تاریخ انتشار : دوشنبه 28 تیر 1400 - 10:11
کد خبر : 122128

حرم مطهر احمدبن‌موسی(ع)؛ آرامگاه ابدی مردانی از خاندان بزرگ ایمانیه در شیراز

حرم مطهر احمدبن‌موسی(ع)؛ آرامگاه ابدی مردانی از خاندان بزرگ ایمانیه در شیراز

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز، اصالتا تاجر بوده‌اند و ارادتمند خاندان عصمت و طهارت، مردانی نیک اندیش و مورد اعتماد مردم و مراجع عام تقلید. یکی از خانواده‌هایی که با وجود برخورداری از مراتب و مدارج علمی، هنوز هم سنت‌ها در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز، اصالتا تاجر بوده‌اند و ارادتمند خاندان عصمت و طهارت، مردانی نیک اندیش و مورد اعتماد مردم و مراجع عام تقلید.

یکی از خانواده‌هایی که با وجود برخورداری از مراتب و مدارج علمی، هنوز هم سنت‌ها در جمعشان پررنگ است و منش و ادب و متانت‌شان بزرگترین میراث گذشتگان و ایمان و تلاش در مسیر خدمت‌گزاری راه و رسم خانوادگی‌شان است.

در حریم نورانی سلطان عشق در شیراز، مردی مدفون است که پدرانش ارادتمندان همیشگی خاندان مطهر عصمت و طهارت بوده‌اند، نام حاج علی‌اکبر ایمانیه برای بسیاری از متدینین شیراز و استان فارس و مراجع تقلید و نیک‌اندیشان آشنا است.
 
در سال ۱۳۰۹ در شیراز و در یک خانواده متدین و خوشنام متولد شد و مثل پدر و پدربزرگش تجارت پیشه بود و در میان مردم و بازاریان بسیار مورد اعتماد.

 در کنار امور معمولی زندگی رسیدگی به مشکلات نیازمندان، برگزاری مراسم محرم و… و مشارکت در امور خیر را با اشتیاق تمام دنبال می‌کرد.

تجارت وی با رعایت تمام دستورات دینی همراه بود به گونه‌ای که برای پیشبرد امور تجاری، علم مکاسب و فقه تجارت را به صورت خودآموز فراگرفت و در تمام مراحل زندگی آن را به کار می‌گرفت.

منزل وی مانند  پدر و اجدادش، مثل یک حسینیه بود و محل برگزاری مراسمات مختلف اهل بیت(ع) به ویژه ایام محرم و این رسم هنوز هم در خانه و خانواده پابرجاست.

ایمان، درایت، کاردانی و عمل‌گرا بودن حاج علی‌اکبر ایمانیه باعث شد تا به عنوان یکی از معتمدین و نمایندگان مراجع عام تقلید از جمله آیت‌الله گلپایگانی و امام راحل و آیت الله سیستانی و آیت‌الله مکارم و چند مرجع دیگر، در استان فارس معرفی شود و در کنار مردانی چون مرحوم آیت‌الله حدائق به عنوان نماینده مراجع، وجوهات شرعی مردم را دریافت و مدیریت نماید.

مردی که در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی و مناسبت‌های مختلف تاریخی نیز حضوری پررنگ داشت و در قیام خونین ۱۵ خرداد سال۴۱ شیراز نیز از جمله دستگیرشدگان بود.

پیشواز انقلاب اسلامی نیز همواره مورد تعقیب ساواک بود ولی با این وجود هیچ‌گاه دست از تلاش و مبارزه علیه ظلم و مبارزه با رژیم پهلوی برنداشت.

از ارادتمندان و همراهان شهید دستغیب بود و از مریدان مرحوم آیت الله محلاتی بود، مسجد جامع عتیق و مسجد مولا شاهد مناجات‌های عابدانه‌ او در طول سالیان متمادی بوده‌اند.

نماز ظهر را در مسجد مولا می‌خواند و شب‌ها در مسجد جامع عتیق و در محضر شهید دستغیب،  سر بر آستان حضرت دوست می‌سایید.

دعاهای معروف کمیل شهید دستغیب و برنامه‌های محرم در سالیان مختلف و مراسمات ماه رمضان در مسجد جامع عتیق همواره با حضور و حمایت وی برگزار می‌شد.

گفتگو در مورد این بنده خوشنام خدا را با استاد محمدهادی ایمانیه یکی از فرزندان ایشان دنبال کردیم.

حاج علی‌اکبر ایمانیه ۴ فرزند را در مکتب ویژه‌ای که سرشار از عشق و ارادت به اهل بیت(ع) بود پرورش داد، همسر بزرگوار ایشان همچنان در قید حیات است و فرزندان نیز همچنان در محضر مادر، راه و رسم پدر را ادامه می‌دهند.

مسجد الرسول که یکی از مساجد بزرگ شیراز است یکی از یادگاران حاج علی اکبر ایمانیه در این شهر است و در کنار آن یک درمانگاه خیریه مجهز همچنین مرکزی برای حمایت از نیازمندان نیز فعال است.

۴ فرزند و به طور ویژه، دو فرزند پسر مرحوم ایمانیه نیز به نیک اندیشی و بانی خیر شدن معروف‌ هستند و مراکز مختلف درمانی و خیریه را در شیراز بنا نهاده و یا در راه‌اندازی آن مشارکت دارند.

مرکز نگهداری از ایتام مهدی آل فاطمه(ع) یکی از این مراکز است که با مشارکت فرزند مرحوم ایمانیه و سایر نیکوکاران در شیراز فعالیت‌های بسیار موثری را دنبال می‌کنند.

این مرد بزرگ و نیکوکار، که  امانت‌داری یکی از هزاران صفت پسندیده در وجودش بود، سرانجام در سال۱۳۷۷ آسمانی شد و در کنار مرحوم‌حاج محمدحسن ایمانیه در حرم مطهر و نورانی حضرت شاهچراغ، پس از برگزاری یک تشییع جنازه بزرگ، با حضور مردم مراجع و مسؤولان و اقامه نماز توسط آیت‌الله مکارم شیرازی آرام‌ گرفت.

یاد و نام این مرد بزرگ برای همیشه در اذهان باقی می‌ماند و آرامگاهش در حریم امن حضرت شاهچراغ همواره محل دریافت سلام و صلوات مردمی است که به نیکی از او یاد می‌کنند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد