نوروزی: مهاجران افغانستانی در حوزه نمایش چهرههای بزرگی را به سینما معرفی کردند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نوروزی، معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل در نشست بررسی معضلات خانوادههای افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نوروزی، معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل در نشست بررسی معضلات خانوادههای افغانستانی در ایران و همچنین بررسی سریال تلویزیونی هم سایه که از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: سوالی که همواره وجود داشته، این است که چرا علی رغم ارائه خدمات به مهاجرین افغان، اما رضایت لازم در آنها وجود ندارد و به ما با دید مثبت نگاه نمیکنند. واقعیت این است که ما نتوانسته ایم که همدلی لازم را با مهاجرین افغانی ایجاد کنیم هر چند که هیچ عاملی نمیتواند پیوند بین مردم ایران و افغانستان را از بین ببرد.
وی با بیان اینکه ما خیلی ساده انگارانه به مسائل افغانستان نگاه میکنیم، تاکید کرد: علی رغم عدم شناخت از جامعه افغانستان و پیچیدگی اجتماعی این کشور و همچنین پیچیدگی اجتماعی جامعه مهاجرین تصور ما این است که جامعه افغانی را میشناسیم و این در حالی است که این توهم شناخت یکی از اشکالاتی است که به ما وارد است.
نوروزی تصریح کرد: اشکال دومی که میتوان به آن اشاره کرد، این است که در حوزههای مرتبط با امور اتباع خارجی بیشتر نگاه امنیتی حاکم است؛ البته باید به وجه امنیتی امور مهاجرین نیز پرداخت، اما واقعیت این است که تمام موضوع مهاجرین امنیتی نبوده پس دست کم در انتصابات مربوط به این حوزه باید از ظرفیت افرادی استفاده شود که دارای نگاه چند بعدی هستند تا بتوانیم تمام مسائل مهاجرین را ببینیم به هر روی امیدواریم در دولت جدید به این موضوع توجه شود.
معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل نامشخص بودن راهبرد کشورمان در مقابل مهاجرین افغانستانی را از دیگر اشکالات وارد به حوزه مهاجرین دانست و گفت: بعضا اقداماتی از سر خیرخواهی برای حل مسائل جامعه مهاجرین انجام میشود، اما تا یک بازنگری کلان نسبت به مهاجرت و تابعیت صورت نگیرد اقدامات صورت گرفته اثرات لازم را نخواهند داشت و خنثی میشوند.
وی با اشاره به اینکه قریب به ۸۰ یا ۹۰ سال از نگارش قوانین تابعیتی در کشورمان میگذرد از این رو نیازمند بازنگری کلان این قوانین هستیم، تصریح کرد: بازنگریهایی که تاکنون صورت گرفته کافی نبوده پس باید در قالب یک چارچوب کلی و با حضور صاحب نظران و متناسب با نیاز شرایط جدید به بازنگری قوانین تابعیتی بپردازیم.
نوروزی با بیان اینکه تصویری که از ایران و جمهوری اسلامی به عنوان میزبان تعداد قابل توجهی از مهاجرین وجود دارد تصویر مطلوبی نیست، گفت: یکی از درددل مهاجرین افغانستانی بی توجهی به مهاجرین نخبه است به هر روی امروز یک جریان و طبقه نخبگی افغانی در کشورمان وجود دارد، اما ما توجه لازم را به آنها نداشته ایم به گونهای که با نخبگان افغانی نیز با همان قوانین و ساختارهای مرتبط با سایر طبقات برخورد میشود و همین مسئله موجب دامن زدن به مهاجرت ثانویه شده است به گونهای که بخش قابل توجهی از نخبگان افغانی که دارای عالیترین رتبههای علمی، فرهنگی و هنری هستند عمدتا به فکر مهاجرت افتاده اند.
معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل بیان کرد: اهالی شعر و ادب افغانستان عاشقانه ایران را دوست دارند، اما به تعبیری ایرانی را سرزمینی برای ماندن نمیدانند و این ناشی از بی توجهی ما به جامعه نخبگی مهاجرین افغانی است.
وی با بیان اینکه وقتی ما به مهاجرین افغان توجه نکنیم طبیعتا مسئله فرهنگ به یک مقوله دست چندم تبدیل میشود و این ناشی از نگاه امنیتی ما به مهاجرین است، افزود: نگاه امنیتی یکی از موانع بزرگ برای تولیدات فرهنگی از جانب اهالی فرهنگ افغانستان در کشورمان است به گونهای که وقتی آنها میخواهند برای برگزاری یک برنامه فرهنگی مجوزی دریافت کنند دچار سردرگمی میشوند و نمیدانند از چه مرجعی باید مجوز بگیرند.
نوروزی در ادامه ضمن تقدیر از عوامل سازنده سریال هم سایه افزود: ساخت این سریال یک گام رو به جلو در توجه به مسائل و مشکلات مهاجرین افغانی کشورمان بود و این نشان دهنده اهتمام دوستان ما در شبکه سوم سیما است.
معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل ادامه داد: اگرچه سریال هم سایه از لحاظ ساخت و موضوع کار خوبی به شمار میرود، اما بحث این است که این قدم رو به جلو حتما کافی نیست. البته میتوان به این نکته نیز اشاره کرد که در حواشی سریال هم سایه بی توجهی به اهالی فرهنگ افغانستان نیز مشهود است.
وی بیان کرد: مهاجرین افغانستانی در حوزه نمایش چهرههای مطرح و بزرگی را به سینما، تئاتر و تلویزیون ایران معرفی کردند با این وجود اشکالی که در سریال هم سایه وجود داشت، این است که از ظرفیت این هنرمندان استفاده نشده است وای کاش این اتفاق میافتاد و بخشهایی از نقشهای اصلی این سریال به مهاجرین هنرمند واگذار میشد.
نوروزی با بیان اینکه استفاده از مهاجرین افغانستانی هنرمند در تولید آثار هنری قطعا موجب دیده شدن آن اثر خواهد شد، گفت: امیدواریم که سریال هم سایه یک جرقه نباشد و خاموش نشود به هر روی تولید این سریال آغازگر یک مسیر ارزشمند باشد و دیگر رسانهها نیز این مسیر را ادامه دهند.
معاون سابق رایزن فرهنگی ایران در کابل تصریح کرد: همین که رسانه ملی از «جمعه و شنبه سازی ها» به سریال هم سایه رسیده اقدام ارزشمندی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰