما هیج یک از مصوبه‌ها اجرایی نشده است.

رئیس سازمان صمت خراسان شمالی اضافه کرد: هفته گذشته رئیس جمهور دستور انجام این مصوبه ها در بانک های استان را داد.

حاجی بگلو مجموعه هایی مانند آذین فورج، فولاد کیمیای صبا و آلومینا را که طرح‌های توسعه ای و زیرساختی دارند و می توانند در ارز آوری برای استان مؤثر باشند را از جمله پرونده هایی دانست که در ستاد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هم هنوز مشکلاتشان برطرف نشده است.

وی مشکلات پولی، بانکی و زیرساختی واحدهای تولیدی را از عمده مسائل مطرح در استان اعلام و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵ شهرک و نواحی صنعتی و ۳۴۱ واحد صنعتی در استان داریم که حدود ۱۰ درصد آن ها غیرفعال شده اند.

حاجی بگلو اظهار کرد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به منظور رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی ماهانه سه چهار جلسه در استان برگزار می کند و مصوباتی دارد که مطابق قانون معضلات رفع می شود.

وی بیان کرد: اگر عاملان بانک یا دستگاه های اجرایی تعهدی به اجرای مصوبه ها نداشته باشند و عملیاتی نشود، باید جوابگوی قانون باشند و دستگاه قضائی می تواند ورود پیدا کند.

حاجی بگلو اضافه کرد: در سال گذشته ۱۴۷ مصوبه داشتیم که ۸۵ درصد آن ها اجرایی شد و امسال هم طی ۲۵ جلسه، تاکنون حدود ۱۰۰ مصوبه داشتیم که عمدتا مشکلات بانکی است؛ چراکه بسیاری از بانک ها نسبت به منابعی که دارند، مصارف را در اختیار استان قرار نمی دهند.

وی با بیان این که بانک های دولتی از جمله بانک ملی، توسعه تعاون و کشاورزری همراهی و هزینه می کنند، افزود: متأسفانه بانک های خصوصی تنها ۵ تا ۱۰ درصد هزینه می کردند و بقیه منابع به خارج از استان می رفت که با ورود نمایندگان مجلس، استاندار و معاون اقتصادی استاندار، موضوع پیگیری شد و اکنون ۳۵ درصد منابعشان در استان هزینه می شود.

حاجی بگلو ادامه داد: امسال در بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه، از ۳۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش اشتغال و صنایع، ۶ هزار میلیارد تومان آن در اختیار وزارت صمت گذاشته شده است.

وی با بیان این که در جذب منابع مشکلی نداریم و عمده مشکلات مربوط به بروکراسی اداری بانک ها در زمینه تضامین و ضمانت نامه ها است، افزود: با توجه به این که در جنگ اقتصادی هستیم، بسیاری از تولیدکنندگان مشکل تأمین منابع مالی در ثبت سفارش دارند.

حاجی بگلو ادامه داد: از ۴۴ واحدی که در شهرک های صنعتی استان غیرفعال شده، ۲۸ مورد آن مربوط به سازمان صمت است که عمدتا مشکلات انشعاب، بانک، مالیات و تأمین اجتماعی دارند.

وی اضافه کرد: مشکلات مالیاتی و انشعابات را در کارگروه استان رفع می کنیم اما در مواردی که از حوزه اختیارات مدیران عامل بانکی استان خارج است با مشکل مواجه می شویم و اکنون به سمتی می رویم که اختیارات مدیران عامل بانک ها در استان بیشتر شود.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد