مسجد «عارف دیگ گرانی» یادگار معماری قرن ۱۱ در «نوایی» + تصاویر
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، یکی از جاذبههای گردشگری استان «نوایی» در ازبکستان، مسجد «عارف دیگ گرانی» یادگار معماری متعلق به قرن یازدهم میلادی است. مسجد «عارف دیگ گرانی» که در روستای «هَزَرَه» در ناحیه «کرمنه» واقع است، یکی از
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، یکی از جاذبههای گردشگری استان «نوایی» در ازبکستان، مسجد «عارف دیگ گرانی» یادگار معماری متعلق به قرن یازدهم میلادی است.
مسجد «عارف دیگ گرانی» که در روستای «هَزَرَه» در ناحیه «کرمنه» واقع است، یکی از قدیمیترین مساجد استان «نوایی» است.
این مسجد در قرن یازدهم بر پایه ساختمانی که در قرون هشتم و نهم ساخته شده، بنا شده است. بعدا به دلیل قرار داشتن در محله هنرمندان «مسجد دیگ گران» نام گرفته است.
«عارف دیگ گرانی» در سال ۱۳۱۳ میلادی در محله «دیگ گران» روستای هَزَرَه» به دنیا آمده است. وی در قرن چهاردهم تقریبا در سالهای ۱۳۱۳ و ۱۳۸۰ میلادی میزیسته است. برای اینکه قبر وی در نزدیک «مسجد دیگ گران» واقع است، «عارف دیگ گرانی» نامیده شده است.
این مسجد مربع شکل ساختمانی در ابعاد ۱۷ در ۱۷ متر و سقفی گنبدی دارد. در داخل مسجد ۴ ستون آجری به قطر ۱۲۸ سانتیمتر نصب شده است که داخل خانقاه را بدون دیوار به ۹ قسمت تقسیم کرده است. قسمت مرکزی آن با گنبد نسبتا بزرگتر پوشیده است. همچنین در اطراف آن ۸ گنبد کوچکتر نیز واقع است. در قرن بیستم در طرف جنوب و شرق مسجد ایوان ساخته شده است.
مسجد «عارف دیگ گرانی» در سال ۲۰۰۷ میلادی به یک زیارتگاه بزرگ تبدیل شده است و امروز گردشگران داخلی و خارجی از این یادگار تاریخی بازدید میکنند.
گفتنی است، نمایندگان رسانههای گروهی داخلی و خارجی در چارچوب «تور اینفو» که توسط وزارت گردشگری و ورزش، استانداری استان «نوایی» و بخش استانی وزارت گردشگری و ورزش سازماندهی شد، از جاذبههای گردشگری این استان بازدید کردند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰