میزگرد| واکاوی کاهش رغبت جوانان به ازدواج / ۶ مانعی که به زندگی مجردی میانجامد
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از ارومیه، میزگرد تخصصی مسئولان، کارشناسان و اصحاب رسانه با موضوع «ازدواج جوانان، مشکلات و راهکارها» به همت اداره کل ورزش و جوانان و خبرگزاری تسنیم در موسسه پیشگامان امید ارومیه برگزار شد. در
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از ارومیه، میزگرد تخصصی مسئولان، کارشناسان و اصحاب رسانه با موضوع «ازدواج جوانان، مشکلات و راهکارها» به همت اداره کل ورزش و جوانان و خبرگزاری تسنیم در موسسه پیشگامان امید ارومیه برگزار شد.
در این نشست و میزگرد تخصصی،«مهران سلیمانی» به عنوان روانشناس و دانشیار دانشگاه شهید مدنی تبریز،«فرزاد عبدی» به عنوان مدیرعامل موسسه بامداد اندیشه و«یوسف عباسی» به عنوان گزارشگر خبرگزاری تسنیم حضور داشتند.
تغییرات فرهنگی و اجتماعی در امر ازدواج رخ داده است
دانشیار دانشگاه شهید مدنی تبریز در این میزگرد اظهار داشت: بیتردید بحث ازدواج با توجه به شرایط امروز جامعه و پیچیدگی آن و با توجه به بحث«تغییرات فرهنگی و اجتماعی» که از چندین سال گذشته در جامعه رخ داده، به یک مسئله مهم تبدیل شده است.
مهران سلیمانی تصریح کرد: کاهش رغبت به ازدواج و افزایش جمعیت مجرد و سن بالای جامعه، این نگرانی را ایجاد میکند که رغبت به ازدواج در بین جوانان کاهش یافته است.
وی افزود: بحث افزایش طلاق و ازدواجهای اشتباه سبب شده جامعه دچار برخی مشکلات عدیده شود چون اگر ازدواج به درستی انجام نشود به دنبال آن جدایی رخ داده و تبعات طلاق نیز در جامعه بسیار گسترده است.
این روانشناس در رابطه با تبعات طلاق در جامعه بیان کرد: تبعات طلاق، زنان سرپرست خانوار، کودکان تک سرپرست و نیز مسائل مالی و مسکن و سایر مشکلاتی است که معمولا بانوان دچار آن شده و بحث ازدواج مجدد آنها نیز به یک معضل جدید تبدیل میشود.
وی گفت: از سوی دیگر مسئلهای که امروز به صورت فراوان دیده میشود، افزایش تعداد افراد مجرد بالای ۴۰ سال است که امیدی به ازدواج آنها وجود ندارد و به نظر میرسد که این افراد نیز از بحث ازدواج منصرف شده و خواهان زندگی مجردی تا پایان عمر هستند.
سلیمانی اظهار داشت: بنابراین فرهنگسازی برای ازدواج آسان از مسائل مهمی است که باید بدان پرداخت شود و از سوی دیگر مسائل مالی و اقتصادی و بحث مسکن نیز مانع بزرگی بر سر راه ازدواج جوانان است.
جوانان معضل بیکاری را مهمترین مانع بر سر ازدواج خود میدانند
در ادامه یوسف عباسی فعال رسانهای تصریح کرد: با توجه به اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه با تمامی اقشار جامعه در ارتباط هستند، دیدگاههای مختلفی نسبت به موضوع ازدواج جوانان و سایر موضوعات دارند و در این راستا معمولا مردم به معضل«بیکاری« در ازدواج بیش از سایر موارد در ازدواج اشاره میکنند.
وی افزود: متاسفانه اقتصاد کشور به سمتی رفته که روز به روز ازدواج جوانان را دشوارتر کرده است یعنی هر اندازه خواهان تسهیل ازدواج باشیم، برخی موانع به صورت ناخودآگاه از سوی جامعه و یا خانواده بر جوانان تحمیل میشود.
عباسی اظهار داشت: از سوی دیگر گرانی کالاهای اساسی و اجاره بالای مسکن سبب ازدواجگریزی جوانان میشود و باید یک جوان ماهانه حداقل ۶ میلیون درآمد داشته باشد تا بتواند یک زندگی بسیار سادهای دست و پا کند.
وی افزود: هم اکنون در موضوع ازدواج نخستین سوالی که یک خانم در مقابل پیشنهاد ازدواج آقایان مطرح میکند میزان درآمد و وسع مالی طرف مقابل است و در بسیاری از موارد به عشق و علاقه در وهله نخست توجهی ندارد.
تغییر باورها و نگرشها در ازدواج جوانان رخ داده است
در ادامه دانشیار دانشگاه شهید مدنی تبریز گفت شاید یکی از مهمترین مسائل در سر راه جوانان در وضعیت کنونی مسائل اقتصادی باشد اما در عین حال در کنار آن یکی از مسائلی که وجود دارد،«تغییر باورها و نگرشها» است که به صورت نامحسوس در طی سالیان گذشته اتفاق افتاده و مسئولان نسبت به آن بیتوجه شدند.
وی افزود: برای مثال مرفهترین اقشار جامعه در شهر تهران، بازاریان به ویژه بازاریان شمال شهر هستند و براساس آماری که در سالیان گذشته گرفته شده بود هزاران مجرد در این مناطق زندگی میکردند در حالی که در همه آنها توان ازدواج وجود داشت اما ازدواج نمیکردند.
سلیمانی گفت: بنابراین تغییر باورها و سبک زندگی در جامعه رخ داده است و در یک جامعه اسلامی مانند ایران، زندگی به سمت غربی شدن حرکت کرده و بیتردید این تغییرات فرهنگی نیز در«بلندمدت» رخ داده است.
وی افزود: متاسفانه به سبب برنامهریزیها و فرهنگسازیهای غلطی که در طول چند دولت اتفاق افتاده است به این مسئله بزرگ اجتماعی بیتوجهی شده و ماحصل آن این شده که حتی قشر مرفه نیز تمایلی به ازدواج ندارند.
این روانشناس اظهار داشت: پس به خاطر تغییر باورها، قشر مرفه نیاز به ازدواج نمیبیند و به سبب اینکه زندگی به سمت سبک غربی حرکت کرده، افراد به راحتی با یکدیگر وارد رابطه میشوند و ممانعتی در این زمینه وجود نداشته و بار مسئولیتی چندانی برای آنها وجود ندارد.
توصیه حجت الاسلام ماندگاری به خانواده ها: ازدواج جوانان را آسان بگیریدافزایش ۳۱٫۷ درصدی ثبت ازدواج در گیلان؛ ترویج سبک زندگی اسلامی نیازمند مشارکت عمومی است«جوانی جمعیت و تعالی خانواده» طرح ویژه کمیسیون فرهنگی مجلس برای افزایش جمعیت/ پیشبینی مشوق برای ازدواج جوانان
وی ادامه داد: از سوی دیگر در چند ساله اخیر شکاف بزرگی بین قشر ثروتمند و فقیر رخ داده است و در عمل، حجم افراد متوسط جامعه کاهش یافته چون این افراد به سمت سراشیبی حرکت کردند و فقیر محسوب میشوند و بنابراین قشر فقیر به خاطر مشکلات مالی و قشر ثروتمند به سبب تغییر باورهای خود تمایلی به ازدواج نشان نمیدهند.
پایداریهای ازدواج به شدت کاهش یافته است
سلیمانی با ابراز تاسف از اینکه در سالیان اخیر پایداریهای ازدواج به شدت کاهش یافته است گفت: متاسفانه تحمل افراد برای برخورد با مسائل و مشکلات به شدت کاهش یافته و تابآوری زندگی مشترک کمتر شده و با یک مشکل کوچک، زندگی افراد به هم میریزد.
وی با اشاره به اینکه اخیرا مسئولان از یک اپلیکیشن به نام«همدم» رونمایی کردهاند افزود: این در حالی است که گویی از مهمترین دلایل عدم ازدواج جوانان خبر ندارند چون همه میتوانند یک همسر مناسب انتخاب کنند در حالی که مشکل از جای دیگری بوده و مشکلات اجتماعی، اقتصادی، اشتغال، مسکن و تغییرات فکری تبدیل به مشکلات زیادی شده است.
مدیرعامل خانه خیران آذربایجانغربی ادامه داد: مشکلی که جوانان در فضای مجازی در مورد ازدواج با آن مواجه هستند این است که افراد پیش از اینکه تبادل اطلاعات کنند تبادل عواطف کرده و در نتیجه مغز به صورت هیجانی عمل میکند و نمیتواند شخص مقابل را به درستی بررسی کند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان طلاق در دو تا پنج سال اول زندگی رخ میدهد گفت: یعنی زمانی که فرد به جای احساسات خود، با عقل و منطق کار میکند مشاهده میکند که با فرد مقابل تناسب چندان ندارد و در آن موقع اختلافات آغاز شده و در نهایت منجر به طلاق میشود.
سلیمانی با اظهار تاسف از اینکه متاسفانه رسانهها و به ویژه رسانه ملی به رسالت خود در مورد ازدواج به درستی عمل نکرده است اظهار داشت: به جای آن، رسانههای غربی به تغییر باورهای مردم و تحمیل سبک زندگی خود میپردازند که هیچ تناسبی با فرهنگی ایرانی ندارد و بنابراین رسانه ملی نباید فضا را به نفع رسانه خارجی خالی کند.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات رسانهها این است که نتوانستند الگوی خوبی به جامعه معرفی کنند و جامعه از شناخت افراد توانمند، دانشمند و فرهنگی محروم شد.
رسانههای خارجی زندگی مجردی را تبلیغ میکنند
در ادامه مدیرعامل موسسه بامداد اندیشه با انتقاد از سازمان صدا و سیما بیان کرد: متاسفانه رسانه ملی زمانی که یک فرد مطرح روانشناس را به برنامهای دعوت میکند فیلترهای بسیاری بر سر راه آن برنامه قرار میدهد یعنی از ترس اینکه هیچ تبلیغی برای روانشناس برنامه انجام نشود، اجازه نمیدهد که هیچ نشانی و شماره تماسی از آن فرد در برنامه بیان شود.
فرزاد عبدی در ادامه نیز اظهار داشت: رسانههای خارجی زندگی مجردی را تبلیغ کرده و برای مثال برنامههایی تولید و پخش میکنند که دختری بدون خانواده و بدون پدر و مادر زندگی میکند و به زندگی خانوادگی اشارهای ندارند و همین برنامهها نیز از شبکههای داخلی خودمان پخش میشود.
در ادامه دانشیار دانشگاه شهید مدنی تبریز گفت: متاسفانه هم اکنون فضای نقدی در جامعه دیده نمیشود چون مردم دچار سطینگری شدهاند و هر پیام و خبری که منتشر میشود، همه بدون اینکه از منبع آن آگاه باشند آن را باور میکنند.
در ادامه، عباسی فعال رسانهای اظهار داشت: رسانههای غربی برنامههایی تولید میکنند که بنیان خانواده را از بین میبرند در حالی که در مقابل، رسانه ملی اقدامی در رابطه با تحکیم بنیان خانواده انجام نداده است.
دانشیار دانشگاه شهید مدنی تبریز نیز گفت: شناخت دقیق پیش از ازدواج میتواند سبب تشکیل یک زندگی موفق شود در حالی که به غیر از عدم شناخت طرفین از یکدیگر، آموزشهای پیش از ازدواج نیز به صورت مطلوب در جامعه رخ نمیدهد و نگاه سنتی به ازدواج در جامعه حاکم است.
سلیمانی تاکید کرد: در ازدواج باید نگاه علمی وجود داشته باشد و از تجربیات روانشناسان استفاده کرد تا مشاور نقاط اشتراک را بررسی و عنوان کند که آیا افراد به درد یکدیگر میخورند یا نمیخورند و بیتردید مشاوره پیش از ازدواج سبب یک ازدواج پایدار و موفقیتآمیز در جامعه میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰