حذف موانع و اعمال سیاستهای تشویقی، عامل ماندگاری بافندگان فرش در بازار مشاغل خانگی
اقدس قنبری که به عنوان پیشران طرح ﻣﻠﻲ توسعه مشاغل خانگی ﺩﺭ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ در حوزه تولید فرش و گلیم در شهرهای فراهان و اراک فعالیت میکند، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با فعالیت در طرح ﻣﻠﻲ ﺗﻮﺳﻌﻪ مشاغل خانگی در تولید فرش و گلیم برای حدود ۱۲۰ نفر در فراهان و اراک فرصت
اقدس قنبری که به عنوان پیشران طرح ﻣﻠﻲ توسعه مشاغل خانگی ﺩﺭ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ در حوزه تولید فرش و گلیم در شهرهای فراهان و اراک فعالیت میکند، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با فعالیت در طرح ﻣﻠﻲ ﺗﻮﺳﻌﻪ مشاغل خانگی در تولید فرش و گلیم برای حدود ۱۲۰ نفر در فراهان و اراک فرصت شغلی خانگی ایجاد کرده ام و هم اکنون هشت نفر نیز در کارگاهی که در شهرک ولیعصر(عج) اراک راهاندازی شده مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه از کودکی در حوزه تولید فرش و گلیم فعالیت میکرده و بیش از ۱۰ سال است که با ایجاد اشتغال برای دیگران در قالب مشاغل خانگی این فعالیت را ادامه داده است، اظهار کرد: به طور میانگین ماهانه ۱۲ متر فرش دستبافت در این مجموعه تولید میشود. به دلیل عدم استقبال بازار از گلیم، تولید آن مقطعی بوده و در صورت سفارش از سوی مشتری، گلیم بافی نیز در برنامه تولیدی کارگاه قرار دارد.
او بیان کرد: بیشتر افرادی که با تولید فرش در حوزه مشاغل خانگی فعالیت میکنند را زنان روستایی تشکیل میدهند. آنها از ابتدای بهار تا پایان تابستان و حتی در برخی روزهای فصل پائیز مشغول کار کشاورزی بوده و فرصت فرشبافی ندارند و بیشتر در فصل زمستان، در عرصه تولید فرش فعالیت می کنند.
قنبری با ابراز رضایت از درآمد حاصله گفت: ناگفته نماند در شرایط فعلی کرونایی و اقتصادی، تولید فرش توجیه اقتصادی نداشته و هزینهها با درآمد همخوانی ندارد، اما چاره ای نیست و نباید تولید متوقف شود چرا که از یکسو باید هنر فرش ایرانی را زنده نگه داشت و از سوی دیگر از محل تولید آن بالغ بر ۱۲۰ نفر امرار معاش میکنند.
وی در خصوص همکاری با طرح ﻣﻠﻲ توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی گفت: هرگونه سیاستگذاری و برنامهریزی که از سوی جهاددانشگاهی صورت میگیرد به خوبی عملیاتی می شود و در این مسیر به توفیقاتی نیز دست پیدا کرده ایم.
او بیان کرد: امکان برخورداری بانوان فعال در حوزه مشاغل خانگی از خدمات اﻳﻦ ﻃﺮﺡ ﻣﺜﻞ ﻣﺸﺎﻭﺭﻩ و آﻣﻮﺯﺵ ﻫﺎﻱ ﺗﺨﺼﺼﻲ و وﺟﻮﺩ ﭘﻴﺸﺮاﻧﺎﻧﻲ ﻛﻪ اﺯ ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻮاﺩ اﻭﻟﻴﻪ ﺗﺎ ﻓﺮﻭﺵ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﻣﺘﻘﺎﺿﻴﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ انگیزه آنان را برای کار بیشتر، دوچندان کرده و حتی موجب شده است افراد دیگری متقاضی فعالیت در تولید فرش و گلیم باشند.
این پیشران طرح ﻣﻠﻲتوسعه مشاغل خانگی ﺩﺭ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ در ادامه گفت: یکی از مزیتهای فعالیت طرح توسعه مشاغل خانگی فعالیت افراد در محیط منزل و در کنار خانواده است و بانوان جویای کار با کار در منزل نگرانیهای کار کردن در خارج از محیط خانواده یا بعضا مواجهه با برخی آسیبهای اجتماعی را ندارند.
وی در ادامه از تامین مواد اولیه جهت تولید فرش از شهرهایی نظیر کاشان، قم، مشهد، تبریز و …خبر داد و افزود: مشکلی در تامین مواد اولیه وجود ندارد و از هر شهری که با قیمت مناسب مواد اولیه با کیفیت را ارائه دهد، خریداری میکنیم.
قنبری به نحوه عرضه تولیدات فرش و گلیم نیز اشاره کرد و افزود: فروش محصول به دو شیوه سنتی و اﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ انجام می شود اما در شرایط کرونایی به دلیل فراگیر شدن فروش مجازی توانستیم بازار مجازی خود را تقویت کنیم که موفق هم بودیم.
وی در ادامه، گرانی برای تامین مواد اولیه را از جمله مشکلات دانست و افزود: برای تولید یک محصول با کیفیت باید مواد اولیه با کیفیتی را تهیه کرد که قیمت آن بسیار بالاست و قیمت تمام شده را افزایش میدهد، افزایش قیمت محصول بعضا به مذاق خریداران خوش نمیآید.
قنبری همچنین به نبود فضای فیزیکی مناسب برای فعالیت کارگاهی تولید فرش و گلیم نیز اشاره کرد و افزود: نرخ بالای اجارهبهای فضای فیزیکی از دیگر مشکلاتی است که تولید را با چالش مواجه کرده است. البته قرار شد جهاددانشگاهی در خصوص آموزش و فراهم کردن فضای فیزیکی برای فعالیت کارگاهی همکاری کند.
وی همچنین خواستار معرفی مشاغل خانگی به بازار مصرف از طریق بازاریابی برای فروش محصول با قیمت مناسب شد و گفت: برداشتن موانع و اعمال سیاستهای تشویقی موجب خواهد شد تا برای بافندگان فرش اشتغال پایدار ایجاد شود و تولیدکننده ثابت بماند و اینطور نباشد که یک بافنده چندماهی کار کند و به دلیل مشکلاتی که وجود دارد کار را رها کرده و ادامه تولید با چالش مواجه شود. وقتی بافنده نباشد عملا تولیدی در کار نیست.
گفتنی است، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از آسیب شناسی طرحهای قبلی و انجام مطالعات داخلی و خارجی در سال ۱۳۹۶ طراحی شد و به تصویب رسید.
به منظور اجرا و پیاده سازی این طرح، جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای، واسطهای و تسهیلگر، مکلف به شناسایی و توانمندسازی (آموزش و مشاوره) اشخاص حقیقی و حقوقی و پایدارسازی مشاغل خانگی با اتصال به بازار با بهره مندی از شبکه های افقی و عمودی شد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰