تاریخ انتشار : یکشنبه 11 مهر 1400 - 15:30
کد خبر : 135856

پنج پیشنهاد و انتقاد جنبش عدالت‌خواه دانشجویی پیرامون صداوسیما خطاب به جبلی

پنج پیشنهاد و انتقاد جنبش عدالت‌خواه دانشجویی پیرامون صداوسیما خطاب به جبلی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جنبش عدالت‌خواه دانشجویی طی نامه‌ای به پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، پیرامون عملکرد این سازمان در دوره‌های گذشته و رویه آن، انتقادات و پیشنهاداتی را مطرح و از وی برای حضور در جلسه دانشجویی دعوت کرد

پنج پیشنهاد و انتقاد جنبش عدالت‌خواه دانشجویی پیرامون صداوسیما خطاب به جبلی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جنبش عدالت‌خواه دانشجویی طی نامه‌ای به پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، پیرامون عملکرد این سازمان در دوره‌های گذشته و رویه آن، انتقادات و پیشنهاداتی را مطرح و از وی برای حضور در جلسه دانشجویی دعوت کرد که متن این نامه به شرح زیر است: 

 

جناب آقای پیمان جبلی
ریاست محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم
چنانچه مستحضرید جنبش عدالتخواه دانشجویی همواره با حساسیت کامل سیاستگذاری‌های سازمان صدا و سیما و مدیران آن را رصد کرده و از دیرباز با پیشنهادات و انتقادات خود سعی بر ارتقای این سازمان داشته است. لذا با توجه به انتصاب حضرت علی به سمت ریاست این سازمان لازم می‌دانیم انتقادات و پیشنهاداتی را که برای بهبود اذیت اسفناک فعلی ضروری و فوری در پنج سرفصل مطرح کنیم. لازم به ذکر است که موارد زیر در بازی های کوتاه مدت چندماهه دست یافتنی است:

 

۱. از مهم‌ترین ایرادات دوره اخیر صدا و سیما اهمیت قائل شدن به مردم عدم حضور آنان و مطالباتشان به مطالبات مستضعفان در برنامه‌ها و اقدامات صدا و سیما به ویژه در معاونت سیاسی است؛ به نحوی که آحاد مردم از کارگران و معلمان مردم شهر و روستا احساس می کند جایی در قبرستانی که قرار بود ملی باشد ندارند. صدا و سیما بیش از اینکه صدای مردم باشد تبدیل به روابط عمومی سازمان‌های حاکمیتی و محلی برای پرداختن به نقاط ضعف دیگر کشورها شده است. تغییر در این رویکرد دولت باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد؛ به نحوی که در کوتاه مدت این تغییر رویه را در تمامی بخشهای صدا و سیما شاهد باشیم.

 

۲. آقای جبلی شما به تحمل سازمان صداوسیما هستید. از اصلی‌ترین الزامات این تحول داشتن برنامه جامع احیای سازمان صدا و سیما است. لذا پیشنهاد می‌شود و در همین ماه اول دوره مدیریتی خود به تهیه برنامه همراه با گنبدی اجرایی و زمان‌بندی مناسب بپردازید. همچنین این برنامه را به صورت عمومی منتشر نماید تا سرانجام معیارهای ارزیابی برای مردم وجود داشته باشد که بتواند در سطح روند تحول صدا و سیما را رصد و نظارت کرد. در غیر این صورت باید بدانید که این فرصت‌ها با کارهای نمایشی و مقطعی به سرعت سپری خواهد شد در حالی که در همچنان بر همان پاشنه می‌گردد.

 

۳. امروز شفافیت یکی از مهم‌ترین ابزارهای نظارت عمومی بر ساختار آن می‌باشد و بدون تحقق آن نظارت دقیق مردمی امکانپذیر نیست. شفافیت آورده بودند از مطالبات همیشگی رهبر معظم انقلاب نیز بوده است. لذا می‌توان گفت آزمون شفافیت آزمون خوبی برای سنجش میزان تحول خواهی شما خواهد بود. مشخصات شفافیت صدا و سیما در دو موضوع بسیار اهمیت دارد. مثال اول این موضوع بازرگانی سازمان است. بخشی که در این سالها تهدید به تاریخ خانه مخفی شده که هر لحظه در آن احتمال فساد و ناکارآمدی وجود دارد. مورد دیگه هم مربوط به ساز و کارها و قرارداد برنامه‌ها و عوامل برنامه هاست.

 

۴. تحولی که در دوره ریاست شما لازم صورت بگیرد، برکناری مدیران خسته، بازنشسته و جوانان محافظه کار است. افرادی که چندین دهه است که در بدنه سازمان حضور دارد و مانع هرگونه تحولی هستند. البته که خطر گروه دوم یعنی جوان محافظه کار می تواند بیش از اولی باشد و چه بسا شناسایی این ها نیز پیچیده تر باشد. البته اگر از بین برای برخورد با جوانان محافظه کار که شاید پشتوانه‌های قوی داشته باشند، در شما باشد؛ شناختشان کار چندان دشواری نخواهد بود. ادامه همکاری این افراد از دو جهت با سازمان صدا و سیما مضر است. اولا با توجه به تحولات پرشتاب رسانه در جهان عملاً توانایی همگام با تحولات را ندارند و تبدیل به موانع بزرگی در راه تحول شده‌اند. دیگر اینکه اینها اگر افراد تحول خواه و توانایی بودن در همین چند به چند سالی که در سازمان بودن این کار را می‌کردند. مدیرانی که طبق بعد ها آقای علی عسگری قرار بود بعد از ۲۲ بهمن ۹۷ برکنار شوند اما تا همین امروز با صندلی‌های خود محکم تکیه زده‌اند.

 

۵. متاسفانه در دوره قبل شاهد بودیم که این سازمان در اندک مواردی هیچگاه حاضر به پاسخگویی مستقیم نشد. اولین و آخرین بار که ایران علی عسگری شنوایی انتقاد و پیشنهاد دانشجویان بود به ۱۶ آذر ۶۰ سال پیش برمی‌گردد که البته در مورد اطمینان سهم تهران به دانشگاه را به خود نداده و دفتر خود جلسه را برگزار کردند. البته با گزارش‌های فرمایش بعد آن مشخص شد که جلسه صرفا نمایشی بوده است. بعد از آن ایشان هیچ گاه حاضر به پاسخگویی در مجامع دانشجویی نشد؛ علی رغم این که ده‌ها بار از طرف تشکل‌های مختلف از ایشان دعوت به عمل آمده بود.

 

برای تحول در سازمان پیش از هر چیز لازم است که رئیس سازمان، معاونین و روسای شبکه ها در این مقوله تغییر رویکرد داشته باشد. لذا پیشنهاد می شود از همین ابتدا ساز و کارهای مشخص برای پاسخگویی و گزارش دهی برای خود و دیگر مسئولین سازمان تعیین نمایید.

 

جنبش عدالتخواه دانشجویی و پیشنهادات بسیار دیگری در رابطه با رویکردهای فرهنگی و سیاسی و اجتماعی در سازمان صدا و سیما دارد که در این مقال نمی‌گنجد؛ لذا از شما دعوت می کنیم با حضور در جلسه به میزبانی دانشجویان به انتقادات و پیشنهاد اداره و منتقدین صدا و سیما گوش فرا دهید و به سوالات آنان پاسخ دهید.

 

اتحادیه جنبش عدالت‌خواه دانشجویی

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد