طرح توسعه مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) مشهد آغاز شد
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، “تربیت” شالوده مهم و زیربنایی مقوله مهمی به نام ساختن انسان الگو و نمونه به شمار میآید و بدون شک به واسطه ضعفهایی که در پرداختن به این مبحث مهم در تاریخ وجود
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، “تربیت” شالوده مهم و زیربنایی مقوله مهمی به نام ساختن انسان الگو و نمونه به شمار میآید و بدون شک به واسطه ضعفهایی که در پرداختن به این مبحث مهم در تاریخ وجود داشته، همیشه تعلیم چتر خود را بر سر تربیت گسترده است.
به زعم بسیاری از اندیشمندان علوم انسانی، بشر برای رسیدن به آرمانهای انسانی خود، راهی به جز گذر از کلیشههای بیاثر آموزشی ندارد و شاید این به معنا باشد که باید دوباره همچون سدههای گذشته، انسان ناچار به گام برداشتن در وادی تربیت شود. گامی که ۱۸ سال پیش به نوعی متعالی در شهر امام رضا(ع) برداشته شد و رهاورد آن در دو دهه کاری، ثمرات زیادی را در زندگی بسیاری از افراد جامعه داشته است.
مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج)، نمونهای بیبدیل در نگرش به مباحث دینی با اولویت قرار دادن بحث تربیت اسلامی به حساب میآید که در چند سال تبدیل به قطب تعلیم و تربیت دینی مشهد و کشور بدل شده است. گامی که در سال ۱۳۸۲ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد نظافت برداشته شد و در گذر زمان چنان توسعهای پیدا کرد که آموزشهای دینی و مذهبی را در مسیر جدیدی قرار داده است.
این مجتمع که حالا ۱۸ سالی از تاسیس آن میگذرد، نخستین نفسهای خود را در طبقه فوقانی مسجد فقیه سبزواری محله طلاب کشیده و به مرور با ثبتنام از ۲۰ طلبه جوان قامت استوار کرده است. سپس از سال ۱۳۸۵ به محل فعلی (طبرسی ۵۲،المهدی غربی۱۹) منتقل شده و از همین دوران نیز با پذیرش طلبه در سه مقطع سیکل، دیپلم و بالاتر از دیپلم به فعالیتهای آموزشی و تربیتی خود شمایلی رسمی داده است.
همچنین مدارس علمیه حضرت مهدی(عج)، تمامی این سالها در قالب یک حوزه پارهوقت میزبان برادران علاقهمند به فراگیری معارف اسلامی بوده و از سال ۱۳۹۱ نیز با تأسیس موسسه علمیتربیتی «الهدی»، خواهران معارفآموز بهویژه همسران طلاب را ثبت نام میکند. اکنون این مجتمع آموزشی تربیتی ۲۸۰ طلبه و بیش از ۱۵۰ معارفآموز دارد.
این مجتمع با شعار «وقف مهدوی» یا «وقف برای تربیت» پذیرای کمکهای مالی خیران واقف و جمعآوری مشارکتهای عمومی است. علاقهمندان برای شرکت در این پروژه میتوانند به شیوههای«پرداخت مستقیم»، «واریز به شماره کارت مدرسه»،«طرح سهام وقف»،«طرح قدمهای خیر»،«طرح وقف مستمر»،«طرح قرض جاری» و«طرح وقف خدمت» همکاری کنند.
رئیس مرکز فقهی ائمهاطهار(ع): طلاب با قرآنکریم مأنوس و در آیات الهی تدبر کنندطلاب و روحانیون در سنگر مبارزه با کرونا خوش درخشیدندطلاب بسیجی خراسان رضوی به یاری بیماران کرونایی شتافتند
حالا طرح توسعه مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در مشهد هم آغاز شده و قرار است اتفاقات بسیار خوبی را برای نهادینه ساختن امر تربیت رقم بزند. طرحی که قرار است عطر تلاوت قرآن را در آسمان مشهد پخش و فصلی تازه را در رفاقت و اُنس جوانان با کلام الهی و مباحث تربیتی و دینی سبز کند.
این پروژه که قرار است در دو قطعه زمین ۲ و ۳ هکتاری ویژه بانوان و آقایان سقف و ستون بخورد، در حدفاصل بلوار رسالت و طبرسی شمالی( رسالت ۸۱ ) قرار دارد. بانیان طرح توسعه این مجتمع ۸۰ هزار متر مربعی، تصمیم دارند هزینه ساخت را به صورت مرحله به مرحله در چند فاز، از طریق مشارکتهای عمومی و کمکهای مردمی تامین و در نهایت پس از به سرانجام رساندن کار، آن را وقف کنند.
هدف از توسعه این مجتمع نیز در ۱۵ محور تعریف شده که احیای جایگاه حقیقی مسجد به عنوان پایگاه محوری محلات، جانشینی رویکرد تربیت محوری در مقابل آموزش محوری، توجه جامع به نیازهای ملی، شهری، محلی و تلاش برای رفع مشکلات از مهمترین آنها است.
رویکردهای دیگر این اتفاق خوشایند را هم میتوان در چند دسته بررسی کرد که نخستین آن ایجاد پایگاهی برای برقراری ارتباط صمیمی بین روحانیون و مردم است. اهدافی مانند تربیت مجتهدان، عالمان و مبلغان متقی، خلاق، مجاهد، بصیر، دردآشنا و کارآمد مطابق با الگوی تربیت جامع طلاب، افزایش پیوند میان حوزههای علمیه و اجتماع با ایجاد مسجد، کتابخانه عمومی، موسسههای فرهنگی و ارائه خدمات هدفمند اجتماعی با ایجاد مجموعه ورزشی، سالن پذیرایی، پارک و فضای سبز و بازیهای تربیتی اردویی در این زیر مجموعه قرار دارند.
بخش دوم اهداف این مجموعه آموزشی و تربیتی را هم میتوان در اصلاح سیمای شهری مطابق با اصول معماری ایرانی اسلامی خلاصه کرد. مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) قرار است موضوعاتی نظیر تأکید بر ساخت و ساز با الگوگیری از معماری اسلامی و ایرانی، تأکید بر سادهسازی و پرهیز از تجمل و اسراف، پرهیز از بلندمرتبهسازی، کمک به بازآفرینی شهری بافت آسیبدیده حاشیه شهر و احیای محله سیسآباد با فراهم کردن فرصت برابر در استفاده از امکانات فرهنگی، آموزشی و رفاهی برای مردم حاشیه شهر را در دایره پیگیریها و مطالبههای عمومی خود قرار دهند.
علاوه بر این، تربیت طلاب و فرهیختگان آشنا به زبان و فرهنگ نقاط مختلف جهان برای حضور مؤثر در عرصههای بینالمللی، ایجاد اشتغال با تاکید بر فروش کالاهای ایرانی، رواج ازدواج آسان و فراهم کردن زمینههای آن نیز از دیگر موضوعاتیاست که میتوان در رابطه با این طرح از آنان یاد کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰